Fiskefrikadeller

Så er der kun to arbejdsdage tilbage før påske, hvor jeg skal i sommerhus med min søde kæreste. I heldige der har fri hele ugen er måske allerede i gang med at forberede jer til påskefrokosterne. Derfor får I her en rigtig god opskrift på fiskefrikadeller som vil passe rigtig godt til en påskefrokost.

Fiskefrikadeller er en dansk klassiker til frokostbordet med råkostsalat, rugbrød og en klat remoulade. Disse fiskefrikadeller er lavet med laks og torsk som blendes til fiskefars, men man kan bruge andre typer fisk som f.eks. kuller, havkat eller sej.

Denne opskrift på hjemmelavede fiskefrikadeller sikrer de bedste fiskefrikadeller og derved undgår man også diverse tilsætningsstoffer og sikrer sig, at man får en ordentlig portion omega 3 indenbords.

Fiskefrikadeller opskrift fra Bageglad.dk

Lav først fiskefarsen fra bunden ved at blende fiskefarsen i en foodprocessor. Ælt derefter fiskefarsen sammen med de andre ingredienser til de lækre fiskefrikadeller.

Fisk i blenderFiskefars

En god fiskefrikadelle er sprød udenpå og blød indeni. Man opnår den optimale sprødhed ved at stege fiskefrikadellerne i en blanding af olie og smør på panden.

Fiskefrikadeller opskrift

Fiskefrikadeller smager lige godt om de er rygende varme, lune eller kolde på madpakken dagen efter. Servér dem gerne med nogle citronskiver og med remoulade til.

Fiskefrikadeller

5.0 from 1 reviews
Fiskefrikadeller
 
Mængde: 3-4 personer
INGREDIENSER
  • 500 g fisk, f.eks. 350 g laks og 150 g torsk
  • 1 lille løg
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • 3 spsk mel
  • Salt og peber
  • Olie og smør til stegning
  • Evt. citron
  • Evt. remoulade
FREMGANGSMÅDE
  1. Fjern eventuelle ben og skær fisken ud i mindre stykker. Kom fisken i en foodprocesser og blend det, til det bliver til fiskefars. Riv løget eller hak det fint. Ælt fiskefars, løg, æg, mælk, mel, salt og peber sammen i en skål.
  2. Opvarm en pande til stegningen med halv olie og halv smør. Form fiskefrikadeller af farsen ved hjælp af to skeer og steg fiskefrikadellerne ved middelhøj varme på begge sider, derefter ved lavere varme, til de er gennemstegte.
  3. Servér evt. med citron og remoulade.

 

Pin It

2 kommentarer

  1. HVad er opskriften på tunfrakkedeller?
    du kan fx skrive en opskrift?
    eller er det bare det samme bare tun istedet for fisk?
    håber du kan hjælpe:)

    1. Hej Maryam
      Jeg har ikke prøvet at lave fiskefrikadeller med tun, men jeg vil tro du kan erstatte laksen med tun og så blande med torsk. Lad mig gerne høre hvad dit resultat bliver :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Bedøm denne opskrift: