Jordbær-chokolademousse tårn

Share on Facebook170Pin on Pinterest219Tweet about this on TwitterEmail to someone

Ja vi kommer jo ikke uden om det – 2015 lurer lige rundt om hjørnet og Nytåret skal fejres lige om lidt. Jeg er ikke stor fan af hverken fyrværkeri eller champagne, men derimod vældigt begejstret for nytårsdesserter da jeg synes det er sådan en god anledning til at imponere med en flot dessert.

Sidste år lavede vi nogle flotte nytårsdesserter med to slags mousse. Årets nytårsdessert er også med chokolademousse og er en ordentlig bombe af slagsen! Kagen består af en browniebund, halve jordbær, chokolademousse og en topping af frysetørrede jordbær og karamelspåner.

Bunden af disse vidunderlige nytårskager er en brownie bund. Vi foreslår at du bruger vores opskrift på verdens bedste brownies. Én portion af denne himmelske brownie passer fint til at udstikke fire bunde – og så kan du jo passende spise alle resterne mens du forbereder resten af desserten!

BrowniebundRunde brownies

For at lave chokolademoussen skal størstedelen af chokoladen smeltes og derefter røres sammen med den resterende chokolade. Jordbærrene skal skylles og skæres i halve.

Den smeltede chokolade røres sammen med en æggesnaps og flødeskum til en chokolademousse. Kom chokolademoussen i en sprøjtepose med en stor tyl.

Lav fire cylindere af plastik rundt om hver browniebund. Det er lettest at samle dem med et par stykker tape, så plastikken nemt kan fjernes igen når kagerne er færdige. Du kan også bruge fire dybe runde udstikkere, hvis du har det. Placér fire halve jordbær i hvert tårn. Du kan eventuelt afrunde kanterne lidt på jordbærrene så de følger den runde form på plastikken.

Halve jordbærJordbær til desserter

Sprøjt så forsigtigt chokolademousse oven på jordbærrene i hvert tårn. Du kan selv styre, hvor høje kagerne skal være med den mængde mousse, du sprøjter i. Sørg for at jordbærrene ikke vælter!

Sprøjte chokolademousse til dessertJordbær med chokolademousse

Pynt kagerne med frysetørrede jordbær og karamelspåner eller chokoladespåner. Vi anbefaler produkterne fra Sweet Addiction.

Chokolademoussen skal nu stivne, så stil kagerne i køleskabet i minimum to timer. Derefter kan du forsigtigt fjerne plastikken rundt om hver kage.

Chokolademousse kage

Resultatet er disse fantastisk smukke jordbær-chokolademousse tårne. Jeg synes kagerne er perfekte til nytår eller til en anden festlig anledning!

Nytårsdessert med chokolademousse og jordbær

5 fra 2 stemmer
Udskriv

Jordbær-chokolademousse tårn opskrift

Mængde: 4 stk

Ingredienser

Brownie bund:

Chokolademousse:

Pynt:

  • 8 jordbær
  • Frysetørrede jordbær
  • Chokolade- eller karamelspåner

Fremgangsmåde

Browne bund:

  1. Bag brownien efter opskriften. Lad den køle helt af. Udstik fire bunde med en rund udstikker på 6-8 cm.

Chokolademousse:

  1. Pisk piskefløden til flødeskum og stil den i køleskabet. Pisk æggeblommerne og sukkeret sammen til en luftig æggesnaps.
  2. Hak den mørke chokolade groft og smelt 2/3 af den i mikroovnen - husk at røre rundt ind imellem og hold øje med, at den ikke brænder på! Kom den sidste 1/3 af chokoladen i en skål og hæld den smeltede chokolade oveni. Rør rundt, til al chokoladen er smeltet.
  3. Rør den smeltede chokolade sammen med æggesnapsen. Vend flødeskummet i chokolade-æggeblandingen forsigtigt og rør langsomt rundt til chokoladen er helt fordelt.
  4. Kom chokolademoussen i en sprøjtepose med en stor tyl.

Pynt:

  1. Skyl jordbærrene og skær dem i halve. Afrund dem eventuelt lidt i kanterne. Kom plastik rundt om hver brownie bund. Fordel jordbærrene så hvert tårn får fire halve jordbær.
  2. Sprøjt langsomt chokolademousse i hvert tårn - sørg for, at jordbærrene ikke vælter. Sørg også for, at toppen er glat. Drys pynt af karamelspåner og frysetørrede jordbær over.
  3. Stil desserterne i køleskabet i minimum 2 timer. Fjern forsigtigt plastikken før servering.

De frysetørrede jordbær og chokoladespåner af karamel er sponsoreret af Sweet Addiction

27 kommentarer

    1. Brownie bunden kan sagtens laves dagen før, men det er bedst hvis moussen først lægges på samme dag som det skal serveres. Man kan sagtens gøre det om formiddagen samme dag.

  1. Det her er bare fremragende, selv om det er Lidt svært at få fat i jordbær der er modne og smagfulde på den her tid af året.
    Og det bedste af det hele er næsten alle de gode brownie rester der er nu nytårsdag.
    Skal prøves igen til sommer når det vrimler med danske superjordbær alle vegne (o:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *