Verdens bedste drømmekage

Verdens bedste drømmekage

  • 0-1 time
  • Begynder
Drømmekage opskrift fra Bageglad

Drømmekage har altid været min mors og min favoritkage. Tag den med på arbejde og dine kolleger vil elske dig, for den smager fantastisk!

Drømmekage opskrift fra Bageglad

Først laves kagedejen ved at piske æg og sukker sammen og derefter tilsætte de tørre ingredienser og kogt mælk og smør. Kagedejen kommes i en smurt springform – du kan selvfølgelig også lave den i en firkantet form. Kagen hæver meget op når den bages, så formen må ikke være for lille.

Man kan købe billige springforme, for eksempel dette sæt med 3 springforme, men hvis man bager ofte kan det betale sig at købe en springform af bedre kvalitet. Mette Blomsterbergs springforme er for eksempel virkelig gode.


Imens kagen bager laves det lækre kokosfyld – ingredienserne skal bare varmes så de smelter sammen. Det bages til sidst sammen med kagen.

Drømmekage opskrift fra Bageglad

Drømmekage opskrift fra Bageglad

Verdens bedste drømmekage opskrift

Mængde:: 1 rund kage Ø26 cm
Udskriv

Ingredienser

Kage:

  • 4 æg
  • 300 g sukker
  • 250 g mel
  • 3 tsk bagepulver
  • 1 tsk vanillesukker
  • 50 g smør
  • 2 dl mælk

Kokosfyld:

  • 125 g smør
  • 100 g kokosmel
  • 250 g brun farin
  • ½ dl mælk

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
  2. Pisk æg og sukker sammen i en skål. Tilsæt mel, bagepulver og vanillesukker. Opvarm mælk og smør sammen i en gryde. Tag det af varmen når det koger og hæld blandingen op i skålen med de andre ingredienser. Rør dejen forsigtigt til den er flydende uden klumper.
  3. Hæld kagedejen i en smurt og melet springform på cirka 25 cm. Bag kagen i ovnen på 200 grader i almindelig ovn i 20-25 minutter (indtil en strikkepind kan stikkes i uden dej hænger ved). Kagen skal muligvis have længere tid - det afhænger af ovnen.
  4. Når kagen er ved at være færdig laves fyldet. Kom alle ingredienser i en lille gryde og varm op under omrøring.
  5. Fyldet fordeles på den færdigbagte kage. Stil ovnen på 225 grader og sæt kagen i ovnen i 5 minutter.

Indlægget indeholder affiliate links


1. marts 2012 af Trine

Kommentarer (67)

  • Vilhelm Svar

    den er mega dårlig

    13. november 2018 at 14:09
    • Vilhelm Svar

      den er mega god ha’ I troede på over ha’

      13. november 2018 at 14:10
  • Louise Svar

    👍 opskrifter

    10. oktober 2018 at 17:00
    • poul Svar

      🙁 🙁 🙁 :-(:-( 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁

      13. november 2018 at 14:17
  • Henriette Ege Olsen Svar

    .

    20. september 2018 at 17:16
  • Michelle munk carlsen Svar

    det lyder + ser ud som om det er en perfekt kage hvilket jeg ved at det er for det er nemlig min egen ynglings kage og jeg elsker at bage den til mig selv + min mor+ søster 1 og 2 🙂 <3

    22. juli 2018 at 18:40
  • Lone Svar

    Fantastisk kage 👍

    20. juni 2018 at 10:00
  • Kasia Svar

    En fantastisk kage , en hit i vores familie .
    Jeg har brugt kokkospalmesuker blandet med rørsukker halv og halv af portion som står i opskriften i stedet for brun farin , det smagt fantastisk og ikke så stærk , dejligt kage mumms

    17. juni 2018 at 18:20

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Del med en ven