Verdens bedste drømmekage

Drømmekage har altid været min mors og min favoritkage. Tag den med på arbejde og dine kolleger vil elske dig, for den smager fantastisk!

Drømmekage

Først laves kagedejen ved at piske æg og sukker sammen og derefter tilsætte de tørre ingredienser og kogt mælk og smør. Kagedejen kommes i en smurt springform – du kan selvfølgelig også lave den i en firkantet form. Kagen hæver meget op når den bages, så formen må ikke være for lille.

Sukker og æg piskesHælde kagedejKage klar til ovnBagt kage

Det lækre kokosfyld tager ingen tid at lave – ingredienserne skal bare varmes så de smelter sammen.

DrømmekagefyldDrømmekagefyld

Drømmekage

4.0 from 6 reviews

Verdens bedste drømmekage
Mængde: Rund kage på 25 cm
 

INGREDIENSER
Kage:
  • 4 æg
  • 300 g sukker
  • 250 g mel
  • 3 teskefulde bagepulver
  • 1 teskefuld vanillesukker
  • 50 g smør
  • 2 dl mælk
Kokosfyld:
  • 125 g smør
  • 100 g kokosmel
  • 250 g brun farin
  • ½ dl mælk

FREMGANGSMÅDE
  1. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
  2. Pisk æg og sukker sammen i en skål. Tilsæt mel, bagepulver og vanillesukker. Opvarm mælk og smør sammen i en gryde. Tag det af varmen når det koger og hæld blandingen op i skålen med de andre ingredienser. Rør dejen forsigtigt til den er flydende uden klumper.
  3. Hæld kagedejen i en smurt og melet springform på cirka 25 cm. Bag kagen i ovnen på 200 grader i almindelig ovn i 20-25 minutter (indtil en strikkepind kan stikkes i uden dej hænger ved). Kagen skal muligvis have længere tid – det afhænger af ovnen.
  4. Når kagen er ved at være færdig laves fyldet. Kom alle ingredienser i en lille gryde og varm op under omrøring.
  5. Fyldet fordeles på den færdigbagte kage. Stil ovnen på 225 grader og sæt kagen i ovnen i 5 minutter.

 

Skriv kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Bedøm denne opskrift:  

25 kommentarer

  1. Maj-Britt15. marts 2014 kl. 13:48

    Hej Hej….
    Fantastisk drømmekage, som sidder lige i skabet hver gang

  2. Thomas13. marts 2014 kl. 19:18

    Hej. Tak for god opskrift. Måske skal det nævnes at man med fordel kan smelte snøret til fyldet inden sukker og kokos puttes i. Mit sukker brændte på og jeg stod og pillede sukker bolcher ud i ca 20 min ;-)

  3. carsten og min søn ulf5. marts 2014 kl. 18:54

    hej . vi bagte kagen ( som er vores ynglingskage ) vi brugte lidt for lidt bagepulver , og piskede dejen sammen med el pisker , dejen var flydende men efter 25min i ovnen ( IKKE VARMLUFT ) var den fin bagt , og fyldet tror jeg vi brændte lidt på og den var tør at ligge på , men da den var bagt de 5min og den var kølet af var den VIDUNDERLIG , igen , VIDUNDERLIG dejlig at spise.
    Det var første gang vi selv bagte den ;)

  4. Lars Kjaerulf2. marts 2014 kl. 08:06

    Sad lige i skabet og spist op på ingen tid

  5. Lisa6. november 2013 kl. 20:20

    Jeg har det samme problem som flere andre.. Den har været inde i ovnen i 40 minutter nu på 200 grader varmluft, og den er stadig helt flydende inden i..

    • Trine6. november 2013 kl. 23:26

      Hej Lisa,
      Ovnen skal IKKE stå på varmluft. Den skal bages ved 200 grader almindelig ovn.

  6. BTF22. oktober 2013 kl. 14:52

    For at gentage nogle af de øvrige indlæg: var slet ikke færdigbagt, men alligevel mørk udenpå. Så jeg lagde folie løst ovenpå og gav den længere tid, indtil der ikke var ubagt dej på strikkepinden. Alligevel var den klasket sammen og klæg indeni – øv!

    • Trine22. oktober 2013 kl. 23:57

      Hej BTF,
      Stod din ovn på varmluft?

      • Trine6. november 2013 kl. 23:28

        Kagen skal IKKE bages på varmluft.