Brioche burgerboller

16. oktober 2016 af Trine

Åhh, burgere. Den saftige, salte bøf, sprøde salat og tomat imellem to halve af den perfekte bolle – en genial opfindelse der kan laves i hundredvis af smagsvarianter. Jeg er skam fan af caféburgeren, med sin solide ciabatta-lignende bolle, men er det filmaften eller bare sådan en søndag i-ved-nok, så er det altså den amerikanske burger med en let og luftig brioche burgerbolle, der skal på bordet.

Luftige burgerboller kan da købes færdige, tænker du, og jaja, det kan de da, men har du først sat tænderne i ægte brioche burgerboller vender du aldrig tilbage til boller på pose. Det er dog lidt af en kunst at skabe en perfekt brioche burgerbolle. Den skal ikke være for sød (for meget smør) eller for tung (for meget mel), men have en perfekt balance imellem disse to vigtigste ingredienser. Her får I opskriften som vi synes er den bedste – bedøm selv!

Brioche burgerboller opskrift fra Bageglad

For at opnå den perfekte, luftige brioche burgerbulle skal dejen æltes godt. Jeg ælter dejen på min køkkenmaskine, men man kan godt bruge klør fem hvis man giver den godt gas og stadig opnå et godt resultat. Dejen skal desuden have lov til at hæve længe, gerne 2 timer, inden bollerne formes og derefter skal de efterhæve i yderligere 1 time før de bages til gyldne mirakler.

Burgerboller dejBagte burgerboller

Resultatet skal gerne blive de lækreste, luftige burgerboller med en middelhård overflade. Skal bollerne først serveres senere bør de varmes i ovnen hele og først skæres over ved servering.

Burgerboller

Selvom bollerne er luftige mætter de godt og de fleste vil nok ikke kunne spise mere end én burger, især hvis I laver nogle hjemmelavede fritter til. Boller til overs kan med fordel fryses, det tager de ingen skade af.

Brioche burgerboller opskrift

Brioche burgerboller opskrift fra Bageglad
3 fra 2 stemmer
Udskriv

Brioche burgerboller opskrift

Mængde: 8 stk

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 3 spsk lunken mælk
  • 2 dl lunkent vand
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk honning
  • 1 æg
  • 25 g blødt smør
  • 650 g mel (cirka)
  • æg til pensling
  • sesamfrø til drys (valgfrit)

Fremgangsmåde

  1. Rør gærret ud i lunken mælk blandet med lunkent vand. Tilsæt salt, sukker og honning og rør godt rundt, så det opløses. Tilsæt nu æg og blødt smør og en tredjedel af melet og begynd at ælte. Tilsæt løbende mere mel under æltning, til du har tilsat det hele. Ælt dejen i minimum 10 minutter (kan med fordel æltes på maskine). Resultatet skal være en let klistret dej, men ikke så klistret, at man ikke kan arbejde med dem (i så fald skal du tilsætte lidt mere mel). Dejen må endelig ikke blive helt glat, da bollerne så bliver tunge, så undgå at tilsætte mere mel end nødvendigt.
  2. Læg dejen i en skål smurt med olie og dæk med plastikfilm. Lad dejen hæve i 2 timer. Del dejen i 8 stykker og form hvert stykke til en bolle. Sæt bollerne på bageplader beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i 1 time.
  3. Opvarm ovnen til 200 grader (almindelig ovn). Pisk lidt æg og pensl bollerne grundigt. Drys eventuelt med sesamfrø. Bag bollerne i cirka 15 minutter, til de er gyldne og lad dem derefter køle af på en bagerist.

Opskriftsnoter

Bollerne er fryseegnede i op til 1 måned.

 

Share on Facebook17Pin on Pinterest35Tweet about this on TwitterEmail to someone

Om bloggen

Mette & Trine

Vi er to søstre fra København der på denne blog deler vores oplevelser med mad, kager og desserter. Mette er biolog med en særlig passion for kagedekoration. Trine er digital konsulent og elsker mere end alt andet at servere lækker mad og desserter for dem hun holder af. Læs mere

FÅ SENESTE OPSKRIFTER DIREKTE I DIN INBOX