Laks med sesam og japansk sauce

Share on Facebook5Pin on Pinterest2Tweet about this on TwitterEmail to someone

Vi ved det jo godt – vi bør spise mere fisk. Jeg er personligt rigtig dårlig til at få spist fisk de anbefalede to gange om ugen, for det første fordi jeg ikke kan lide alle slags fisk og for det andet fordi jeg synes god fisk er rigtig dyrt. Jeg er dog rigtig begejstret for laks, som man kan lave alverdens retter med, og som man ofte kan få på tilbud. Jeg køber tit en lakseside på tilbud og skærer selv ud til laksebøffer, som jeg fryser ned.

Denne opskrift på laks er en af mine favoritter. Japanerne kan noget med sauce, om det er soya, teriyaki, okonomiyaki, eller lignende, og så er de ovenikøbet fedtfattige. Til denne lakseopskrift bliver laksebøffer dyppet i sesamfrø som steger med på panden og giver dem en lækker, sprød overflade.

Sesam laks med teriyaki sauce

Saucen til denne opskrift kræver nogle ingredienser som du muligvis ikke kan købe i dit almindelige supermarked, blandt andet mirin. Dette kan dog købes i alle asiatiske supermarkeder. Er du fra København ligger der et rigtig godt asiatisk supermarked på Østebro ved Svanemøllen station (Asian Market).

Forbered maizena/vand blanding og den japanske sauce i hver sin skål.

Teriyaki sauce

Dyp laksebøfferne først i æg, derefter sesamfrø og steg laksebøfferne på panden, til sesamfrøene er gyldne.

Sesam og laks

Hæld saucen over inden servering og spis laks til aftensmad!

Laks med sesam og sauce

Sesam laks med teriyaki sauce
Author: 
Serves: 2 personer
 
Ingredients
Japansk sauce:
  • ¼ dl soja
  • 1 spsk mirin
  • ½ dl hønsebuillon
  • ¼ tsk sukker
  • 1 spsk frisk revet ingefær
  • ½ fed presset hvidløg
  • 1 spsk maizena
  • 1½ spsk koldt vand
Sesam laks:
  • 1 æg
  • 2 laksebøffer
  • ½ dl sesamfrø
  • olie til stegning
Instructions
Japansk sauce:
  1. Rør soja, mirin, hønsebuillon, sukker, revet ingefær og presset hvidløg sammen i en lille skål. Rør maizena og vand sammen i en anden skål til maizenaen er opløst.
Sesam laks:
  1. Pisk ægget i en flad skål. Hæld sesamfrøene i en anden flad skål. Dyp den ene side af hver laksebøf først i æg og derefter i sesamfrø.
  2. Opvarm olie på en pande og steg laksen med sesamfrøene nedad i cirka fem minutter, til sesamfrøene er gyldne. Vend laksen og steg på den anden side indtil den er gennemstegt.
  3. Læg den færdigstegte laks på en tallerken og dæk med sølvpapir. Kom imens sauceblandingen på panden og lad det simre i 2 minutter under omrøring. Rør maizenablandingen i og lad saucen simre til den er tyknet. Hæld saucen over laksen og server straks.

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rate this recipe: