Bløde cookies med chokolade

Der findes næsten ikke noget bedre end en ægte amerikansk chocolate chip cookie. De fleste af dem, man bager, bliver dog hurtigt meget hårde – en ægte chocolate chip cookie skal, efter min mening, være blød og chewy i midten. Her er opskriften på en rigtig god en af slagsen.

Chocolate chip cookies opskrift fra Bageglad.dk

Ingredienserne blandes sammen efter opskriftens anvisning. For at blande det hele sammen er det lettest at bruge en skål og en almindelig grydeske i stedet for en røremaskine. Dejen deles i små “klumper” med en spiseske, og sættes på bagepladen. Der kan være 6-8 klumper på én plade. Husk at klumperne ikke skal trykkes flade med skeen, så bliver de ikke bløde i midten.

SmåkagedejCookie klatter

Cookies bages i 10-14 min. Det er meget vigtigt at holde øje med dem i de sidste minutter. Får de bare ét minut for længe, bliver de hårde og falder sammen. De skal have lige præcis nok til at være gyldenbrune og let hævede, så bliver de perfekte. Det er også vigtigt at tage dem af bagepladen med det samme, så de ikke står og bager videre på den varme plade.

Småkager til afkøling

Chocolate chip cookies opskrift fra Bageglad.dk

4.0 from 2 reviews

Bløde cookies med chokolade
Mængde: ca. 16 store cookies
 

INGREDIENSER
  • 4¼ dl mel
  • ½ tsk natron
  • 100 g + 40 g usaltet smør
  • 1¼ dl sukker
  • 1¾ dl brun farin
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk vanilleessens
  • 1 æg
  • 1 æggeblomme
  • 3 dl hakket mørk chokolade
  • 1¾ dl hakkede valnødder (valgfrit)

FREMGANGSMÅDE
  1. Opvarm ovnen til 190˚C almindelig ovn. Bland mel og natron i en skål og sæt til side.
  2. Opvarm 100 g smør i en gryde i ca. 2 min, til det er smeltet. Når det er smeltet skal det holdes på varmen indtil det får en nødde-agtig aroma, ca. 1-3 min.
  3. Kom smørret op i en skål og tilsæt de resterende 40 g. Rør rundt indtil alt smørret er smeltet.
  4. Tilsæt sukker, brun farin, salt og vanilleessens til det smeltede smør og pisk godt. Tilsæt æg og æggeblomme, og rør rundt indtil det hele er blandet sammen uden sukkerklumper.
  5. Lad blandingen stå i 3 min, og pisk igen i ca. 30 sekunder. Gentag dette endnu to gange indtil blandingen er tyk, glat og blank.
  6. Brug en grydeske og og bland mel og natron i smørblandingen indtil det lige akkurat er blandet sammen, ca. 1 min. Tilsæt til sidst den hakkede chokolade og rør forsigtigt rundt, indtil det hele er blandet sammen.
  7. Brug en spiseske til at lave små dej “klumper” og sæt på en bageplade med bagepapir. Der kan være ca. 6-8 per plade.
  8. Bag cookies i 10-14 min. indtil de er gyldenbrune og let hævede. Det er meget vigtigt at holde øje med dem i de sidste minutter, og de skal tages ud mens de stadig er hævede, ellers bliver de hårde og tørre.
  9. Kom hurtigt kagerne over på en bagerist til afkøling.

14 Responses to Bløde cookies med chokolade

  1. Amalie Larsen10. februar 2014 kl. 18:12

    mine cookies bliver helt flade, og når jeg prøvet at give dem kortere tid, flader de sammen så snart jeg åbner ovnen :(

    • Trine10. februar 2014 kl. 20:06

      Hej Amalie,
      Husk at ovnen skal stå på almindelig ovn og ikke varmluft. Kan det være dette, der er fejlen? Jeg har rettet det til i opskriften så der ikke er nogen tvivl.

      • Amalie Larsen12. februar 2014 kl. 18:29

        det var med en anden opskrift, men vil prøve at forsøge igen nu med din opskrift :)
        TAK, skriver hvordan det lykkedes

  2. Sally1. september 2013 kl. 09:57

    Disse cookies er nok de bedste jeg nogensinde har smagt! Har bagt dem utallige gange, og de bliver ved med at være gode! Folk omkring mig elsker dem også, bliver ofte bedt om at lave dem til arrangementer og sådan, fantastisk opskrift!

  3. Jeanette29. april 2013 kl. 14:18

    *min dej…. Skulle der have stået…

  4. Jeanette29. april 2013 kl. 14:16

    Minder blev ikke som vist på billedet, men mere smulret. Og selv jeg forsøgte med klør fem, blev det ikke din. Dog blev kagerne gode efter en tur i ovnen.

  5. Morten21. marts 2013 kl. 14:42

    Jeg undrer mig over at du bruger natron i en dej uden syre? er der en grund til det?
    Så vidt jeg har lært:
    Natron (uden syre) danner soda (bismag).
    natron + syre(=bagepulver) danner kuldioxid (‘luft’ uden bismag).
    men jeg kan ta’ fejl?

    • Mette26. marts 2013 kl. 11:53

      Hej Morten. Jeg har ikke så meget forstand på det hele, men mener at vi har ændret opskriften fra en amerikansk opskrift, hvor de ofte bruger natron i stedet for bagepulver. Måske kan det være derfor? Måske kan man erstatte natron med bagepulver i stedet.

  6. Emilie1. marts 2013 kl. 15:27

    Hej, hvor længe holder de her cookies i en tætlukket beholder? :)

    • Mette26. marts 2013 kl. 11:54

      Hej Emilie! Jeg er ikke sikker, men vil da tro at de i hvert fald kan holde sig i en uges tid.

  7. Tina23. februar 2013 kl. 08:06

    Jeg kan ikke se mere hvor meget sikker der skal i?

    • Trine23. februar 2013 kl. 12:05

      Hej Tina,
      Jeg beklager, det ser ud til at noget af opskriften var blevet slettet. Jeg har rettet til i opskriften så alle ingredienserne er med!

  8. borg1235. oktober 2012 kl. 13:39

    hvornår skal farinen i?

    • Trine8. oktober 2012 kl. 07:21

      Farinen skal i sammen med sukkeret. Jeg har rettet opskriften til, beklager den dårlige instruks :-)

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Bedøm denne opskrift: