Japansk quinoa salat

Share on Facebook6Pin on Pinterest9Tweet about this on TwitterEmail to someone

Jeg er glad for grøntsager men jeg kan hurtigt blive træt af altid at spise de samme kedelige salater. Derfor er jeg vild med denne japansk-inspirerede salat med peanuts som min veninde har serveret for mig.

Salaten kan laves med perlespelt, bulgur eller quinoa. Den mætter rigtig meget og kan for eksempel sagtens erstatte ris eller kartofler. Jeg laver den oftest med quinoa da salaten så er glutenfri og jeg må ikke få for meget gluten, men den er vist med perlespelt på billedet.

Japansk bulgur salat opskrift fra Bageglad

Denne salat med peanuts og quinoa er velegnet til en asiatisk middag, for eksempel forårsruller eller tigerrejer, og er supernem at lave!

Kog quinoaen, bulguren eller perlespelten. Skær grøntsagerne ud og hak peanuts. Rør grøntsagerne sammen med risvinseddike-dressingen og stil salaten i køleskabet inden servering. Du får en lækker quinoa salat på rigtig kort tid!

Gulerødder og agurkPeanuts

Server salaten som tilbehør til andet lækkert asiatisk mad.
Japansk salat opskrift
Japansk quinoa salat
Udskriv

Japansk quinoa salat opskrift

Mængde: 4 personer

Ingredienser

 • ½ dl risvinseddike
 • 4 spsk sukker
 • 1 tsk groft salt
 • 1 agurk
 • 3 gulerødder
 • Finthakkede saltede peanuts
 • Quinoa , perlespelt eller bulgur
 • Selleri

Fremgangsmåde

 1. Kog quinoaen efter anvisning på pakken og lad det køle helt af. Skær agurk og gulerødder i tynde strimler og selleri i små stykker.
 2. Rør eddike, salt og sukker sammen i en skål. Rør gulerødder, agurk og selleri i dressingen.
 3. Stil salaten i køleskabet i 15 minutter. Hak imens peanuts. Tilsæt quinoaen og peanutsene til salaten og server straks.

Noter

Salaten er kun glutenfri hvis der bruges quinoa.

 

3 kommentarer

 1. Hej!
  Hvordan kan det være at dit quinoa ser så “fyldigt ud”, som var det perlebyg. Jeg synes altid det ligner små ringe, når jeg har kogt dem?
  For øvrigt ser salaten virkelig lækker ud, og nem at lave – den ligger allerede i listen, klar til at lave :-)

  1. Hej Elisabeth,
   Bare rolig, jeg er ikke mirakelmager. Det er faktisk perlespelt i salaten på billedet. Jeg har glemt at skrive, at man både kan bruge perlespelt og quinoa, men at jeg ofte bruger quinoa fordi det er glutenfrit. Jeg har rettet det i opskriften! :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *