Cremet hokkaido græskarsuppe

Share on Facebook257Pin on Pinterest535Tweet about this on TwitterEmail to someone

Når efteråret så småt banker på døren kræver det lange gåture i skoven. Jeg elsker efterårsfarver og hvad er bedre end en rigtig efterårs græskarsuppe at varme sig på, når man kommer hjem efter en lang gåtur?

Græskar har altid været en fremmed jungle for mig, men da min svigerinde for nogle år siden serverede græskarsuppe for os, var jeg solgt med det samme (tjek forresten hendes blog, hun laver de flotteste tryk man kan forestille sig!). Den lækre smag og cremede konsistens er lige mig!

Hokkaido græskarsuppe opskrift fra Bageglad.dk

For at lave græskarsuppe skal du begynde med at skylle græskartet, rense det for kerner og hakke det i mindre stykker. Lad skrællen sidde på – den bliver blød når græskarret koges og blendes senere.

Steg løg, hvidløg og græskar et øjeblik og tilsæt vand og bouillon. Kog herefter græskarsuppen i ca. 20 min.

Brug en stavblender for at få massen helt blød og tilsæt lækker cremet flødeost. Rør eller blend det hele sammen og du har den lækreste græskarsuppe, som kan serveres med brød og creme fraiche!

4.72 fra 7 stemmer
Udskriv

Cremet hokkaido græskarsuppe opskrift

Mængde: 2 -3 personer

Ingredienser

  • 1 Hokkaido græskar
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 liter vand
  • 1 grøntsagsbuillon terning
  • 1 pakke flødeost (f.eks. Philadelphia)
  • Lidt cayenne peber
  • Brød og cremefraiche som tilbehør

Fremgangsmåde

  1. Græskarret skylles, renses for kerner og skæres ud i mellemstore stykker. Behold skrællen på, den bliver blød når det koges og blendes.
  2. Svits hakket løg og hvidløg i en gryde og tilsæt græskarret. Svits et øjeblik.
  3. Tilsæt vand og buillon og kog i ca. 20 min.
  4. Suppen blendes med stavblender og flødeosten tilsættes. Bland det hele sammen, evt. brug stavblenderen igen.
  5. Tilsæt til sidst cayenne peber efter smag, og server med brød og creme fraiche.

 

24 kommentarer

  1. Jeg kan godt lide at bruge en halv – hel l grundsuppe af enten kylling, høne eller oksekraftben. (Jeg har næsten altid grundsuppe i fryseren.)
    Det giver en dejlig smag og nuance til suppen uden at overdøve græskaret.
    2 friske chilier svitset med løgene er også en dejlig variation, som min kæreste især er vild med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *