Cremet hokkaido græskarsuppe

Cremet hokkaido græskarsuppe

  • 0-1 time
  • Begynder
Græskarsuppe opskrift fra Bageglad

Når efteråret så småt banker på døren kræver det lange gåture i skoven. Jeg elsker efterårsfarver og hvad er bedre end en rigtig cremet græskarsuppe at varme sig på, når man kommer hjem efter en lang gåtur?

Græskar har altid været en fremmed jungle for mig, men da min svigerinde for nogle år siden serverede græskarsuppe for os, var jeg solgt med det samme (tjek forresten hendes blog, hun laver de flotteste tryk man kan forestille sig!). Den lækre smag og cremede konsistens i suppen er lige mig! Her følger opskriften på den lækreste hokkaido græskarsuppe.

Græskarsuppe opskrift fra Bageglad

For at lave en cremet græskarsuppe skal du begynde med at skylle græskartet, rense det for kerner og hakke det i mindre stykker. Lad bare skrællen sidde på, for den bliver blød når græskarret koges og blendes senere. Jeg vil derfor anbefale, at man køber økologiske græskar til suppen.

Steg løg, hvidløg og græskar et øjeblik og tilsæt vand og bouillon. Kog herefter græskarsuppen og blend den, for derefter at tilsætte en lækker cremet flødeost. Rør eller blend det hele sammen og du har den lækreste cremede græskarsuppe, som kan serveres med brød og creme fraiche!

Græskarsuppe opskrift fra Bageglad

Cremet hokkaido græskarsuppe opskrift

Ret: Suppe
Køkken: Amerikansk
Samlet tid: 30 minutter
Mængde:: 2 -3 personer

En lækker, tyk og cremet græskarsuppe som er rig i smag og mæthed. Den kan serveres med creme fraiche og et stykke brød til. 

Udskriv

Ingredienser

  • 1 Hokkaido græskar
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 liter vand
  • 1 grøntsagsbuillon terning
  • 1 pakke flødeost (f.eks. Philadelphia)
  • Lidt cayenne peber
  • Brød og cremefraiche som tilbehør

Fremgangsmåde

  1. Græskarret skylles, renses for kerner og skæres ud i mellemstore stykker. Behold skrællen på, den bliver blød når det koges og blendes.
  2. Svits hakket løg og hvidløg i en gryde og tilsæt græskarret. Svits et øjeblik.
  3. Tilsæt vand og buillon og kog i ca. 20 min.
  4. Suppen blendes med stavblender og flødeosten tilsættes. Bland det hele sammen, evt. brug stavblenderen igen.
  5. Tilsæt til sidst cayenne peber efter smag, og server med brød og creme fraiche.

 


6. november 2012 af Mette

Kommentarer (24)

  • Maria Svar

    Jeg kan godt lide at bruge en halv – hel l grundsuppe af enten kylling, høne eller oksekraftben. (Jeg har næsten altid grundsuppe i fryseren.)
    Det giver en dejlig smag og nuance til suppen uden at overdøve græskaret.
    2 friske chilier svitset med løgene er også en dejlig variation, som min kæreste især er vild med.

    23. oktober 2016 at 09:09
  • pia Svendsen Svar

    Jeg tilsætter lidt revet gulerod og stegt kylling.
    Det smager godt og gør, at suppen mætter bedre.

    16. december 2015 at 13:09
  • Kari Svar

    Lækker opskrift 🙂 Jeg stegte løg og græskar i kokosolie, som giver en dejlig smag til suppen.

    4. november 2015 at 16:47
  • Charlotte Pagh Svar

    Tak for dejlig opskrift. Jeg havde ikke cayenne peber, men tilsatte karry, paprika og spidskommen. I stedet for cremefraiche tilsatte jeg lidt piskefløde. Den bedste græskarsuppe jeg har lavet.

    25. oktober 2015 at 19:08
  • Henriette Svar

    Det her er den ultimative bedste suppe jeg har lavet – ændringer skulle være halv vand, og lidt hvidvin – mindre vand gør den mere cremet (tyk) det kan vi godt lide – fantastisk opskrift

    29. september 2015 at 16:09
    • Trine Svar

      Hej Henriette
      Dejligt at høre – det lyder lækkert med hvidvin i, det vil jeg prøve næste gang 🙂

      30. september 2015 at 21:42
  • Mathilda Svar

    Kan man virkelig godt koge skallen med? Det bliver ikke bittert? 🙂

    28. september 2015 at 16:39
    • Trine Svar

      Hej Mathilda
      Du kan lade skrællen blive på, eller du kan skrælle græskarret. Det er faktisk lidt forskelligt hvad jeg gør og jeg kan ikke smage forskel 🙂

      30. september 2015 at 21:41
  • Hanne Møller Borgstrøm Svar

    Jeg prøver den opskrift en af dagene – måske med sprød bacon som tilbehør sammen med brød. Så hører I fra mig..

    23. september 2015 at 14:05
  • tordis Svar

    Jeg har lavet den, den er bare god. Varmede resten op indag, den blev ikke grynet 🙂 tak for den lækre opskrift.

    23. november 2014 at 18:02

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Del med en ven