Chokoladekage med appelsin

Er det ikke bare skønt med helligdage? En forlænget weekend med ren afslapning og hygge i familiens skød. Min søster og jeg er taget til Nordsjælland, hjem til vores forældre, hvor vi bliver i påskedagene. De næste dage står på madlavning og gæster – og jeg skulle også gerne lige klemme en eksamensopgave ind.

I dag slapper vi bare af og nyder solskinnet – med masser af tæpper på! Og til afslapning hører selvfølgelig chokoladekage.

Chokoladekage med appelsin

Denne chokoladekage med appelsin laves rutinemæssigt hjemme hos os. Den er tilpas svampet og luftig og har et ekstra lille pift af appelsin, som gør, at den ikke bliver kedelig og tør.

Mængden af appelsin i kagen kan selvfølgelig justeres efter smag. Pres saften ud af appelsinerne og riv derefter skallen – sørg for, at bruge usprøjtede appelsiner. Smelt chokoladen i mikroovnen (husk at røre i det indimellem så det ikke brænder på) hæld den i dejen. Dejen bliver bedst, når den er rørt på en køkkenmaskine.

Appelsin-saftChokoladekage på køkkenmaskine

Resultatet bliver en luftig, lysebrun dej som fordeles i en bradepande eller springform.

Chokoladekagedej

Chokoladekage med appelsin - Opskrift fra Bageglad.dk

Chokoladekage med appelsin
 
Mængde: 1 stor kage
INGREDIENSER
  • 185 g stuetempereret smør
  • 300 g sukker
  • 4 æg
  • 180 g mel
  • 1½ tsk bagepulver
  • 50 g Valrhona mørk chokolade
  • 2 spsk kakao
  • 1 dl mælk
  • reven skal fra 1 appelsin
  • 1 dl appelsinsaft
FREMGANGSMÅDE
  1. Tænd ovnen på 175 grader. Smør en form eller kom bagepapir i.
  2. Rør det bløde smør sammen med sukker på en køkkenmaskine, til det er hvidt. Tilsæt æggene.
  3. Smelt den mørke chokolade i mikroovnen (husk at røre i det indimellem) og rør det sammen med mel og bagepulver. Tilsæt kakao, reven appelsinskal, mælk og appelsinsaft. Bland det med sukker-smør-blandingen.
  4. Hæld dejen i formen og bag den på nederste rille i ovnen. En høj chokoladekage i springform bages i 45-60 minutter. En flad chokoladekage i bageform bages i 30-40 minutter. Kagen skal endelig ikke have for længe, da den så bliver tør, så hold øje med den.

Pin It

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Bageglads nyhedsbrev og få opskrifter sendt direkte til din mail.

Kommentarer

  1. Line skriver:

    Super lækker – jeg hældte chokolade over den, det var 55% og lys chokolade, ca samme mængde.

  2. Rosa skriver:

    Super god chokolade kage. Som er blød og svampet. Har en god mørk smag af chokolade. Helt klar en opskrift som skal skrives ind i vores favorit opskriftsbog.

  3. Rikke skriver:

    Den er bare helt suveræn…lavede den på skiferie i Sverige og ALLE var vilde med den…klart en ny feriefavorit herhjemme

  4. Charlotte Af Sandeberg skriver:

    Den bedste chokoladekage ever :-)

  5. Minna skriver:

    Den er simpelthen bare så lækker! :D

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Bedøm denne opskrift: