Banana split isdessert

Banana split isdessert

  • 0-1 time
  • Begynder
Banana split opskrift

Jeg er vokset fra masser af desserter, som jeg var helt vilde med i min barndom men som ikke giver mig det helt store kick længere. En af mine absolut favoritdesserter som jeg dog stadig elsker lige så meget som da jeg var 8 år er banana split, den klassiske isdessert med vanilleis, bananer og chokoladesauce.

Jeg synes isdesserter er sjove fordi de kan anrettes så fint og er supernemme at lave. De passer på en eller anden måde bare perfekt til en filmaften eller selvfølgelig til børn.

Der er store diskussioner om, hvilke ingredienser der egentlig skal i en klassisk banana split og de laves på mange forskellige måder. Ingen tvivl er der dog om, at der skal vanilleis, bananer og chokoladesauce til. Jeg kan godt lide også at tilføje hakkede nødder og flødeskum. Pynt din banana split lige som du synes!


Banan isdessert fra Bageglad

 

Banana split opskrift

Banana split isdessert

Mængde:: 2 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 2 bananer
  • 1 dl piskefløde
  • 300 g god vanilleis (cirka)
  • 2-3 spsk chokoladesauce
  • 2-3 spsk hakkede nødder , fx hasselnødder eller peanuts

Fremgangsmåde

  1. Skræl og skær bananerne over på midten, først på langs og så på tværs. Anret 4 stykker banan i hver serveringsskål.
  2. Pisk piskefløden til flødeskum. Kom den eventuelt i en sprøjtepose med tyl, hvis du vil sprøjte et mønster.
  3. Kom 2-3 kugler vanilleis i hver skål. Sprøjt chokoladesauce over isen og drys med hakkede nødder. Afslut med et sprøjt flødeskum og server straks.

 


14. september 2016 af Trine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Del med en ven