Alle, Brød og boller, Mad og drikke

Croutoner til sommerens salater

23. maj 2012

af //

5 Kommentarer

Share on Facebook13Pin on Pinterest17Tweet about this on TwitterEmail to someone

Hop til:  Opskriften  //  Kommentarer

Det har været SKØNT vejr i denne uge og jeg har mæsket mig i sodavandsis, saftevand og sommersalater. Ingen salat uden sprøde og lækre croutoner og derfor får I her en supernem opskrift på hjemmelavede brødcroutoner.

Croutoner opskrift

Croutoner kan laves af alt slags brød: lyst brød, mørkt brød, fuldkornsbrød, rugbrød, ciabattabrød, osv. Du kan også sagtens bruge brød, der er blevet tørt og kedeligt. Skær brødet ud i tern eller riv det i små stykker.

Vend nu de udskårede croutoner i olie og krydre med salt og peber og eventuelt hvidløg.

Efter en hurtig tur i ovnen har du de lækreste croutoner!

5 fra 2 stemmer
Udskriv

Croutoner opskrift

Mængde: 2 personer

Ingredienser

  • 5-6 skiver brød , fx ciabattaflute
  • 2-3 spsk god olivenolie
  • 1 spsk rapsolie
  • salt og peber
  • 1 fed hvidløg (valgfrit)

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Skær brødet ud i tern eller riv det i små stykker. Kom brødstykkerne i en skål og tilsæt de to slags olie. Brug en god olivenolie, da det primært er denne, der giver den gode smag.
  3. Tilsæt en pæn mængde salt og peber og eventuelt et fed hvidløg. Rør godt rundt så alle croutonerne bliver vendt i olien.
  4. Beklæd en bageplade med bagepapir og hæld croutonerne ud på pladen, så de ligger i ét lag. Bag croutonerne i ovnen i 5-10 minutter efter smag.
  5. Croutonerne kan serveres lune eller kolde.
Share on Facebook13Pin on Pinterest17Tweet about this on TwitterEmail to someone

Om bloggen

Mette & Trine

Vi er to søstre fra København der på denne blog deler vores oplevelser med mad, kager og desserter. Mette er biolog med en særlig passion for kagedekoration. Trine er digital konsulent og elsker mere end alt andet at servere lækker mad og desserter for dem hun holder af. Læs mere

FÅ SENESTE OPSKRIFTER DIREKTE I DIN INBOX