Hjemmelavet tortilla chips

Hjemmelavet tortilla chips

  • 0-1 time
  • Begynder
Hjemmelavede tortilla chips fra Bageglad

Min elskede MacBook er brændt sammen – det er et dårligt tegn, når der kommer hvid røg ud af en computer. Det går derfor lidt sløvt for sig på bloggen imens jeg venter på forsikringen og min nye computer, det beklager jeg! Vi vender snart stærkt tilbage med en masse gode opskrifter.

Foreløbigt får I lige den her lækre lille opskrift på tortilla chips. Vi kender det allesammen – spiser man først én håndfuld chips er man solgt og posen er kværnet på 5-10 minutter. Jeg er stor fan af tortillachips med salsa og guacamole. Men for det første er chips rimelig dyre og de er også fyldt med fedt, så jeg har eksperimenteret med at lave hjemmelavede tortilla chips i ovnen.

Jeg er VILDT begejstret for resultatet. Disse hjemmelavede tortillachips er så sprøde og lækre uden at man har det der fedtlag af olie der næsten løber ned af hagen når man tygger sig igennem herlighederne.

Jeg brugte en stjerneudstikker til at udstikke chips af tortillas, men man kan selvfølgelig bare skære dem ud i trekanter hvis man foretrækker det. Jeg penslede chipsene med olie og salt og peber. Halvdelen af chipsene fik olie med hvidløgspulver i. Begge dele var superlækre og man kan prøve sig frem med forskellige krydderier.

Hjemmelavet chipsHjemmelavet chips

Tortillachipsene skal have 5-8 minutter på hver side i ovnen. HUSK at holde øje med dem! Det er forskelligt fra ovn til ovn og det går pludselig hurtigt og så er de helt sorte. Chipsene skal have en lys gylden farve, så er de lækre sprøde og klar til dip!

Lav selv chips

Hjemmelavede tortilla chips fra Bageglad

Hjemmelavet tortilla chips opskrift

Mængde:: 2 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 2 hvede tortillas
  • 2 spsk olie
  • salt og peber
  • krydderier (valgfrit)

Fremgangsmåde

  1. Skær tortillas ud til små chips. Du kan enten bruge en kniv og skære trekanter ud af pandekagerne eller du kan bruge en småkageudstikker med skarpe kanter til at udstikke chips.
  2. Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel chipsene i ét lag. Rør salt og peber og eventuelt krydderi sammen med olien i en lille skål. Du kan for eksempel bruge hvidløgspulver eller chilipulver.
  3. Pensl chipsene med et tyndt lag olie. Vend alle chipsene og pensl den anden side.
  4. Bag chipsene i ovnen ved 200 grader i 5-8 minutter, til de får lidt farve. Vend chipsene - de er varme, brug en tang - og bag dem i 5-8 minutter på den anden side. Hold øje med dem, det går hurtigt!
  5. Lad chipsene køle af på en bagerist og server dem med en god dip.

 


28. maj 2014 af Trine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Del med en ven