Citronmåne

30. marts 2013 af Trine

Jeg er glad for at eksperimentere med udenlandske opskrifter og jeg er generelt amerikaner-fan når det gælder kager og cupcakes. Men der er nu noget ved de gode klassiske danske kager, for eksempel Drømmekagen fra Brovst og så selvfølgelig citronmånen.

Nu er jeg kærester med en politibetjent, så det er jo nærmest min pligt at mestre citronmånen. Og han er i hvert fald også enig i, at denne luksus version slår den til en 10’er på tanken!

Desuden er der noget ved citron og Påske – det passer bare godt sammen også selvom der ligger 15 cm sne udenfor. Så jeg begraver mig i min finansieringsbog mens jeg drikker the og spiser et stykke af denne fantastiske kage.

Citronmåne opskrift

Denne citronmåne er luksus udgaven, så der skal selvfølgelig en masse god marcipan og frisk citronskal i dejen. Både marcipan og citron rives på et rivejern.

CitronRevet marcipan

Dejen røres sammen og fordeles i en smurt springform – mængden i denne opskrift passer til en springform med en diameter på cirka 23 cm.

Kagen bages ved 180 grader i 30-35 minutter. Det er vigtigt at den er bagt helt igennem, ellers får man en klæg klat marcipandej i midten, så stik en strikkepind i kagen og tjek, at der ikke er noget dej der hænger ved – så er kagen færdig.

KagedejBagt citronmåne

Glasuren røres mens kagen køler af og fordeles på kagen – drys til sidst lidt citronskal på toppen. Og så er der ellers serveret!

Citronmåne opskrift

Se flere af vores gode kageopskrifter.

Citronmåne opskrift
Udskriv

Citronmåne opskrift

Mængde: 1 kage (Ø23 cm)

Ingredienser

Citronmåne:

  • 100 g marcipan
  • 150 g blødt smør
  • 150 g rørsukker
  • 5 æg
  • 140 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 vanillestang
  • Fintrevet skal af 1 1/2 citron

Citronglasur:

  • 150 g flormelis
  • Saft af 1/2 citron
  • Fintrevet skal af 1/2 citron

Fremgangsmåde

  1. Riv marcipanen groft på et rivejern. Rør marcipanen sammen med rørsukker og smør til det er en jævn dej. Tilsæt nu æggene ét ad gangen og rør dejen sammen.
  2. Skrab vanillefrøene ud af vanillestangen. Riv citronerne på et rivejern. Kom vanillefrø, revet citronskal, mel og bagepulver i dejen og rør den sammen.
  3. Fordel dejen i en smurt springform med cirka Ø23 cm.
  4. Bag citronmånen ved 180 grader i 30-35 minutter. Prik i kagen med en strikkepind og se, om der hænger dej ved - kagen er færdig når intet dej hænger ved.
  5. Lad kagen køle af på en bagerist. Lav imens glasuren: rør citronsaft og flormelis sammen i en skål. Fordel glasuren på kagen og smør den ud. Drys revet citronskal over kagen.

 

x (x)
Share on Facebook30Pin on Pinterest209Tweet about this on TwitterEmail to someone

Om bloggen

Mette & Trine

Vi er to søstre fra København der på denne blog deler vores oplevelser med mad, kager og desserter. Mette er biolog med en særlig passion for kagedekoration. Trine er digital konsulent og elsker mere end alt andet at servere lækker mad og desserter for dem hun holder af. Læs mere

FÅ SENESTE OPSKRIFTER DIREKTE I DIN INBOX