Chokolade muffins uden mel, sukker og smør

Chokolade muffins uden mel, sukker og smør

  • 0-1 time
  • Middel
Sukkerfri chokolademuffins fra Bageglad

Jeg laver stort set aldrig fedtfattige kager da jeg fuldt og fast tror på, at man sagtens kan spise “rigtig” kage så længe man gør det med måde – jeg vil hellere nyde en ordentlig chokoladebombe én gang om ugen end spise fedtfattig kage hver dag.

Jeg vil dog vove at påstå at disse fedtfattige chokolade muffins uden mel, sukker og smør er fantastiske! Jeg serverede dem for mine veninder til en pigeaften da halvdelen var på slankekur og de var helt vilde med dem.

Disse fedtfattige chokolade muffins er lavet på avocado, banan og mandelsmør hvilket resulterer i en let og svampet muffin – og med kun 220 kalorier per muffin (uden glasur) kan de fleste tillade sig at guffe en i sig!

Sukkerfri chokolademuffins fra Bageglad

Mos avocado og banan sammen med de tørre ingredienser i en skål. Rør dem sammen med mandelsmør og honning så du får en lækker og luftig muffindej.

Avocado, banan og kakaoChokoladekagedej

Fordel muffindejen i muffinsforme af silikone. Jeg brugte papir muffinsforme første gang jeg bagte disse muffins som ses på billederne nedenfor og dejen var simpelthen for oliet, så den trængte igennem papiret. Bag de fedtfattige muffins i 18-22 minutter.

ChokoladeformeChokolademuffins

Jeg serverede disse lækre chokolademuffins til dessert og jeg toppede dem derfor med en lækker vanille cream cheese glasur. Jeg ville dog droppe glasuren hvis jeg skulle spise dem til mellemmåltid 🙂

Rose glasur på cupcakes

Sukkerfri chokolademuffins fra Bageglad

Chokolade muffins uden mel, sukker og smør

Mængde:: 10 -12 muffins
Udskriv

Ingredienser

  • 2 1/2 dl mandelsmør
  • 3/4 dl honning
  • 1 1/2 banan
  • 1 avocado
  • 2 æg
  • 1 dl kakao
  • 3/4 spsk vanillesukker
  • 1 1/2 tsk bagepulver

Fremgangsmåde

  1. Lav mandelsmørret efter opskriften (eller køb det færdigt) og rør det sammen med honning i en skål.
  2. Mos banan, avocado, æg, vanillesukker, kakao og bagepulver sammen til en mousse i en anden skål.
  3. Tilsæt mandelsmør/honning blandingen til skålen med de moste ingredienser og rør dem godt sammen.
  4. Fordel dejen i muffinsforme af silikone og bag chokolade muffinsene ved 180 grader i 18-22 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.

Opskriftsnoter

Brug muffinsforme af silikone og ikke papir, da muffins dejen er meget oliet og kan trænge igennem papiret.


21. februar 2013 af Trine

Kommentarer (29)

  • Anonym Svar

    Hej:) Kan man bruge margarine i stedet for mandelsmør??

    27. december 2015 at 12:30
    • Trine Svar

      Det vil jeg tro du godt kan 🙂

      27. december 2015 at 17:19
      • Anonym Svar

        Okay tak

        28. december 2015 at 13:09
  • Lotte Svar

    Jeg sidder og får helt lyst til dine mUffins. Men kan man bruge smør i stedet? Hvis ja, hvor meget tror du så der skal bruges?

    22. januar 2015 at 19:27
    • Trine Svar

      Hej Lotte
      Mandelsmør og almindeligt smør har ikke samme funktion i bagning. Hvis du vil erstatte mandelsmørret kan du bruge cashewsmør eller peanut butter i stedet.

      22. januar 2015 at 19:32
  • Amanda Svar

    Hejsa! Kan man bruge peanutbutter istedet for mandelsmør?
    Mvh Amanda:-)

    31. oktober 2014 at 16:01
    • Trine Svar

      Hej Amanda
      Ja det kan du sagtens, kagerne vil dog smage en del af peanuts da peanut butter har en meget kraftig smag.

      31. oktober 2014 at 16:26
  • Nazanin Svar

    Hej, jeg har tænkt mig at lave disse muffins til min brors studenterfest, men jeg skal først vide, smager de af “normale” søde chokolade muffins, eller kan man let smage forskel?

    25. juni 2014 at 23:11
    • Trine Svar

      Hej, jeg har serveret dem for mine veninder som var vildt begejstrede. De er selvfølgelig ikke meget søde, men de er gode og svampede.

      26. juni 2014 at 07:17

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Del med en ven