Citronmåne

Citronmåne opskrift

Jeg er glad for at eksperimentere med udenlandske opskrifter og jeg er generelt amerikaner-fan når det gælder kager og cupcakes. Men der er nu noget ved de gode klassiske danske kager, for eksempel Drømmekagen fra Brovst og så selvfølgelig citronmåne!

Nu er jeg kærester med en politibetjent, så det er jo nærmest min pligt at mestre en god citronmåne kage. Og han er i hvert fald også enig i, at denne luksus version af citronmånen slår den til en 10’er på tanken!

Desuden er der noget ved citron og Påske. Det passer bare godt sammen, også selvom der ligger 15 cm sne udenfor. Så jeg begraver mig i mine studiebøger imens jeg drikker the og spiser et stykke af denne fantastiske citronmåne.

Citronmåne opskrift

Denne citronmåne opskrift er en rigtig luksus udgave – så der skal selvfølgelig en god portion marcipan og friskrevet citronskal i dejen. Både marcipan og citron rives på et rivejern.

CitronRevet marcipan

Dejen til citronmånen røres sammen og fordeles i en smurt springform. Mængden i denne citronmåne opskrift passer til en springform med en diameter på cirka 23 cm.

Citronmånen bages ved 180 grader (alm. ovn) i 30-35 minutter. Det er vigtigt at den er bagt helt igennem, ellers får man en klæg klat marcipandej i midten, så stik en strikkepind i kagen og tjek, at der ikke er noget dej der hænger ved – så er kagen færdig.

KagedejBagt citronmåne

Glasuren røres imens citronmånen køler af og fordeles derefter på kagen. Drys til sidst lidt citronskal på toppen. Og så er der ellers serveret den lækreste citronmåne!

Citronmåne opskrift

Se flere af vores gode kageopskrifter.

Citronmåne

Denne citronmåne opskrift er en luksusudgave med marcipan og friskrevet citron i dejen. Den er svampet og frisk med den karakteristiske citronsmag.

Ret Dessert, Kage
Køkken Dansk
Samlet tid 1 time 30 minutter
Mængde: 1 kage (Ø23 cm)

Ingredienser

Citronmåne:

  • 100 g marcipan
  • 150 g blødt smør
  • 150 g rørsukker
  • 5 æg
  • 140 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 vanillestang
  • Fintrevet skal af 1 1/2 citron

Citronglasur:

  • 150 g flormelis
  • Saft af 1/2 citron
  • Fintrevet skal af 1/2 citron

Fremgangsmåde

  1. Riv marcipanen groft på et rivejern. Rør marcipanen sammen med rørsukker og smør til det er en jævn dej. Tilsæt nu æggene ét ad gangen og rør dejen sammen.
  2. Skrab vanillefrøene ud af vanillestangen. Riv citronerne på et rivejern. Kom vanillefrø, revet citronskal, mel og bagepulver i dejen og rør den sammen.
  3. Fordel dejen i en smurt springform med cirka Ø23 cm.
  4. Bag citronmånen ved 180 grader i 30-35 minutter. Prik i kagen med en strikkepind og se, om der hænger dej ved - kagen er færdig når intet dej hænger ved.
  5. Lad kagen køle af på en bagerist. Lav imens glasuren: rør citronsaft og flormelis sammen i en skål. Fordel glasuren på kagen og smør den ud. Drys revet citronskal over kagen.

 

x (x)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *