Udskriv
Jordbærkage med flødeskum

Jordbærkage med flødeskum opskrift

Mængde: 22 cm kage

Ingredienser

Vanillebund:

  • 2 1/4 dl mel
  • 1 dl sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 85 g blødt smør
  • 3/4 dl græsk yoghurt 2%
  • 1 æg
  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk vanillepulver

Jordbærfyld:

  • 1 bakke jordbær (400-500 g)
  • spsk sukker
  • 1 spsk maizena

Krumme topping:

  • 4 dl mel
  • 1 3/4 dl farinsukker
  • 1 3/4 dl sukker
  • ½ tsk stødt kanel
  • 110 g smeltet smør

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 190 grader. Smør en 22 cm rund springform og for den evt. med bagepapir. Rør mel, sukker, bagepulver og blødt smør sammen i en skål med elpisker til du får en smuldret dej.
  2. Kombinér græsk yoghurt, æg, æggeblomme og vanillepulver i en anden skål. Tilsæt den våde blanding i den smuldrede dej lidt efter lidt og rør med elpiskeren til du får en glat, tyk dej.
  3. Fordel dejen i springformen i et jævnt lag med en dejskraber.
  4. Skyl og rens jordbærene og skær stilken af. Skær jordbærrene i skiver og drys med sukker og maizena. Fordel jordbærskiverne i springformen oven på vanillebunden.
  5. Mos alle ingredienserne sammen med en gaffel til du får en krummelignende dej. Fordel krummedejen oven på jordbærfyldet. Bag kagen i ovnen i 40-50 minutter til en strikkepind stukket i vanillebunden ikke viser tegn på ubagt dej.

Opskriftsnoter

Tilpasset fra: Butter Baking