Alle, Jul, Kage og tærte, Kagedekoration, Søde sager

Chokoladekage-nisser

Sikke en hektisk uge! Fik endnu en eksamen overstået i mandags og er i fuld sving med at læse til den næste. Samtidig stod jeg og et par venner for holdets julefrokost der skulle have været afholdt i går. Festen var i forvejen blevet aflyst én gang pga. noget rod med eksamensdatoerne og vi så alle frem til at feste igennem i går.

Men sådan skulle det ikke være. Onsdag aften ringede ejeren af Nose2tail og meddelte at vi ikke var velkomne hvis han skulle leve op til de aftalte betingelser! Hvor tarveligt at aflyse 70 menneskers julefrokost dagen før. Vi har åbenbart utrolig dårlig julefrokostkarma, så vi må holde en fest på et senere tidspunkt i stedet.

Skal du holde julefrokost kan du overveje at servere disse supernemme lækre små chokoladekage-nisser. Julefrokost desserten består af chokoladekage, flødeskum og jordbær og ser rigtig julehyggelig ud og smager supergodt!

Chokoladekage nisser

Bag en god chokoladekage. Jeg bagte min yndlings chokoladekage med appelsin som er svampet og fantastisk. Brug en udstikker til at udstikke små runde kager. Størrelsen på udstikkeren afhænger lidt af størrelsen på jordbærrene – jeg brugte en udstikker på 5 cm.

Udstikke kage

Pisk flødeskummet og kom det i en sprøjtepose med tyl. Hullet på tyllen skal være cirka 1-1,5 cm. Sprøjt en rund ring af flødeskum langs den øverste kant af de små runde chokoladekager. Placer forsigtigt et jordbær ovenpå og pynt jordbærret med en lille flødeskumstut.

Disse fine små nissekager er en rigtig god juledessert som kan laves i forvejen.

Se flere af vores gode juleopskrifter.

Chokoladekage med jordbær

0 fra 0 stemmer
Udskriv

Chokoladekage-nisser opskrift

Mængde: 8 stk

Ingredienser

  • 1 chokoladekage
  • 2 dl piskefløde (cirka)
  • 8 jordbær

Fremgangsmåde

  1. Bag chokoladekagen og lad den køle af. Udstik 8 små chokoladekager med en udstikker på cirka 5 cm alt efter størrelsen på jordbærrene.
  2. Pisk piskefløden til flødeskum. Skyl og rens jordbærrene. Kom flødeskummet i en sprøjtepose med en rund tyl på 1-1,5 cm.
  3. Sprøjt en ring af flødeskum langs kanten på hver lille chokoladekage. Placer forsigtigt et jordbær ovenpå. Sprøjt en lille klat flødeskum på toppen af jordbærret.

 

Share on Facebook8Pin on Pinterest24Tweet about this on TwitterEmail to someone

Om bloggen

Mette & Trine

Vi er to søstre fra København der på denne blog deler vores oplevelser med mad, kager og desserter. Mette er biolog med en særlig passion for kagedekoration. Trine er digital konsulent og elsker mere end alt andet at servere lækker mad og desserter for dem hun holder af. Læs mere

FÅ SENESTE OPSKRIFTER DIREKTE I DIN INBOX