Nemme og lækre fuldkornsmuffins
Jeg er sådan en, der spiser mange måltider i løbet af en dag, for at holde maven og hjernen i gang. Men det kan være utroligt svært at finde på mellemmåltider, der ikke er fyldt med sukker og fedt.
Disse æblemuffins er en jævnlig genganger i vores køkken, fordi deres lave sukkerindhold og mættende fuldkorn gør dem velegnede som mellemmåltid. Jeg har typisk en portion liggende i fryseren og kan nemt tage en med på farten.
Hvilke æbler skal bruges?
Der er stor forskel på hvilke æbler man bruger til bagning, når æblet er hovedelementet i en kage eller dessert. I tilfældet af disse muffins er det mindre vigtigt hvilken æblesort der bruges, da æblet primært bidrager med fugt.
Jeg foretrækker dog altid at bage med:
- Granny Smith
Tips til at bage disse nemme æblemuffins
Det er som sagt virkelig nemt at bage disse æblemuffins, men her er et par tips som sikrer, at du får det bedste resultat:
- Muffinsformene skal fyldes næsten helt op
- Lad dine muffins køle helt af inden de spises
Vær ikke bekymret hvis du synes dejen er utroligt tør. Det revne frugt skal først i til sidst og det er dette, der gør dejen våd og binder den sammen.
Mængden af dej passer præcist til 24 muffins og skal derfor blot fordeles ligelidt blandt muffinsformene så de er næsten fyldte.
Muffinsene hæver fint op. Lad dem køle helt af på en bagerist inden du spiser den første!

Opskrift
Fuldkorn æblemuffins
Ingredienser
- 3½ dl mel
- 3½ dl fuldkornsmel
- 2½ tsk bagepulver
- 1½ tsk kanel
- ¼ tsk kardemomme
- 100 g stuetempereret smør
- 2 dl finthakkede mandler (valgfrit)
- 2 dl brun farinsukker
- ½ dl sukker
- 2 æg
- 1 tsk vanille essens eller vanillepulver
- ¼ tsk mandelessens
- 7 dl revet æble (eller pære)
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader (alm. ovn).
- Bland de to slags mel, bagepulver, kanel og kardemomme i en stor skål. Skær det bløde smør ud i små stykker og smuldr det i melblandingen. Rør de finthakkede mandler i.3½ dl mel, 3½ dl fuldkornsmel, 2½ tsk bagepulver, 1½ tsk kanel, 1/4 tsk kardemomme, 100 g stuetempereret smør, 2 dl finthakkede mandler
- Rør farinsukker og sukker med en elpisker i en anden skål i cirka 2 minutter, til det får en cremet konsistens. Rør sukkeret i melblandingen. Tilsæt æg, vanilleessens og mandelessens til dejen og rør godt rundt.2 dl brun farinsukker, ½ dl sukker, 2 æg, 1 tsk vanille essens eller vanillepulver, 1/4 tsk mandelessens
- Riv æble eller pære på et rokostjern eller med et elektrisk rivejern. Pres lidt af vædden ud af frugten ved hjælp af en si.7 dl revet æble
- Kom frugten i melblandingen og rør rundt, til du får en klistret og ensartet dej.
- Fordel dejen i muffinsforme og bag kagerne i cirka 25 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.
4 kommentarer
Kan man skifte kanel ud med ingefær, min datter kan ikke lide kanel.
Hej Sarah
Det kan du sagtens afprøve. Altså med stødt ingefær 🙂
Hilsen Trine
Bagning er præcision, og jeg savner derfor tit angivelse af vægt i stedet for dl … 7 dl æble kan variere rigtig meget alt efter hvor meget det er presset sammen. Det samme gælder mel… bare en lille opfordring herfra 🙂
Min roomie og jeg bagte dem igår. De var hurtige at lave og smagte helt fantastisk! Kan klart anbefales.