Verdens bedste drømmekage

Share on Facebook190Pin on Pinterest1.7kTweet about this on TwitterEmail to someone

Drømmekage har altid været min mors og min favoritkage. Tag den med på arbejde og dine kolleger vil elske dig, for den smager fantastisk!

Den bedste drømmekage opskrift fra Bageglad

Først laves kagedejen ved at piske æg og sukker sammen og derefter tilsætte de tørre ingredienser og kogt mælk og smør. Kagedejen kommes i en smurt springform – du kan selvfølgelig også lave den i en firkantet form. Kagen hæver meget op når den bages, så formen må ikke være for lille.

Man kan købe billige springforme, for eksempel dette sæt med 3 springforme, men hvis man bager ofte kan det betale sig at købe en springform af bedre kvalitet. Mette Blomsterbergs springforme er for eksempel virkelig gode.

Imens kagen bager laves det lækre kokosfyld – ingredienserne skal bare varmes så de smelter sammen. Det bages til sidst sammen med kagen.

Drømmekage opskrift fra Bageglad

4.43 fra 14 stemmer
Udskriv

Verdens bedste drømmekage opskrift

Mængde: 1 rund kage Ø26 cm

Ingredienser

Kage:

 • 4 æg
 • 300 g sukker
 • 250 g mel
 • 3 tsk bagepulver
 • 1 tsk vanillesukker
 • 50 g smør
 • 2 dl mælk

Kokosfyld:

 • 125 g smør
 • 100 g kokosmel
 • 250 g brun farin
 • ½ dl mælk

Fremgangsmåde

 1. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
 2. Pisk æg og sukker sammen i en skål. Tilsæt mel, bagepulver og vanillesukker. Opvarm mælk og smør sammen i en gryde. Tag det af varmen når det koger og hæld blandingen op i skålen med de andre ingredienser. Rør dejen forsigtigt til den er flydende uden klumper.
 3. Hæld kagedejen i en smurt og melet springform på cirka 25 cm. Bag kagen i ovnen på 200 grader i almindelig ovn i 20-25 minutter (indtil en strikkepind kan stikkes i uden dej hænger ved). Kagen skal muligvis have længere tid - det afhænger af ovnen.
 4. Når kagen er ved at være færdig laves fyldet. Kom alle ingredienser i en lille gryde og varm op under omrøring.
 5. Fyldet fordeles på den færdigbagte kage. Stil ovnen på 225 grader og sæt kagen i ovnen i 5 minutter.

Indlægget indeholder affiliate links

55 kommentarer

 1. Hej
  Jeres kage ser super lækker ud, så den vil jeg gerne prøve at bage
  Hvis jeg bager dobbelt, hvilken str form vil i så foreslå at jeg bruger?

  1. Hej Mette
   Det afhænger af, hvor høj du ønsker kagen skal være. Jeg bager den nogle gange i springform hvor jeg godt kan lide en høj kage, nogle gange bager jeg den i en firkantet bageform hvor den bliver lavere – så skal man bare justere bagetiden lidt.

   Du kan altid tjekke, at kagen er færdig ved at stikke en strikkepind eller tandstik i midten af kagen. Kagen er færdigbagt når der ikke længere hænger dej ved når du tager strikkepinden op.

   Jeg bager sjældent drømmekagen i dobbeltportion, da portionen er ret stor i forvejen, men jeg vil umiddelbart mene, at du skal bruge færre æg når du bager dobbelt. Jeg ville prøve med 6 eller 7 æg i alt i stedet for 8.

 2. Jeg har for få timer bagt denne kage! Det var en kæmpe succes den bedste drømmekage jeg nogensinde har smagt! Den var også super nem at lave! Jeg brugte en bradepande der var 25*30 eller lignende, og den fik 21 minutter, helt perfekt! Fyldet var også super nemt, alt i alt…. Verdens bedste kage!

 3. Har før i tiden bagt denne kage ofte. Nu går det galt med bunden hver gang. De nederste 2-3 mm bliver gummiagtige. Ellers er kagen fin gul og knap nok hævet. Fyldet er ok. Samme ingredienser som i denne opskrift. Nogen, der ved, hvad der går galt. Tidligere bagt i samme ovn med samme bradepande og temperaturer med succes.

 4. Utrolig god børne og voksen kage. Jeg har dog svært ved at få fyldet, til at ” fæstne ” sig fast på kagen. Hvad gør jeg forkert ?. Mvh. Lars

 5. Fantastisk kage, den skal jeg helt sikkert lave igen. Lavede den til min søns fødselsdag og alle børnene i børnehaven var vilde med den:-)

  1. Pas på ikke mælk og smør er for varmt, når du hælder det i dejen. Det kan godt få æggene til at koagulere. Der står i opskriften, at det skal hældes i dejen lige efter mælken har kogt. Det gør jeg ikke. Jeg venter med at hælde det i til det er kølet ned til ca. fingervarmt. Det fif har jeg fra en anden opskrift på samme kage. I øvrigt et dette en super god opskrift. Fyldet er mums. Lige som jeg kan lide det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *