Fiskefrikadeller

30. marts 2015 af Trine

Så er der kun to arbejdsdage tilbage før påske, hvor jeg skal i sommerhus med min søde kæreste. I heldige der har fri hele ugen er måske allerede i gang med at forberede jer til påskefrokosterne. Derfor får I her en rigtig god opskrift på fiskefrikadeller som vil passe rigtig godt til en påskefrokost.

Fiskefrikadeller er en dansk klassiker til frokostbordet med råkostsalat, rugbrød og en klat remoulade. Disse fiskefrikadeller er lavet med laks og torsk som blendes til fiskefars, men man kan bruge andre typer fisk som f.eks. kuller, havkat eller sej.

Denne opskrift på hjemmelavede fiskefrikadeller sikrer de bedste fiskefrikadeller og derved undgår man også diverse tilsætningsstoffer og sikrer sig, at man får en ordentlig portion omega 3 indenbords.

Fiskefrikadeller opskrift fra Bageglad

Lav først fiskefarsen fra bunden ved at blende fiskefarsen i en foodprocessor. Ælt derefter fiskefarsen sammen med de andre ingredienser til de lækre fiskefrikadeller.

FiskefarsStege fiskefrikadeller

En god fiskefrikadelle er sprød udenpå og blød indeni. Man opnår den optimale sprødhed ved at stege fiskefrikadellerne i en blanding af olie og smør på panden.

Fiskefrikadeller smager lige godt om de er rygende varme, lune eller kolde på madpakken dagen efter. Servér dem gerne med nogle citronskiver og med remoulade til.

Fiskefrikadeller med laks

Fiskefrikadeller opskrift fra Bageglad
5 fra 1 stemme
Udskriv

Fiskefrikadeller opskrift

Mængde: 3 -4 personer

Ingredienser

  • 500 g fisk (f.eks. 350 g laks og 150 g torsk)
  • 1 lille løg
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • 3 spsk mel
  • Salt og peber
  • Olie og smør til stegning
  • Evt. citron
  • Evt. remoulade

Fremgangsmåde

  1. Fjern eventuelle ben og skær fisken ud i mindre stykker. Kom fisken i en foodprocesser og blend det, til det bliver til fiskefars. Riv løget eller hak det fint. Ælt fiskefars, løg, æg, mælk, mel, salt og peber sammen i en skål.
  2. Opvarm en pande til stegningen med halv olie og halv smør. Form fiskefrikadeller af farsen ved hjælp af to skeer og steg fiskefrikadellerne ved middelhøj varme på begge sider, derefter ved lavere varme, til de er gennemstegte.
  3. Servér evt. med citron og remoulade.

 

Share on Facebook31Pin on Pinterest34Tweet about this on TwitterEmail to someone

Om bloggen

Mette & Trine

Vi er to søstre fra København der på denne blog deler vores oplevelser med mad, kager og desserter. Mette er biolog med en særlig passion for kagedekoration. Trine er digital konsulent og elsker mere end alt andet at servere lækker mad og desserter for dem hun holder af. Læs mere

FÅ SENESTE OPSKRIFTER DIREKTE I DIN INBOX