Udskriv
Japansk lasagne opskrift fra Bageglad

Japansk lasagne med ris, oksekød og grøntsager opskrift

Mængde: 4 personer

Ingredienser

  • 1 løg
  • 3 store champignons
  • 2 små gulerødder
  • 1/2 terning grøntsagsbuillon
  • 2/3 dåse hakkede tomater
  • 350 g hakket oksekød
  • 1,5 spsk ketchup
  • 1/2 tsk worcestershiresauce
  • Salt og peber
  • 3 dl sushi ris
  • 175 g revet cheddar og/eller mozzerella
  • Panko rasp
  • persille (valgfrit)

Fremgangsmåde

  1. Kog sushirisene efter anvisningen på pakken. Dette kan gøres i forvejen.
  2. Skær alle grøntsagerne ud i små stykker. Opvarm olie i en gryde og svits de hakkede løg til de bliver gennemsigtige. Tilsæt champignons og gulerødder og steg, til champignonsene er skrumpet ind.
  3. Tilsæt det hakkede oksekød og steg, til kødet er brunt. Tilsæt hakkede tomater. Kom nu vand i gryden, til alt fyldet er dækket. Tilsæt buillonterningen og rør godt rundt.
  4. Lad fyldet koge op. Tilsæt ketchup og worcestershiresauce. Skru lidt ned og lad fyldet småkoge indtil det meste af vandet er fordampet. Smag til med salt og peber.
  5. Smør et ovnfast fad og fyld bunden med ris. Fordel kødsaucen ovenpå. Drys så pankorasp og revet ost ovenpå. Bag lasagnen i ovnen ved 200 grader indtil osten er gyldenbrun. Pynt med lidt persille.

Opskriftsnoter

Tilpasset fra: Just One Cookbook