Verdens bedste drømmekage

Share on Facebook179Pin on Pinterest980Tweet about this on TwitterEmail to someone

Drømmekage har altid været min mors og min favoritkage. Tag den med på arbejde og dine kolleger vil elske dig, for den smager fantastisk!

Den bedste drømmekage opskrift fra Bageglad

Først laves kagedejen ved at piske æg og sukker sammen og derefter tilsætte de tørre ingredienser og kogt mælk og smør. Kagedejen kommes i en smurt springform – du kan selvfølgelig også lave den i en firkantet form. Kagen hæver meget op når den bages, så formen må ikke være for lille.

Man kan købe billige springforme, for eksempel dette sæt med 3 springforme, men hvis man bager ofte kan det betale sig at købe en springform af bedre kvalitet. Mette Blomsterbergs springforme er for eksempel virkelig gode.

Imens kagen bager laves det lækre kokosfyld – ingredienserne skal bare varmes så de smelter sammen. Det bages til sidst sammen med kagen.

Drømmekage opskrift fra Bageglad

4.4 from 13 reviews
Verdens bedste drømmekage
Mængde: Rund kage på 25 cm
 
INGREDIENSER
Kage:
 • 4 æg
 • 300 g sukker
 • 250 g mel
 • 3 teskefulde bagepulver
 • 1 teskefuld vanillesukker
 • 50 g smør
 • 2 dl mælk
Kokosfyld:
 • 125 g smør
 • 100 g kokosmel
 • 250 g brun farin
 • ½ dl mælk
FREMGANGSMÅDE
 1. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
 2. Pisk æg og sukker sammen i en skål. Tilsæt mel, bagepulver og vanillesukker. Opvarm mælk og smør sammen i en gryde. Tag det af varmen når det koger og hæld blandingen op i skålen med de andre ingredienser. Rør dejen forsigtigt til den er flydende uden klumper.
 3. Hæld kagedejen i en smurt og melet springform på cirka 25 cm. Bag kagen i ovnen på 200 grader i almindelig ovn i 20-25 minutter (indtil en strikkepind kan stikkes i uden dej hænger ved). Kagen skal muligvis have længere tid - det afhænger af ovnen.
 4. Når kagen er ved at være færdig laves fyldet. Kom alle ingredienser i en lille gryde og varm op under omrøring.
 5. Fyldet fordeles på den færdigbagte kage. Stil ovnen på 225 grader og sæt kagen i ovnen i 5 minutter.

Indlægget indeholder affiliate links

51 kommentarer

 1. Utrolig god børne og voksen kage. Jeg har dog svært ved at få fyldet, til at ” fæstne ” sig fast på kagen. Hvad gør jeg forkert ?. Mvh. Lars

 2. Fantastisk kage, den skal jeg helt sikkert lave igen. Lavede den til min søns fødselsdag og alle børnene i børnehaven var vilde med den:-)

  1. Pas på ikke mælk og smør er for varmt, når du hælder det i dejen. Det kan godt få æggene til at koagulere. Der står i opskriften, at det skal hældes i dejen lige efter mælken har kogt. Det gør jeg ikke. Jeg venter med at hælde det i til det er kølet ned til ca. fingervarmt. Det fif har jeg fra en anden opskrift på samme kage. I øvrigt et dette en super god opskrift. Fyldet er mums. Lige som jeg kan lide det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften: