De bedste brunkager

Share on Facebook7Pin on Pinterest1Tweet about this on TwitterEmail to someone

Hvis jeg skulle nævne én småkage, som minder mig om jul, så er det brunkager (eller måske vanillekranse, de er dælme også gode!). Min farmor er vores families ukronede brunkage-dronning og hvert år får vi en rulle brunkagedej, som vi selv kan bage.

Min farmors brunkager er perfekt krydrede, tynde og sprøde, præcis som en brunkage skal være. Tricket er, at bruge friske stødte krydderier og skære brunkagerne meget tyndt med en skarp kniv.

Brunkager! Opskrift fra Bageglad.dk

Brunkagedejen skal æltes og derefter køle fuldstændig af i køleskabet inden kagerne skæres ud. På den måde er dejen hård og kold og kan nemt skæres tyndt med en skarp kniv. Brunkagerne lægges på bageplader beklædt med bagepapir og bages, til de er gyldne men uden at de bliver mørke i kanten – så har de fået for meget og vil få en brændt smag.

Skære brunkager

Denne portion giver en meget stor portion brunkager, men tro mig – de skal nok blive spist! Og du vil blive utrolig populær i skolen/på arbejdet/hos alle du møder, hvis du giver dem en kagedåse med sprøde lækkerier.

Brunkager opskrift

Brunkager opskrift fra Bageglad.dk
Udskriv

De bedste brunkager opskrift

Mængde: 150 -200 stk

Ingredienser

  • 125 g mandler
  • 500 g smør
  • 500 g sukker
  • 250 g sirup
  • 10 g stødt nellike
  • 20 g stødt kanel
  • 5 g stødt kardemomme
  • 15 g potaske
  • Lidt varmt vand
  • 800-900 g mel

Fremgangsmåde

  1. Smut mandlerne og hak dem groft.
  2. Kom smør, sukker og sirup i en gryde og lad det smelte sammen over middel varme under omrøring. Det må ikke koge så meget, at det bobler. Når det er smeltet, fjernes gryden fra varmen. Lad blandingen køle af i 10-15 minutter.
  3. Tilsæt de hakkede mandler sammen med stødt nellike, stødt kanel og stødt kardemomme.
  4. Opløs potasken i lidt varmt vand. Tilsæt potaskeblandingen til dejen og rør godt rundt. Lad nu dejen afkøle let.
  5. Kom melet i lidt efter lidt imens dejen æltes. Mængden af mel afhænger af melet og temperaturen, men dejen skal kunne æltes til en smidig glat dej. Del dejen i lange pølser og pak hver enkelt ind i plastikfilm og kom den i køleskabet i minimum 1 time.
  6. Skær skiver så tynde som muligt ud af rullerne med en meget skarp kniv og læg dem på bageplader beklædt med bagepapir. Bag brunkagerne ved 175 grader (alm. ovn) i 6-8 min. altefter hvor tyndt de er skåret, til kagerne er gyldne - de må ikke være brændte i kanten.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *