Fuldkornspølsehorn med ketchup og sesam

1. oktober 2012 af Trine

Jeg fræser frem og tilbage mellem universitet, arbejde og lejlighed for tiden. Kandidatstudiet er for alvor gået i gang og jeg er i til op over begge ører i afleveringer og præsentationer. Selvom jeg dårligt synes jeg har tid til at spise er jeg jo altså et af de mennesker, der spiser seks måltider om dagen – også selvom jeg er på farten. Derfor elsker jeg nemme mellemmåltider jeg kan lave i store mængder af gangen og lige smide i tasken på vej ud af døren = pølsehorn!

At pølsehorn ikke er vildt sunde er jo ikke nogen hemmelighed MEN de kan jo laves på fuldkornsmel for at hjælpe lidt på det. Så er det trods alt nemmere at retfærdiggøre, at man spiser et pølsehorn til og tro mig, du vil ikke kunne holde nallerne fra disse lækkerbiskener!

Disse fuldkorn pølsehorn er lavet på fuldkornsmel og drysset med sesam.

Fuldkorn pølsehorn med sesam fra Bageglad

Pølsehornsdej er hurtig at lave, den skal bare æltes og så have lov til at stå og hæve en halv times tid. Skal du lave mini pølsehorn kan du bruge cocktailpølser – ellers køb almindelige pølser og skær dem over i to.

Dejen deles i fire dele og hver klump rulles til en kugle. Hver kugle rulles ud til en cirkel, der skæres i seks stykker. Læg nu en stribe ketchup samt en pølse på den bredeste del af hver trekant. Fold hjørnerne ind over pølsen på hver trekant og rul, mens du strækker dejen lidt. Hæft enden ved hjælp af lidt vand, der limer dejen sammen.

Pølsehorn dejSkære pølsehornPølserRulle pølsehorn

Læg alle pølsehornene på en bageplade og pensl med æg/mælk og drys med sesam.

Bage pølsehornPølsehorn med sesam

Bag pølsehornene ved 200 grader i cirka 20 minutter og lad dem køle af på en bagerist. Muuuums!

Sunde pølsehorn opskrift

Fuldkorn pølsehorn med sesam fra Bageglad
4.5 fra 2 stemmer
Udskriv

Fuldkorn pølsehorn opskrift

Mængde: 20 -22 store pølsehorn

Ingredienser

 • 10-11 pølser
 • 75 g gær
 • 2 dl lunkent vand
 • 100 g smør
 • 2 dl yoghurt naturel
 • 2 æg + 1 til pensling
 • 450 g fuldkorn speltmel
 • 400 g hvedemel + drys
 • ketchup til fyld
 • 2 spsk mælk
 • sesam til drys

Fremgangsmåde

 1. Rør gæret ud i lunkent vand. Smelt imens smørret og rør yoghurten i. Tilsæt nu smørblandingen til gærblandingen sammen med de to æg og rør godt rundt. Ælt nu hhv. fuldkorn- og hvedemel i dejen til den er glat og smidig. Lad dejen hæve i 30 minutter.
 2. Del dejen i fire og rul første del til en kugle. Rul den flad med en kagerulle så du får en stor cirkel. Skær cirklen ud i seks dele, som en pizza.
 3. Læg en stribe ketchup og en pølse på det bredeste stykke af hver af de seks trekanter. Rul nu en efter en hver trekant til et pølsehorn ved at folde hjørnerne ind mod pølsen og derefter rulle pølsen imens dejen strækkes. Lim til sidst enden af pølsehornet fast med lidt vand. Gentag processen for alle pølsehornene.
 4. Placer pølsehornene med lidt afstand imellem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pisk æg og mælk sammen og pensl pølsehornene med blandingen. Drys med sesamfrø. Bag pølsehornene i ovnen ved 200 grader i cirka 20 minutter og lad dem derefter køle af på en bagerist.
Share on Facebook48Pin on Pinterest19Tweet about this on TwitterEmail to someone

Om bloggen

Mette & Trine

Vi er to søstre fra København der på denne blog deler vores oplevelser med mad, kager og desserter. Mette er biolog med en særlig passion for kagedekoration. Trine er digital konsulent og elsker mere end alt andet at servere lækker mad og desserter for dem hun holder af. Læs mere

FÅ SENESTE OPSKRIFTER DIREKTE I DIN INBOX