Julebrownies

Julebrownies opskrift fra Bageglad

Vi er halvvejs gennem December og jeg spreder ivrigt julestemningen alle steder jeg kommer. Mine stakkels kolleger må finde sig i julemusik dagen lang, hvilket kan være lidt hårdt en mandag morgen, men de bliver til gengæld glade når jeg medbringer julestemning, som de kan proppe i munden!

Forleden bagte jeg disse søde julebrownies, inspireret af de mange pyntede brownies man kan finde i Starbucks og på Pinterest.

Julebrownies opskrift fra Bageglad

Man går sjældent galt i byen med brownies, og især vores yndlings brownies opskrift er altid et hit. Bag dobbeltportion i en større form og skær så brownies ud i trekanter med en skarp kniv. Og så er det bare at pynte dem! Det er kun fantasien der sætter grænser for, hvordan du kan dekorere dine brownies.

Det er en god idé at bruge royal icing glasur, altså en hvid glasur lavet med pasteuriserede æggehvider, da den stivner helt og er god at sprøjte. Denne type glasur kan bruges til at “lime” pynten på kagen, da den stivner hurtigt.

Brownies trekanterDekorere brownies

Jeg lavede rensdyr, juletræer og snemænd – men man kunne også lave engle eller julemænd?

Brownies til jul fra Bagegla

 

Julebrownies opskrift fra Bageglad

Julebrownies

Mængde:: 14 stykker (cirka)
Udskriv

Ingredienser

Brownies:

Glasur:

  • 400 - 450 g flormelis
  • 1 pasteuriseret æggehvide
  • 1 spsk citronsaft

Pynt:

  • Chokoladesauce eller mørk fødevaretusch
  • Labre larver
  • Røde M&Ms
  • Krymmel
  • Spiselige stjerner
  • Små saltkringler

Fremgangsmåde

  1. Bag dobbeltportion af brownies efter opskriften og lad dem køle helt af i formen. Det er en fordel at beklæde bageformen med bagepapir, så du kan løfte den færdigbagte kage op af formen når den skal skæres ud.
  2. Skær brownien ud i lige store trekanter - skær evt kanten fra, da den kan være lidt ujævn.
  3. Kom alle ingredienserne til glasuren i en skål og rør den godt sammen, indtil du får en glasur. Fordel glasuren i to skåle - 1 portion til rensdyret og juletræet og 1 portion til snemanden. Glasuren til rensdyret og juletræet skal være stivere, dvs. den skal have mere flormelis i, end glasuren som skal bruges til snemanden fordi den skal være mere flydende.
  4. Kom glasuren i sprøjteposer med rund tylle og pynt kagerne.
  5. For at lave rensdyret skal der sprøjtes lidt glasur på de små saltkringler, så de sidder fast på kagen. Den røde M&M til næsen sættes på på samme måde. Sprøjt så to runde øjne og lad glasuren stivne helt før du tegner prikker på, enten med en prik chokoladesauce eller med en fødevaretusch.
  6. For at lave juletræet sprøjtes en guirlande af glasur og der drysses krymmel på straks, inden glasuren stivner. Lim en stjerne på kagen med glasur. Stik en mørkebrun labre larve op i bunden af kagen som stamme.
  7. For at lave snemanden bruges den tyndere glasur. Sprøjt først en kant rundt om det, som skal farves hvidt og fyld det derefter ud med glasur. Ryst kagen fra side til side så glasuren udjævnes til et glat lag. Sæt en mørkebrun labre larve på som kant til hatten og sæt en orange labre larve på som næse, inden glasuren stivner. Når glasuren er stivnet tegnes øjne med chokoladesauce eller en fødevaretusch.

14. december 2017 af Trine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Del med en ven