Brune kartofler

Brune kartofler

  • 0-1 time
  • Middel
Brune kartofler opskrift fra Bageglad

Yes! Eksamenerne er overståede og jeg skal til at holde en velfortjent juleferie. På onsdag pakker jeg tasken og tager hjem til mine forældre til en masse julehygge med familien.

Er du også ved at varme op til juleaften kan du afprøve min families opskrift på karameliserede brune kartofler. Det står altid til diskussion hvilke kartofler der skal serveres juleaften, men hjemme hos os serveres altså de brune! Disse kartofler får den perfekte karameliserede overflade der klistrer tilpas meget som rigtige brune kartofler skal have.

Brune kartofler opskrift fra Bageglad

Kog kartoflerne til de har den ønskede konsistens. Varm sukkeret og smelt smørret på panden. Tilsæt derefter kartoflerne og ryst dem på panden, så de bliver vendt i karamel.


Disse brune kartofler får den lækreste karameloverflade og er ifølge mig den vigtigste del af julemaden.

Brune kartofler til jul

Brune kartofler opskrift fra Bageglad

Brune kartofler opskrift

Mængde:: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 500 g små kartofler
  • 2 spsk sukker
  • 20 g smør

Fremgangsmåde

  1. Kog, pil og afkøl kartoflerne.
  2. Opvarm sukkeret på en pande (uden at røre i det) til det bobler lysebrunt som karamel. Tilsæt nu smørret og hæld kartoflerne på panden.
  3. Ryst panden af og til så kartoflerne ruller rundt. Steg kartoflerne i karamellem til de er gyldne - undgå at røre for meget.

 


16. december 2012 af Trine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


×

Del med en ven