Påskeæg med karamel fra Bageglad
Udskriv

Påskeæg med marcipan og karamelfyld

Antal 8 -10 stk

Ingredienser

Flydende karamel:

  • 1/2 dl vand
  • 120 g sukker
  • 1 knivspids salt
  • 1 dl piskefløde
  • 1 vanillestang

Marcipan æg:

  • 100 g marcipan
  • 1 spsk hakket hasselnød eller hasselnød krokant
  • 150 g god lys chokolade
  • evt. hakket hasselnød eller hasselnød krokant til pynt

Særligt udstyr:

Sådan gør du

Flydende karamel:

  • Kom vand, sukker og salt i en mellemstor gryde med tyk bund. Lad blandingen koge op under høj varme - det tager cirka 4 minutter. Rør lidt undervejs med en grydeske.
  • Skru ned på middelhøj varme og lad nu blandingen simre uden at røre, men vip og drej gerne gryden lidt så det bliver en jævn farve, indtil du får en honningfarvet sirup - det tager cirka 6 minutter.
  • Lad karamellen simre videre indtil siruppen bliver gylden - cirka 1 minut yderligere. Skru ned på middellav varme og tilsæt straks piskefløden. Rør konstant med en grydeske for at forhindre skum. Lad karamellen simre indtil den når 110 grader, som måles med sukkertermometeret - det tager cirka 3-5 minutter.
  • Hæld karamellen i en skål. Karamellen vil være meget flydende, men den bliver tykkere når den køler af. Rør kornene fra vanillestangen i. Lad karamellen køle helt af. Når karamellen er kølet helt af kommes den i en sprøjtepose eller frysepose.

Marcipan æg:

  • Del marcipanen i det ønskede antal æg, cirka 8-10 æg. Tril hvert stykke marcipan til en kugle og lav en fordybning i kuglen. Klip et lille hul i sprøjteposen med karamel og sprøjt en lille mængde karamelfyld i fordybningen. Drys lidt hakket hasselnød eller hasselnød krokant i.
  • Saml forsigtigt marcipanen rundt om karamelfyldet så karamelfyldet er i midten af kuglen. Form derefter marcipanen til et æg. Gentag processen med alt marcipanen.
  • Smelt og temperer mælkechokoladen. Følg eventuelt vores guide til temperering af chokolade. Kom påskeæggene på en smeltegaffel og dyp hvert æg i den tempererede chokolade.
  • Bank den overskydende chokolade af og sæt ægget til at størkne på en rist. Drys eventuelt med lidt hakket hasselnød eller hasselnød krokant til pynt.

Noter

Der vil være karamel til overs, men det er lettest at lave denne mængde karamel ad gangen. Gem resten af karamellen til at komme på is eller lign. Karamellen kan holde sig i op til 1 måned i en lufttæt beholder.