Gyoza (japanske stegte dumplings)

Share on Facebook9Pin on Pinterest11Tweet about this on TwitterEmail to someone

Står du lige og mangler en god forret, eller har du bare lyst til at spise asiatisk i aften? Så bør du prøve gyoza, som er små dejpakker med fyld.

Gyoza er den japanske version af de populære asiatiske dumplings – små dejpakker med hakket kød og grøntsager som enten dampes eller steges. Denne version af gyoza både steges og dampes, så undersiden af gyoza’erne bliver helt sprøde. Gyoza kan se lidt komplicerede ud, men er faktisk rigtig nemme at lave!

Gyoza - japanske stegte dumplings

Man kan lave dejen til gyoza fra bunden, men det nemmeste er altså at købe frossent gyoza papir hos en asiatisk købmand. Hvis du bor i København kan du for eksempel tage et kig forbi Asian Market på Østerbro. Gyoza papiret skal tøes op inden brug. Fyldet røres sammen i en skål og så er du klar til at folde gyoza.

Gyoza papirGyoza fyld

Læg et stykke optøet gyoza papir i hånden. Læg en teske fyld på midten af papiret. Dyp en finger i vand og kør langs kanten på papiret. Fold papiret, men undgå at presse kanterne sammen. Skub kanterne sammen i små folder fra den ene ende til den anden og sørg for, at der ingen huller er hvor fyldet kan ryge ud.

GyozaGyozaGyozaGyoza

Opbevar de foldede gyoza på køl indtil de skal steges – gyoza er bedst serveret varme, så vent med at stege dem til kort tid inden de skal serveres.

Gyoza japanske dumplings

Opvarm olie i en sauterpande. Læg gyozaerne i en cirkel så de alle kan være der. Steg dem i olien ved middelhøj varme indtil bunden er gyldenbrun. Tilsæt en halv deciliter vand og læg låg på sauterpanden, så gyozaerne kan dampe i cirka 2 minutter. Fjern låget så vandet kan fordampe. Lad gyozaerne dryppe af på et stykke køkkenrulle før servering.

Gyoza japanske dumplingsGyoza japanske dumplingsGyoza japanske dumplings

Gyoza er en super lækker forret eller tilbehør til asiatisk mad, for eksempel sushi.

Gyoza og sushi

Gyozaerne kan dyppes i soya sauce eller andre asiatiske dippingsaucer.

Japanske gyoza

Gyoza (japanske stegte dumplings)
Serves: 20 stk
 
Ingredients
Gyoza fyld:
 • 150 g hakket svinekød
 • 2 forårsløg
 • 100 g champignons
 • 100 g spidskål
 • ½ tsk sesamolie
 • 1 fed hvidløg, presset
 • 1 tsk revet ingefær
Andre ingredienser:
 • 1 pakke (20 stk) gyoza papir, optøet
 • ½ dl vand til dampning
 • Olie til stegning
 • Soya til dipping
Instructions
 1. Hak forårsløgene fint. Skær champignons og spidskål ud i små stykker. Ælt alle ingredienserne til gyozafyldet sammen i en skål.
 2. Fold gyoza ved at lægge en teske fyld på midten af et gyozapapir. Dyp en finger i vand og kør langs kanten af papiret. Fold papiret. Skab folder fra den ene ende til den anden. Sørg for, at der ingen huller er, hvor fyldet kan ryge ud. Gentag processen med alt gyozapapiret.
 3. Opbevar gyozaerne på køl indtil de skal steges, da de er bedst serveret varme. Opvarm olien i en sauterpande. Læg alle gyozaerne på panden i en cirkel, så de kan være der. Steg gyozaerne ved middelhøj varme indtil de er gyldenbrune i bunden.
 4. Hæld vandet i sauterpanden og læg låg på. Lad gyozaerne dampe i 2 minutter. Fjern låget og lad vandet fordampe. Lad gyozaerne dryppe af på et stykke køkkenrulle før servering.
 5. Servér med soya eller anden dippingsauce.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rate this recipe: