Chokoladekage med luksus chokoladeglasur

Chokoladekage med luksus chokoladeglasur

  • 0-1 time
  • Begynder
Chokolade fudge kage med glasur fra Bageglad

Finansieringseksamen er overstået og sikke en fantastisk følelse det er! Så er der kun 2 eksamener tilbage før jeg flyver afsted til Australien 🙂 Det skal fejres med intet mindre end en himmelsk chokoladekage!

Alle husker vel den (ofte) lidt tørre, kedelige chokoladekage med tam chokoladeglasur fra klassens time? Det her er den chokoladekage – men i luksus version.

Denne chokoladekage er absolut den bedste, jeg længe har smagt. Den er tilpas fugtig uden at være klæg og den lækre smørglasur er prikken over i’et som løfter kagen op i helt nye højder. Og at man kan bage enorme mængder af den på én gang er kun et plus!

Chokoladekagedejen laves ved at røre de tørre ingredienser sammen i en skål og derefter smelte smør og kakao i en lille gryde. De våde og tørre ingredienser røres forsigtigt sammen.

Chokoladekagedejen fordeles i en smurt bradepande og bages ved 180 grader.

Chokoladekage opskrift fra BagegladChokoladeglasur

Den lækre chokolade smørglasur laves imens, så den er klar til at hældes over chokoladekagen når den er færdigbagt.

Kagen kan drysses med lidt krymmel for det helt rigtige klassens time look 😉

Klassens time chokoladekage

Chokolade fudge kage med glasur fra Bageglad

Chokoladekage med luksus chokoladeglasur opskrift

Udskriv

Ingredienser

Chokoladekage:

  • 3 1/2 dl mel
  • 3 1/2 dl sukker
  • 1 knivspids salt
  • 3 spsk kakao
  • 160 g smør
  • 1 3/4 dl kogende vand
  • 3/4 dl kærnemælk
  • 2 æg
  • 3/4 tsk natron
  • 1 tsk vanillesukker

Luksus chokoladeglasur:

  • 140 g smør
  • 3 spsk kakao
  • 4 spsk mælk
  • 1 tsk vanilleessens
  • 220 g flormelis

Fremgangsmåde

  1. For at lave chokoladekagen røres mel, sukker og salt sammen i en skål.
  2. Smelt imens smørret i en lille gryde. Tilsæt kakao til det smeltede smør og rør godt rundt. Hæld nu kogende vand i smør-kakao blandingen og lad det boble i cirka 30 sekunder - sluk så for komfuret.
  3. Hæld smør-kakao blandingen over i gryden med melblandingen og rør forsigtigt mens dejen køler af.
  4. Rør kærnemælk, natron, æg og vanillesukker sammen i en anden skål. Kom kærnemælksblandingen over i skålen med chokoladekagedejen og rør hele blandingen sammen.
  5. Hæld dejen i en smurt bageform og bag den ved 180 grader i cirka 20 minutter.
  6. Lav glasuren imens kagen bages. Smelt smørret i en lille gryde. Tilsæt kakao og rør godt rundt, sluk så komfuret. Tilsæt mælk og vanilleessens. Si flormelis ned i chokoladeglasuren og rør godt rundt.
  7. Når kagen er færdigbagt, hældes glasuren over den varme kage, når den er taget ud af ovnen. Fordel forsigtigt glasuren med en kniv og lad kage og glasur køle af. Drys eventuelt med krymmel.

Dette indlæg indeholder affiliate links.


18. april 2013 af Trine

Kommentarer (13)

  • rhyan Svar

    jeg syntes kage smagt godt men der var for meget fedt syrer i kagen.

    3. november 2018 at 23:09
  • Lene Svar

    Hvilken str. springform vil den passe til?

    10. juni 2018 at 06:14
    • Trine Svar

      Hej Lene
      Opskriften passer til en bageform på cirka 32×24 cm.

      11. juni 2018 at 09:55
  • Frede Svar

    Hej, kan man mon skifte kærnemælken ud med fx skyr eller yougurt? 🙂

    5. oktober 2016 at 18:24
  • Andrea Holm Andersen Svar

    Hej.
    Hvor mange ville du lave hvis man bliver 38 Pers.? Der kommer også andre ting på dessertbordet.

    Andrea

    23. juni 2016 at 08:09
    • Trine Svar

      Hej Andrea
      Kagen giver cirka 20 almindelig størrelse stykker hvis du bager den i en form på 23×33 cm. God fornøjelse!

      23. juni 2016 at 08:24
  • Sigrid Svar

    Hej!!
    Er netop igang med at lave kagen(;
    Jeg har firdobblet den så der er meget kage… Lige nu er den i ovnen, og jeg ville bare spørge om den skal være lidt våd indeni, når man stikker strikkepind ned i den?
    Kagen lyder rigtig god og jeg skal faktisk bruge den til en klassetime(:!!
    Hilsner Sigrid en stor kage elsker(: (; !!!

    12. maj 2016 at 19:44
    • Trine Svar

      Hej Sigrid
      Når du stikker strikkepinden i kagen skal der ikke hænge dej ved den – så er den færdig 🙂 rigtig god fornøjelse 🙂

      13. maj 2016 at 14:55
  • Gitte Svar

    Ser ikke noget om antal stykker… Er dette nok til ca. 30 stk. 9 aarige unger?
    Stoler blindt paa dine opskrifter – Altid en succes!!

    4. maj 2016 at 09:44
    • Trine Svar

      Hej Gitte
      Mange tak for rosen! Dejligt at du kan bruge opskrifterne.
      Mængden er til en “almindelig” størrelse bageform, dvs cirka 30×20 cm. Jeg ville nok lave to kager hvis det er til 30 personer – mon ikke de har god appetit de unger 😉

      5. maj 2016 at 17:34
  • Chokoladekage med luksus chokoladeglasur Om kost og ernæring Svar

    […] Læs hele artiklen her på >>: Bageopskrifter med flotte billeder fra Bageglad […]

    21. juli 2013 at 23:32
  • Mettes opskrifter Svar

    Holdt da fast det ser lækkert ud!
    Den ryger på bordet til næste fødselsdag 🙂

    23. april 2013 at 08:32
    • Trine Svar

      Tak Mette, den er også VIRKELIG god! Der er altså intet som chokoladekage 🙂

      23. april 2013 at 15:39

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Del med en ven