Chokoladelagkage med store roser

Share on Facebook19Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail to someone

Der er sket noget helt fantastisk. For et par weekender siden på en smuk bakketop i Sverige stillede min søde kæreste mig et helt særligt spørgsmål… og vi skal giftes til næste sommer!

Jeg er lykkelig og spændt! Og hvordan kan man fejre det bedre end med en kæmpe chokoladebombe pyntet med de fineste roser af smørcreme? Her er i hvert fald bryllupstemning!

Chokoladekage med roser

Dette er en chokoladelagkage af den helt luksuriøse slags. Bundene er nogle centimeter højde, skabt af en rig men luftig chokoladekage. I midten af min chokoladelagkage har jeg fordelt et lag af vanille smørcreme. Kagen er derefter samlet og smurt op med mere vanille smørcreme langs siderne.

ChokoladelagkageChokoladekage med smørcreme

For at dekorere en kage fuldstændigt med roser, skal man bruge en særlig tylle. Jeg bruger 2D tyllen fra Wilton, som er nem at sprøjte roser med. Man starter simpelthen inde fra midten og laver cirkler, som danner “rosenblade”. Roserne sprøjtes én ad gangen langs kanten af kagen først.

Roser sprøjtes på kagen

Derefter en ring af roser langs den yderste kant på toppen af kagen. Og til sidst en rose i midten. Jeg lavede store, ferskenfarvede roser på min kage, men du kan også lave mindre roser for at få et andet udtryk – eller lave roser i forskellige farver.

Roser af glasurSmørcreme roser

Jeg synes i hvert fald at denne kage fik mig i endnu bedre bryllupshumør – måske jeg skulle overveje ferskenfarvede roser til vores bryllup?

Chokoladelagkage med roser

Chokoladelagkagen får det fineste snit, når man skærer den over. Bundene er helt ens, brudt af et fint lag smørcreme i midten. Og de flotte rosenblade af glasur giver et fint og piget udtryk. Hvem kan modstå sådan et stykke kage? Jeg kan i hvert fald ikke.

Chokoladelagkage opskrift

 

Chokoladelagkage med store roser
Mængde: 12 - 15 personer
 
INGREDIENSER
Chokoladebunde:
  • 2 dl rapsolie + lidt til formen
  • 2 dl mælk
  • 2½ dl vand
  • 3 æg
  • 5 dl mel
  • 4 dl sukker
  • 2 dl kakao
  • 2 tsk vanillesukker
  • 2 tsk bagepulver
  • ¼ tsk salt
Vanille smørcreme til fyld og dekoration:
  • 800 g flormelis
  • 450 g blødt smør
  • 2-3 tsk vanille essens
  • 4-6 spsk piskefløde
  • evt. frugtfarve eller pastafarve
Særligt udstyr:
  • 1 eller 2 runde forme med Ø21 cm
  • 1 sprøjtepose med Wilton 2D tylle
FREMGANGSMÅDE
Chokoladebunde:
  1. Smør 1 eller 2 runde springforme med Ø21 cm eller justerbare bageringe med lidt olie. Hvis du bruger en springform skal du klippe et stykke rundt bagepapir ud, som passer i bunden af formen og lægge det i. Hvis du bruger en justerbar bagering skal du dække bunden med sølvpapir og folde op langs siderne, så dejen ikke løber ud under bagning.
  2. Kom rapsolie, mælk, vand og æg i en stor skål. Pisk det sammen, gerne på køkkenmaskine.
  3. Rør mel, sukker, kakao, vanillesukker, bagepulver og salt sammen i en anden skål. Sigt kakaoblandingen ned i den våde blanding lidt ad gangen (pisk indimellem) indtil du har en flydende chokoladekagedej uden klumper.
  4. Fordel chokoladekagedejen i de 2 forme. Vej dem, så du får præcis samme mængde dej i hver form. Hvis du kun har 1 form vejer du den ene halvdel af dejen af i en skål i stedet for.
  5. Bag chokoladekagerne ved 180 grader (alm. ovn) i 25-30 minutter. De er færdige når de har sluppet siderne og der kun hænger en lille smule dej ved en strikkepind, der stikkes i midten af kagerne.
  6. Lad kagerne køle af i formene i ca. 30 minutter før du kører en kniv langs kanterne, så kagerne løsner sig. Bager du kagerne 1 ad gangen skal du også vente 30 minutter, før du kan løsne den første kage og bage den næste.
Vanille smørcreme:
  1. Pisk smørret i en skål, til det er helt cremet, med elpisker eller på en køkkenmaskine ved middelhøj hastighed. Tilsæt flormelis lidt af gangen og pisk ved lav hastighed, så det røres sammen med smørret.
  2. Tilsæt eventuelt en farve nu, hvis dette ønskes.
  3. Tilsæt så piskefløde lidt af gangen og rør glasuren i 3 minutter, indtil glasuren er helt jævn og en eventuel farve er helt fordelt.
Pynt:
  1. Skær bundene til hvis de har nogle ujævnheder, for eksempel bobler på overfladen. Placer 1 af bundene på det fad, kagen skal serveres på.
  2. Fordel en mængde smørcreme på denne bund ved hjælp af en spatel i et jævnt lag ud til cirka 1 cm fra kanten. Laget af smørcreme bør ikke være tykkere end ½ cm.
  3. Vend bunden i vejret på den anden bund og læg den oven på bunden med smørcremen, så dennes bund vender opad - bunden er nemlig lige og pæn og danner et pænt låg på kagen.
  4. Smør nu smørcreme på siderne af kagen så der dannes en pæn, lige kant af glasur. Hvis du ikke vil dække din kage helt med roser eller tvivler på, at du kan dække alle huller, kan du også smøre smørcreme på toppen af kagen. Lad glasuren stivne, evt. i køleskabet. .
  5. Kom imens tyllen i en sprøjtepose og fyld sprøjteposen med resten af glasuren. Test om konsistensen af glasuren er rigtig til at kunne sprøjte roser uden at trykke alt for hårdt. Hvis glasuren er for hård, tilsæt mere piskefløde. Hvis glasuren er for flydende til at kunne holde formen, tilsæt mere flormelis.
  6. Så skal der sprøjtes roser. Begynd med kanten og sprøjt roser fra midten og ud. Jeg lavede 1 række med store roser på min kage, men du kan også lave 2 rækker af små roser langs kanten.
  7. Sprøjt derefter roser på toppen af kagen - begynd udefra. Slut af med en enkelt rose i midten.
  8. Lad roserne stivne helt i køleskabet inden kagen pakkes eller serveres.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften: