Alle, Kage og tærte, Søde sager

Verdens bedste drømmekage

1. marts 2012

af //

54 Kommentarer

Share on Facebook190Pin on Pinterest1.8kTweet about this on TwitterEmail to someone

Hop til:  Opskriften  //  Kommentarer

Drømmekage har altid været min mors og min favoritkage. Tag den med på arbejde og dine kolleger vil elske dig, for den smager fantastisk!

Den bedste drømmekage opskrift fra Bageglad

Først laves kagedejen ved at piske æg og sukker sammen og derefter tilsætte de tørre ingredienser og kogt mælk og smør. Kagedejen kommes i en smurt springform – du kan selvfølgelig også lave den i en firkantet form. Kagen hæver meget op når den bages, så formen må ikke være for lille.

Man kan købe billige springforme, for eksempel dette sæt med 3 springforme, men hvis man bager ofte kan det betale sig at købe en springform af bedre kvalitet. Mette Blomsterbergs springforme er for eksempel virkelig gode.

Imens kagen bager laves det lækre kokosfyld – ingredienserne skal bare varmes så de smelter sammen. Det bages til sidst sammen med kagen.

Drømmekage opskrift fra Bageglad

4.47 fra 15 stemmer
Udskriv

Verdens bedste drømmekage opskrift

Mængde: 1 rund kage Ø26 cm

Ingredienser

Kage:

  • 4 æg
  • 300 g sukker
  • 250 g mel
  • 3 tsk bagepulver
  • 1 tsk vanillesukker
  • 50 g smør
  • 2 dl mælk

Kokosfyld:

  • 125 g smør
  • 100 g kokosmel
  • 250 g brun farin
  • ½ dl mælk

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
  2. Pisk æg og sukker sammen i en skål. Tilsæt mel, bagepulver og vanillesukker. Opvarm mælk og smør sammen i en gryde. Tag det af varmen når det koger og hæld blandingen op i skålen med de andre ingredienser. Rør dejen forsigtigt til den er flydende uden klumper.
  3. Hæld kagedejen i en smurt og melet springform på cirka 25 cm. Bag kagen i ovnen på 200 grader i almindelig ovn i 20-25 minutter (indtil en strikkepind kan stikkes i uden dej hænger ved). Kagen skal muligvis have længere tid - det afhænger af ovnen.
  4. Når kagen er ved at være færdig laves fyldet. Kom alle ingredienser i en lille gryde og varm op under omrøring.
  5. Fyldet fordeles på den færdigbagte kage. Stil ovnen på 225 grader og sæt kagen i ovnen i 5 minutter.

Indlægget indeholder affiliate links

Share on Facebook190Pin on Pinterest1.8kTweet about this on TwitterEmail to someone

Om bloggen

Mette & Trine

Vi er to søstre fra København der på denne blog deler vores oplevelser med mad, kager og desserter. Mette er biolog med en særlig passion for kagedekoration. Trine er digital konsulent og elsker mere end alt andet at servere lækker mad og desserter for dem hun holder af. Læs mere

FÅ SENESTE OPSKRIFTER DIREKTE I DIN INBOX