Fuldkornspølsehorn med ketchup og sesam

Fuldkornspølsehorn med ketchup og sesam

1. oktober 2012 af Trine
  • 1-2 timer
  • Middel
Fuldkorn pølsehorn med sesam fra Bageglad

Jeg fræser frem og tilbage mellem universitet, arbejde og lejlighed for tiden. Kandidatstudiet er for alvor gået i gang og jeg er i til op over begge ører i afleveringer og præsentationer. Selvom jeg dårligt synes jeg har tid til at spise er jeg jo altså et af de mennesker, der spiser seks måltider om dagen – også selvom jeg er på farten. Derfor elsker jeg nemme mellemmåltider jeg kan lave i store mængder af gangen og lige smide i tasken på vej ud af døren = pølsehorn!

At pølsehorn ikke er vildt sunde er jo ikke nogen hemmelighed MEN de kan jo laves på fuldkornsmel for at hjælpe lidt på det. Så er det trods alt nemmere at retfærdiggøre, at man spiser et pølsehorn til og tro mig, du vil ikke kunne holde nallerne fra disse lækkerbiskener!

Disse fuldkorn pølsehorn er lavet på fuldkornsmel og drysset med sesam.

Fuldkorn pølsehorn med sesam fra Bageglad

Pølsehornsdej er hurtig at lave, den skal bare æltes og så have lov til at stå og hæve en halv times tid. Skal du lave mini pølsehorn kan du bruge cocktailpølser – ellers køb almindelige pølser og skær dem over i to.

Dejen deles i fire dele og hver klump rulles til en kugle. Hver kugle rulles ud til en cirkel, der skæres i seks stykker. Læg nu en stribe ketchup samt en pølse på den bredeste del af hver trekant. Fold hjørnerne ind over pølsen på hver trekant og rul, mens du strækker dejen lidt. Hæft enden ved hjælp af lidt vand, der limer dejen sammen.

Pølsehorn dejSkære pølsehornPølserRulle pølsehorn

Læg alle pølsehornene på en bageplade og pensl med æg/mælk og drys med sesam.

Bage pølsehornPølsehorn med sesam

Bag pølsehornene ved 200 grader i cirka 20 minutter og lad dem køle af på en bagerist. Muuuums!

Sunde pølsehorn opskrift

Fuldkorn pølsehorn med sesam fra Bageglad
4.5 fra 2 stemmer
Udskriv

Fuldkorn pølsehorn opskrift

Mængde: 20 -22 store pølsehorn

Ingredienser

  • 10-11 pølser
  • 75 g gær
  • 2 dl lunkent vand
  • 100 g smør
  • 2 dl yoghurt naturel
  • 2 æg + 1 til pensling
  • 450 g fuldkorn speltmel
  • 400 g hvedemel + drys
  • ketchup til fyld
  • 2 spsk mælk
  • sesam til drys

Fremgangsmåde

  1. Rør gæret ud i lunkent vand. Smelt imens smørret og rør yoghurten i. Tilsæt nu smørblandingen til gærblandingen sammen med de to æg og rør godt rundt. Ælt nu hhv. fuldkorn- og hvedemel i dejen til den er glat og smidig. Lad dejen hæve i 30 minutter.
  2. Del dejen i fire og rul første del til en kugle. Rul den flad med en kagerulle så du får en stor cirkel. Skær cirklen ud i seks dele, som en pizza.
  3. Læg en stribe ketchup og en pølse på det bredeste stykke af hver af de seks trekanter. Rul nu en efter en hver trekant til et pølsehorn ved at folde hjørnerne ind mod pølsen og derefter rulle pølsen imens dejen strækkes. Lim til sidst enden af pølsehornet fast med lidt vand. Gentag processen for alle pølsehornene.
  4. Placer pølsehornene med lidt afstand imellem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pisk æg og mælk sammen og pensl pølsehornene med blandingen. Drys med sesamfrø. Bag pølsehornene i ovnen ved 200 grader i cirka 20 minutter og lad dem derefter køle af på en bagerist.

Kommentarer (11)

  • Maria Svar

    Kan man godt bruge denne her dej til pizzasnegle også?

    30. januar 2016 at 09:52
    • Trine Svar

      Hej Maria
      Ja det kan du sådan set godt. Eller almindelig pizzadej.

      30. januar 2016 at 10:11
  • Caroline Svar

    Hejsa 🙂 hvormange kaloier indeholder 1 pølsehorn ca ? 🙂

    5. marts 2015 at 21:00
    • Trine Svar

      Hej Caroline.
      Det ved jeg desværre ikke da jeg ikke særlig tit regner i kalorier.

      5. marts 2015 at 22:20
  • Fuldkornspølsehorn | Vidunderlige Liv Svar

    […] har altid haft eller anden idé om, at pølsehorn var noget magværk at bage, men efter mødet med denne skønne vejledning til fremgangsmåde, var dét at få delene samlet jo piece of […]

    31. januar 2015 at 15:13
  • Louise Svar

    Tak for en dejlig omgang pølsehorn 🙂 Der kom hele 32 skønne store pølsehorn ud af min omgang. De faldt i god jord til madpakkerne.

    Jeg har henledt til jer på bloggen.

    PS. Mængden af gær passede super 😉

    29. januar 2015 at 21:58
    • Trine Svar

      Hej Louise, dejligt at høre at dine pølsehorn blev gode! Kunne være jeg skulle bage mig sådan en portion i weekenden!

      29. januar 2015 at 22:07
  • Sara Berg Svar

    Jeg elsker opskriften – jeg tilføjer dog lidt salt da jeg ellers synes dejen er lidt smagsløs.

    27. februar 2014 at 15:15
  • Julie Svar

    Hej.
    Tak for en god opskrift! Har lige bagt disse pølsehorn og de blev ret lækre 🙂
    Jeg havde dog ikke noget fuldkorn speltmel i huset, så det blev lige med hvad jeg havde: noget fuldkornshvedemel og noget grahamsmel. Måske var det pga. at jeg brugte noget andet mel, men jeg endte i hvert fald med at komme ca. 150 g hvedemel mere i, end der står angivet i opskriften. Men sådan noget varierer jo altid 🙂
    Men jeg undrer mig lidt. Passer det virkelig, at der skal 75 g gær i?? Jeg gjorde, som der stod, men jeg synes at de er hævet noget mere end dem på billedet, og der var også lidt meget dej ift. pølse.
    Mvh. Julie

    3. november 2013 at 17:51
    • Mette Svar

      Hej Julie, tak for din kommentar! Jeg vil lige tjekke opskriften og vende tilbage til dig – det kan jo være at vi er kommet til at skrive en forkert mængde gær. Men mener dog, at det er den rette mængde.

      24. november 2013 at 11:18
      • Julie Svar

        Hej igen. Har du fået tjekket opskriften? 🙂

        9. januar 2014 at 10:52

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *