Fuldkorn æblemuffins

Fuldkorn æblemuffins

  • 0-1 time
  • Begynder
Fuldkorn æblemuffins opskrift fra Bageglad.dk

Jeg er sådan en, der spiser mange måltider i løbet af en dag, for at holde maven og hjernen i gang. Men det kan være utroligt svært at finde på mellemmåltider, der ikke er fyldt med sukker og fedt.

Forleden faldt jeg over disse fuldkornsmuffins og besluttede mig for at afprøve dem og tænk, de smager som rigtige muffins! Der er lidt sukker og smør i, men de er slet ikke i nærheden af de kaloriebomber jeg ellers sagtens kan finde på at indtage. Plus de kan fryses, så jeg kan blot tage en ud af fryseren om morgenen, så er den klar til om eftermiddagen, når jeg bliver sulten.

Fuldkorn æblemuffins opskrift fra Bageglad.dk

Den oprindelige opskrift brugte egentligt pære, men jeg havde nogle æbler ved hånden, der skulle spises. Næste gang vil jeg prøve med pære for at se, om det ene er bedre end det andet.


Vær ikke bekymret hvis du synes dejen er utroligt tør. Det revne frugt skal først i til sidst og det er dette, der gør dejen våd og binder den sammen.

Mængden af dej passer præcist til 24 muffins og skal derfor blot fordeles ligelidt blandt muffinsformene så de er næsten fyldte.

Æblemuffins med fuldkorn

Muffinsene hæver fint op. Lad dem køle helt af på en bagerist inden du spiser den første!

Fuldkorn æblemuffins opskrift fra Bageglad.dk

Fuldkorn æblemuffins opskrift fra Bageglad.dk

Fuldkorn æblemuffins opskrift

Mængde:: 24 stk
Udskriv

Ingredienser

  • dl mel
  • dl fuldkornsmel
  • tsk bagepulver
  • tsk kanel
  • 1/4 tsk kardemomme
  • 100 g stuetempereret smør
  • 2 dl brun farinsukker
  • ½ dl sukker
  • 2 æg
  • 1 tsk vanille essens eller vanillepulver
  • 1/4 tsk mandelessens
  • 7 dl revet æble (eller pære)
  • 2 dl finthakkede mandler (valgfrit)

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 190 grader. Bland de to slags mel, bagepulver, kanel og kardemomme i en stor skål. Skær det bløde smør ud i små stykker og smuldr det i melblandingen. Rør de finthakkede mandler i.
  2. Rør farinsukker og sukker med en elpisker i en anden skål i cirka 2 minutter, til det får en cremet konsistens. Rør sukkeret i melblandingen. Tilsæt æg, vanilleessens og mandelessens til dejen og rør godt rundt.
  3. Riv æble eller pære på et rokostjern eller med et elektrisk rivejern. Pres lidt af vædden ud af frugten ved hjælp af en si.
  4. Kom frugten i melblandingen og rør rundt, til du får en klistret og ensartet dej.
  5. Fordel dejen i muffinsforme og bag kagerne i cirka 25 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.

2. april 2012 af Trine

Kommentarer (2)

  • Jette Svar

    Bagning er præcision, og jeg savner derfor tit angivelse af vægt i stedet for dl … 7 dl æble kan variere rigtig meget alt efter hvor meget det er presset sammen. Det samme gælder mel… bare en lille opfordring herfra 🙂

    22. september 2016 at 09:33
  • Sabina Svar

    Min roomie og jeg bagte dem igår. De var hurtige at lave og smagte helt fantastisk! Kan klart anbefales.

    6. september 2012 at 10:21

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Del med en ven