Bløde cookies med chokolade

Share on Facebook27Pin on Pinterest209Tweet about this on TwitterEmail to someone

Der findes næsten ikke noget bedre end en ægte amerikansk chocolate chip cookie. De fleste af dem, man bager, bliver dog hurtigt meget hårde – en ægte chocolate chip cookie skal, efter min mening, være blød og chewy i midten. Her er opskriften på en rigtig god en af slagsen.

Cookies med chokolade - god opskrift

Ingredienserne blandes sammen efter opskriftens anvisning. For at blande det hele sammen er det lettest at bruge en skål og en almindelig grydeske i stedet for en røremaskine. Dejen deles i små “klumper” med en spiseske, og sættes på bagepladen. Der kan være 6-8 klumper på én plade. Husk at klumperne ikke skal trykkes flade med skeen, så bliver de ikke bløde i midten.

Se flere af vores gode opskrifter på cookies og småkager.

Bage cookiesCookies opskrift

Cookies bages i 10-14 min. Det er meget vigtigt at holde øje med dem i de sidste minutter. Får de bare ét minut for længe, bliver de hårde og falder sammen. De skal have lige præcis nok til at være gyldenbrune og let hævede, så bliver de perfekte. Det er også vigtigt at tage dem af bagepladen med det samme, så de ikke står og bager videre på den varme plade.

Bløde cookies med chokolade

4.5 from 4 reviews
Bløde cookies med chokolade
Mængde: ca. 16 store cookies
 
INGREDIENSER
  • 4¼ dl mel
  • ½ tsk natron
  • 100 g + 40 g usaltet smør
  • 1¼ dl sukker
  • 1¾ dl brun farin
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk vanilleessens
  • 1 æg
  • 1 æggeblomme
  • 3 dl hakket mørk chokolade
  • 1¾ dl hakkede valnødder (valgfrit)
FREMGANGSMÅDE
  1. Opvarm ovnen til 190˚C almindelig ovn. Bland mel og natron i en skål og sæt til side.
  2. Opvarm 100 g smør i en gryde i ca. 2 min, til det er smeltet. Når det er smeltet skal det holdes på varmen indtil det får en nødde-agtig aroma, ca. 1-3 min.
  3. Kom smørret op i en skål og tilsæt de resterende 40 g. Rør rundt indtil alt smørret er smeltet.
  4. Tilsæt sukker, brun farin, salt og vanilleessens til det smeltede smør og pisk godt. Tilsæt æg og æggeblomme, og rør rundt indtil det hele er blandet sammen uden sukkerklumper.
  5. Lad blandingen stå i 3 min, og pisk igen i ca. 30 sekunder. Gentag dette endnu to gange indtil blandingen er tyk, glat og blank.
  6. Brug en grydeske og og bland mel og natron i smørblandingen indtil det lige akkurat er blandet sammen, ca. 1 min. Tilsæt til sidst den hakkede chokolade og rør forsigtigt rundt, indtil det hele er blandet sammen.
  7. Brug en spiseske til at lave små dej "klumper" og sæt på en bageplade med bagepapir. Der kan være ca. 6-8 per plade.
  8. Bag cookies i 10-14 min. indtil de er gyldenbrune og let hævede. Det er meget vigtigt at holde øje med dem i de sidste minutter, og de skal tages ud mens de stadig er hævede, ellers bliver de hårde og tørre.
  9. Kom hurtigt kagerne over på en bagerist til afkøling.

16 kommentarer

  1. Meget meget lækre!! De er “chewy” i flere dage efter. De blev ret flade – men det gør ingenting da bevarer deres “chewyness” – bliver min Go To opskrift –

  2. Jeg har lige afprøvet opskriften, og cookiesne blev virkelig gode! Tror at det er den bedste cookies opskrift jeg har fundet :) Kan helt klart anbefale det. Synes dog det var lidt svært at bedømme hvornår de kunne komme ud af ovnen, uden at falde sammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften: