Islagkage med hvid chokolade og hindbær

Share on Facebook15Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail to someone

Selvom det danske sommervejr indtil videre ikke har været meget at prale i i år er jeg i den bedste sommerstemning. Vi har været en hyggelig uge i Grækenland med svigerfamilien og derefter nydt to afslappende uger herhjemme i København, hvor vi har været ude når vejret var godt og inde på muséer, caféer og i vores skønne lejlighed når det var dårligt.

Der har været masser af tid til at nyde sødt og salt, blandt andet denne himmelske islagkage med kiksebund, hvid chokolade is og hindbær is som jeg synes er den perfekte dessert til at skabe en god sommerstemning.

Islagkage med hindbær og hvid chokolade opskrift

Islagkager er gode på så mange niveauer:

  • Islagkager kan laves i god tør inden man skal servere dem, man kan nøjes med blot at pynte dem på dagen
  • Islagkager er rigtig nemme at lave men ser alligevel rigtig fine ud, især hvis de pyntes lidt
  • Hvem elsker ikke is?!

Man kan lave forskellige former for bunde til islagkager, for eksempel nøddebund, chokoladebund, osv. Jeg vender dog altid tilbage til denne supernemme kiksebund fordi den smager vildt godt og er så nem at lave.

Dermed er processen blot at lave kiksebunden og presse i en form. Så laver man først den hvide chokoladeis og kommer i formen, derefter hindbærisen og kommer oven på den frosne hvide chokoladeis, så man får en islagkage i flere niveauer.

KiksebundHvid chokolade is

Jeg pyntede min islagkage med friske bær, mynteblade og lidt hasselnød drys.

Islagkage opskrift fra Bageglad

 

Islagkage med hindbær og hvid chokolade opskrift
Udskriv

Islagkage med hvid chokolade og hindbær

Mængde: 10 personer (cirka)

Ingredienser

Kiksebund:

  • 150 g Digestive kiks
  • 75 g smør

Hvid chokolade is (750 ml):

Hindbær is (750 ml):

  • 2 spsk vand
  • 200 g hindbær (evt. frosne)
  • 2 spsk + 1,5 dl sukker
  • 2 pasteuriserede æg
  • 3 dl piskefløde

Pynt (valgfrit):

  • Blåbær
  • Hindbær
  • Hakkede hasselnødder
  • Mynteblade

Fremgangsmåde

Kiksebund:

  1. Kom Digestive kiksene i en frysepose og bank dem til grove krummer med en kagerulle eller hammer. Kom kiksekrummerne i en skål. Smelt smørret og hæld det over kiksekrummerne og rør godt rundt.
  2. Pres kiksekrummerne i bunden af en springform med bagsiden af en ske eller fingrene, så der dannes et helt jævnt og tæt lag. Stil formen i køleskabet i minimum 1 time (imens du laver hvid chokolade isen).

Hvid chokolade is:

  1. Hak den hvide chokolade groft. Kom 125 g hvid chokolade i en skål og smelt den (helst i mikrobølgeovnen hvor der røres indimellem, ellers over vandbad). Kom nu de resterende 75 g hvid chokolade oven i den smeltede chokolade og rør, til alt chokoladen er smeltet og chokoladen i processen er kølet lidt af.
  2. Pisk de pasteuriserede æg med sukkeret i en skål med en elpisker. Hæld den hvide chokolade i æggesnapsen lidt ad gangen og rør, til alt chokoladen er fordelt.
  3. Pisk piskefløden til flødeskum i en anden skål. Rør stille og roligt piskefløden i hvid chokoladeblandingen, uden at slå luften ud af piskefløden.
  4. Hæld isen på din ismaskine og følg anvisningerne fra producenten.
  5. Når isen er færdig (den skal stadig være blød) tages springformen med kiksebunden ud af køleskabet og den hvide chokolade is oven på kiksebunden og glattes til et jævnt lag. Stil springformen i fryseren i minimum 1 time (imens du laver hindbær isen).

Hindbær is:

  1. Kom vand, hindbær og 2 spsk sukker i en lille gryde og lad blandingen koge op. Skru lidt ned for varmen og lad hindbærrene koge i 2-3 minutter. Pres hindbærrene gennem en sigte over i en skål, så kernerne fjernes. Stil skålen i køleskabet i minimum 30 minutter eller til hindbærsaften er kølet af og er lunken.
  2. Pisk de pasteuriserede æggeblommer med 1,5 dl sukker med en elpisker. Hæld den lunkne hindbærsaft i æggemassen og rør godt rundt, indtil hindbærsaften er fordelt.
  3. Pisk piskefløden til flødeskum i en anden skål. Rør stille og roligt piskefløden i hindbærblandingen, uden at slå luften ud af piskefløden.
  4. Hæld isen på din ismaskine og følg anvisningerne fra producenten.
  5. Når isen er færdig (den skal stadig være blød) tages springformen ud og hindbærisen fordeles oven på den hvide chokolade is i et jævnt lag. Stil springformen i fryseren i minimum 2 timer inden formen forsigtigt åbnes og islagkagen kan pyntes og serveres.

3 kommentarer

  1. Mon ikke der mangler at stå 2 pasteuriserede æggeblommer under ingredienslisten til hindbærisen?

      1. Super – tak :). Har tænkt mig at afprøve opskriften og servere den til sommerfest på fredag. Er sikker på, den bliver et hit! Den ser så lækker ud :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *