Hjemmelavet mandelsmør

Share on Facebook36Pin on Pinterest14Tweet about this on TwitterEmail to someone

Mandelsmør opskrift fra BagegladMandelsmør er en pasta lavet på mandler. Det kan bruges til et hav af forskellige ting – som smør på brød, tilbehør til pandekager, på din havregrød, i smoothies eller i kager.

Mandelsmørret kan enten laves i en lidt klumpet eller meget cremet udgave – ligesom det beslægtede peanut butter som er mere kendt. Desuden er det sundt! Det indeholder masser af jern, proteiner og E-vitamin. Det kan også erstatte almindeligt smør i visse kager.

 

Man kan købe mandelsmør i visse delikatesseforretninger, men det er dyrt! Så hvorfor bruge de penge når du kan lave det selv – endda uden salt, sukker og tilsætningsstoffer.

Inden du begynder på dit hjemmelavede mandelsmør, skal du beslutte, om du vil lave det med ristede eller rå mandler. Smagen bliver lidt anderledes – jeg foretrækker at riste mandlerne først. Det gøres nemt ved 10 minutter i ovnen.

Det er supernemt at lave mandelsmør. De ristede eller rå mandler kommes i en hakler og off you go.

Efter et par minutter får mandlerne en klumpet sand-agtig konsistens. Du kan nu vælge at flytte mandelmassen over i et glas og bruge en stavblender eller fortsætte med hakleren – det går lidt hurtigere med stavblenderen, men giver selvfølgelig også mere opvask, hihi.

Hav tålmodighed! Stavblenderen skal køres igennem en del gange før mandelmassen begynder at få en cremet konsistens. Beslut om du vil have en grynet eller meget cremet konsistens.

Mandelsmørret skal opbevares på køl.

Mandelsmør opskrift fra Bageglad
Udskriv

Mandelsmør opskrift

Mængde: 2 dl

Ingredienser

 • 3 dl mandler

Fremgangsmåde

 1. Hvis du vil lave mandelsmør af ristede mandler, placeres mandlerne på et bageplade beklædt med bagepapir og ristes i ovnen ved 180 grader i 10 minutter.
 2. Kom de rå eller ristede mandler i en hakler og kør i et par minutter, til mandelmassen får en klumpet, sand-agtig konsistens.
 3. Kør videre med hakleren eller kom mandelmassen over i et glas og brug en stavblender - det går lidt hurtigere. Blend til mandelmassen får en cremet konsistens.
 4. Opbevares i køleskab.

3 kommentarer

 1. Ihhh nu skriver du kage med mandelsmør… har du nogle konkrete kager, hvor du har brugt mandelsmør. Tænker at rent bageteknisk er der jo ikke de samme egenskaber i hhv. smør og mandelsmør, men smagen er interessant (og sundere en almindelig smør :D)

  1. Hej Anne,
   Ja det kan holde sig cirka 2 uger i køleskabet hvis det kommes i et lufttæt glas eller beholder. Du bør virkelig prøve det :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *