Fødselsdagsboller

5. maj 2014 af Trine

De fleste familier fejrer fødselsdag med boller, lagkage og kakao. Lagkage har aldrig sagt mig så meget, men fødselsdagsboller er den allervigtigste ting, jeg skal spise på min fødselsdag!

Der er mange forskellige opskrifter på boller. Nogle foretrækker grovere boller, men jeg synes at det passer bedst til fødselsdag at spise de klassiske, lyse theboller som er luftige og lette. Denne opskrift på fødselsdagsboller har min mor altid brugt og den giver de flotteste, bedste luftige fødselsdagsboller, som smager lige så godt som kage!

Fødselsdagsboller opskrift fra Bageglad

Dejen æltes til den er glat og smidig. Dejen deles i to og hver del rulles ud til lange pølser, som skæres ud i stykker.

Fødselsdagsboller er bare mest “rigtige” når de er helt glatte og kuglerunde, så jeg synes det er tiden værd at trille bollerne. Bollerne trilles ved at placere dejkuglen i håndfladen og køre hånden rundt på bordet. På denne måde får man helt perfekte, runde fødselsdagsboller.

BolledejBagte fødselsdagsboller

Bollerne skal pensles med æg, for at de får den perfekte gyldne overflade.

Fødselsdagsboller

Bollerne skal bages midt i ovnen i cirka 10 minutter, indtil de er gyldne. De skal køle af på en bagerist for ikke at blive fugtige i bunden.

Server disse perfekte fødselsdagsboller på fødselsdagsbordet med lagkage eller andet bagværk.

Den bedste bolle opskrift fra Bageglad

Fødselsdagsboller opskrift fra Bageglad
3.9 fra 10 stemmer
Udskriv

Fødselsdagsboller opskrift

Mængde: 30 stk

Ingredienser

 • 100 g gær
 • 2 1/2 dl mælk
 • 500 g mel
 • 50 g sukker
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk kardemomme
 • 75 g blødt smør
 • 1 æg + 1 æg til pensling

Fremgangsmåde

 1. Rør gæren ud i mælken i en stor skål. Tilsæt mel, sukker, salt, kardemomme, æg og smør og ælt dejen indtil du får en glat og smidig bolledej.
 2. Del dejen i to og lad den hvile i 5 minutter. Rul hver del til en lang pølse. Skær hver pølse ud i 15 lige store stykker og tril hvert stykke til en glat bolle.
 3. Placer bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne hæve et lunt sted i cirka 20 minutter - dæk dem til med et viskestykke.
 4. Pensl bollerne med æg og bag dem ved 200 grader almindelig ovn i cirka 10 minutter, til de er gyldne. Lad bollerne køle af på en bagerist.

 

Share on Facebook35Pin on Pinterest86Tweet about this on TwitterEmail to someone

Om bloggen

Mette & Trine

Vi er to søstre fra København der på denne blog deler vores oplevelser med mad, kager og desserter. Mette er biolog med en særlig passion for kagedekoration. Trine er digital konsulent og elsker mere end alt andet at servere lækker mad og desserter for dem hun holder af. Læs mere

FÅ SENESTE OPSKRIFTER DIREKTE I DIN INBOX