Verdens bedste drømmekage

Drømmekage har altid været min mors og min favoritkage. Tag den med på arbejde og dine kolleger vil elske dig, for den smager fantastisk!

Drømmekage

Først laves kagedejen ved at piske æg og sukker sammen og derefter tilsætte de tørre ingredienser og kogt mælk og smør. Kagedejen kommes i en smurt springform – du kan selvfølgelig også lave den i en firkantet form. Kagen hæver meget op når den bages, så formen må ikke være for lille.

Sukker og æg piskesHælde kagedejKage klar til ovnBagt kage

Det lækre kokosfyld tager ingen tid at lave – ingredienserne skal bare varmes så de smelter sammen.

DrømmekagefyldDrømmekagefyld

Drømmekage

4.1 from 8 reviews

Verdens bedste drømmekage
Mængde: Rund kage på 25 cm
 

INGREDIENSER
Kage:
  • 4 æg
  • 300 g sukker
  • 250 g mel
  • 3 teskefulde bagepulver
  • 1 teskefuld vanillesukker
  • 50 g smør
  • 2 dl mælk
Kokosfyld:
  • 125 g smør
  • 100 g kokosmel
  • 250 g brun farin
  • ½ dl mælk

FREMGANGSMÅDE
  1. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
  2. Pisk æg og sukker sammen i en skål. Tilsæt mel, bagepulver og vanillesukker. Opvarm mælk og smør sammen i en gryde. Tag det af varmen når det koger og hæld blandingen op i skålen med de andre ingredienser. Rør dejen forsigtigt til den er flydende uden klumper.
  3. Hæld kagedejen i en smurt og melet springform på cirka 25 cm. Bag kagen i ovnen på 200 grader i almindelig ovn i 20-25 minutter (indtil en strikkepind kan stikkes i uden dej hænger ved). Kagen skal muligvis have længere tid – det afhænger af ovnen.
  4. Når kagen er ved at være færdig laves fyldet. Kom alle ingredienser i en lille gryde og varm op under omrøring.
  5. Fyldet fordeles på den færdigbagte kage. Stil ovnen på 225 grader og sæt kagen i ovnen i 5 minutter.

 

Skriv kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Bedøm denne opskrift:  

37 kommentarer

  1. Bjørn Corlin22. november 2014 kl. 12:41

    Til alle Jer som ikke kan få bagningen til at fungere. Opskriften fejler såmænd ikke noget. Sørg for at formen er så tilpas i størrelse at den rå (flydende) dej ikke fylder mere en Ca. 1.5 – 2 Cm. i højden. Så sidder resultatet lige i skabet. :-)

    Hilsen Bjørn

  2. Louise Holmquist10. september 2014 kl. 19:42

    Altså, nu er det anden gang jeg laver den.. idag har jeg lavet 3-dobbelt portion med 4-dobbelt topping :) Til 3 kager…MUMS!!
    Og den bliver så så lækker hver gang syns jeg…får mega meget ros for den :)

    Og jeg bager den på 200 grader varmluft..det kører bare :) MUMS :)

    Tak for god opskrift :)

  3. Sofie5. september 2014 kl. 21:13

    Verdens bedste drømmekage det er noget af en overskrift din opskrift ser virkelig god ud og ja den skal prøves og det vil jeg glæde mig til. jeg bager normalt en opskrift som er på arlas hjemmeside når jeg skal bage drømmekage men nu vil jeg prøv Verdens bedste drømmekage fra din side glæder mig meget (-:

    Tak for info

  4. Malene3. september 2014 kl. 17:53

    Det er simpelthen en FANTASTISK opskrift! Jeg har aldrig fået så meget ros for en drømmekage, før jeg begyndte at bruge denne :D Nej hvor er den lækker! Jeg bager den i en bradepande med låg til, svarer til lidt over halvdelen af en almindelig bradepande, så den bliver ikke særlig høj, men besluttede mig alligevel for liiiige at prøve at lave lidt ekstra af det lækre kokosfyld sidste gang jeg bagte den – og det blev der hvert fald ikke brokket over ;) Jeg følte det selv som en kæmpe succes, da jeg selv kunne smage hvor meget bedre den blev af det – overraskende eftersom denne opskrift i det hele taget bare er så skøn! Jeg siger tusind tak for at du har delt denne opskrift, og det bliver højst sandsynligt den jeg bruger resten af mine dage, når bagevalget falder på drømmekage ;) Jeg glæder mig til at prøve endnu flere af dine opskrifter!

  5. Merete8. august 2014 kl. 18:15

    Hej. Øv sort kage efter 15 min. Skal den stå på nederste rulle eller noget? Og ja den er bagt i alm ovn.. :)