Alle, Asiatisk mad, Grøntsager

Japansk quinoa salat

Jeg er glad for grøntsager men jeg kan hurtigt blive træt af altid at spise de samme kedelige salater. Derfor er jeg vild med denne japansk-inspirerede salat med peanuts som min veninde har serveret for mig.

Salaten kan laves med perlespelt, bulgur eller quinoa. Den mætter rigtig meget og kan for eksempel sagtens erstatte ris eller kartofler. Jeg laver den oftest med quinoa da salaten så er glutenfri og jeg må ikke få for meget gluten, men den er vist med perlespelt på billedet.

Japansk bulgur salat opskrift fra Bageglad

Denne salat med peanuts og quinoa er velegnet til en asiatisk middag, for eksempel forårsruller eller tigerrejer, og er supernem at lave!

Kog quinoaen, bulguren eller perlespelten. Skær grøntsagerne ud og hak peanuts. Rør grøntsagerne sammen med risvinseddike-dressingen og stil salaten i køleskabet inden servering. Du får en lækker quinoa salat på rigtig kort tid!

Gulerødder og agurkPeanuts

Server salaten som tilbehør til andet lækkert asiatisk mad.
Japansk salat opskrift
0 fra 0 stemmer
Udskriv

Japansk quinoa salat opskrift

Mængde: 4 personer

Ingredienser

  • ½ dl risvinseddike
  • 4 spsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 1 agurk
  • 3 gulerødder
  • Finthakkede saltede peanuts
  • Quinoa , perlespelt eller bulgur
  • Selleri

Fremgangsmåde

  1. Kog quinoaen efter anvisning på pakken og lad det køle helt af. Skær agurk og gulerødder i tynde strimler og selleri i små stykker.
  2. Rør eddike, salt og sukker sammen i en skål. Rør gulerødder, agurk og selleri i dressingen.
  3. Stil salaten i køleskabet i 15 minutter. Hak imens peanuts. Tilsæt quinoaen og peanutsene til salaten og server straks.

Opskriftsnoter

Salaten er kun glutenfri hvis der bruges quinoa.

 

Share on Facebook6Pin on Pinterest10Tweet about this on TwitterEmail to someone

Om bloggen

Mette & Trine

Vi er to søstre fra København der på denne blog deler vores oplevelser med mad, kager og desserter. Mette er biolog med en særlig passion for kagedekoration. Trine er digital konsulent og elsker mere end alt andet at servere lækker mad og desserter for dem hun holder af. Læs mere

FÅ SENESTE OPSKRIFTER DIREKTE I DIN INBOX