Alle, Fødselsdag, Kage og tærte, Søde sager

Chokoladekage med appelsin

5. april 2012

af //

5 Kommentarer

Share on Facebook43Pin on Pinterest98Tweet about this on TwitterEmail to someone

Hop til:  Opskriften  //  Kommentarer

Er det ikke bare skønt med helligdage? En forlænget weekend med ren afslapning og hygge i familiens skød. Min søster og jeg er taget til Nordsjælland, hjem til vores forældre, hvor vi bliver i påskedagene. De næste dage står på madlavning og gæster – og jeg skulle også gerne lige klemme en eksamensopgave ind.

I dag slapper vi bare af og nyder solskinnet – med masser af tæpper på! Og til afslapning hører selvfølgelig chokoladekage.

Chokoladekage med appelsin

Denne chokoladekage med appelsin laves rutinemæssigt hjemme hos os. Den er tilpas svampet og luftig og har et ekstra lille pift af appelsin, som gør, at den ikke bliver kedelig og tør.

Mængden af appelsin i kagen kan selvfølgelig justeres efter smag. Pres saften ud af appelsinerne og riv derefter skallen – sørg for, at bruge usprøjtede appelsiner. Smelt chokoladen i mikroovnen (husk at røre i det indimellem så det ikke brænder på) hæld den i dejen. Dejen bliver bedst, når den er rørt på en køkkenmaskine.

Resultatet bliver en luftig, lysebrun dej som fordeles i en bradepande eller springform.

Chokoladekage

Server den dejlige og fugtige chokoladekage som den er, eller server den med en kugle vanilleis til.

Chokoladekage med appelsin, opskrift fra Bageglad

0 fra 0 stemmer
Udskriv

Chokoladekage med appelsin opskrift

Mængde: 1 stor kage

Ingredienser

  • 185 g stuetempereret smør
  • 300 g sukker
  • 4 æg
  • 180 g mel
  • tsk bagepulver
  • 50 g god mørk chokolade
  • 2 spsk kakao
  • 1 dl mælk
  • reven skal fra 1 appelsin
  • 1 dl appelsinsaft

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 175 grader. Smør en form eller kom bagepapir i.
  2. Rør det bløde smør sammen med sukker på en køkkenmaskine, til det er hvidt. Tilsæt æggene.
  3. Smelt den mørke chokolade i mikroovnen (husk at røre i det indimellem) og rør det sammen med mel og bagepulver. Tilsæt kakao, reven appelsinskal, mælk og appelsinsaft. Bland det med sukker-smør-blandingen.
  4. Hæld dejen i formen og bag den på nederste rille i ovnen. En høj chokoladekage i springform bages i 45-60 minutter. En flad chokoladekage i bageform bages i 30-40 minutter. Kagen skal endelig ikke have for længe, da den så bliver tør, så hold øje med den.
Share on Facebook43Pin on Pinterest98Tweet about this on TwitterEmail to someone

Om bloggen

Mette & Trine

Vi er to søstre fra København der på denne blog deler vores oplevelser med mad, kager og desserter. Mette er biolog med en særlig passion for kagedekoration. Trine er digital konsulent og elsker mere end alt andet at servere lækker mad og desserter for dem hun holder af. Læs mere

FÅ SENESTE OPSKRIFTER DIREKTE I DIN INBOX