Julesmåkager med chokolade

Share on Facebook19Pin on Pinterest3Tweet about this on TwitterEmail to someone

Det er december, det er koldt og jeg er i julestemning! Der er pyntet op i lejligheden, kalenderlyset er tændt, skrabekalenderen hænger på køleskabet og jeg er så klar til julehygge.

For mig hænger hygge ofte sammen med madlavning eller bagning, især sammen med min familie. Vi kan hygge os i timevis med bageprojekter, særligt med julesmåkager som disse som først skal bages og så pyntes. Disse chokolade julesmåkager er nemme og sjove at lave sammen med børn, da det kun er fantasien der sætter grænser for motiv og pynt!

Småkager med udstikker til jul

Disse chokolade julesmåkager kan skæres til flade småkager som den nemme og hurtige løsning, eller de kan udstikkes i julemotiver ligesom vi har gjort. De holder formen perfekt, så denne opskrift er oplagt til udstikning i motiver.

Det vigtigste kriterie for en småkage, som skal udstikkes er, at den bevarer formen og de skarpe kanter under bagning. Som regel skal småkagedejen på køl inden bagning for at opnå dette, men det er ikke nødvendigt med denne opskrift. Kanterne bliver helt skarpe uden man behøver vente på, at dejen køler.

Småkager med udstikkereBage julesmåkager

Efter bagningen skal småkager køle helt af på en bagerist, så bunden bliver sprød. De køler hurtigt af og kan så pyntes med glasur. Her er det smartest at bruge royal icing glasur, altså en glasur rørt på æggehvide og flormelis, da den er kridhvid og stivner helt, så mønstret bevares i modsætning på en kageglasur rørt på flormelis og vand.

Glasuren kan bedst styres hvis du kommer den i en sprøjtepose med en tylle. Prøv dig frem med forskellige størrelse tyller for at se, hvilken streg-tykkelse du kan lide. Du kan også tilsætte lidt farve til glasuren og pynte kagerne med farver eller drysse krymmel på glasuren.

Glasur på småkager

Vi lavede en masse forskellige motiver som pynt på vores julekager. Man kan også lave huller i kagerne, så de kan hænges på juletræet.

Chokolade småkager til jul

Opbevar chokolade julesmåkagerne i en lufttæt kagedåse eller beholder, så de forbliver sprøde.

Småkager til jul

Julesmåkager med glasur fra Bageglad.dk
Udskriv

Opskrift: Julesmåkager med chokolade

Mængde: 30 -40 småkager

Ingredienser

Chokolade småkager:

  • 230 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 1 æg
  • 400 g mel
  • 2 tsk vanillesukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 60 g kakao

Royal icing glasur:

  • Pasteuriseret æggehvide
  • Flormelis

Fremgangsmåde

  1. Kom det bløde smør og sukker i en stor skål eller skålen på en røremaskine og rør det sammen med en elpisker eller røremaskine, til det er cremet og luftigt. Tilsæt æg og rør kort rundt, så ægget er blandet ud i dejen.
  2. Rør mel, vanillesukker, bagepulver og kakao sammen i en anden skål, så det er helt blandet sammen. Tilsæt melblandingen til den våde dej lidt ad gangen under omrøring. Dejen vil blive rimelig tør.
  3. Del dejen i 4-6 portioner og rul hver enkelt portion ud på et meldrysset bord. Dejen skal være cirka 1/2 cm tyk. Drys rigeligt mel og løft dejen hver gang du har rullet for at sikre, at den ikke hænger i bordet. Kør evt. en flad spatel under dejen efter udrulning for at sikre, at den ikke hænger i bordet.
  4. Udstik småkager med småkageudstikkere. Læg den udstukkede småkager på bageplader beklædt med bagepapir. De kan ligge tæt, da kagerne ikke flyder ud.
  5. Bag småkagerne ved 180 grader i 6-8 minutter, til de er faste og let sprøde. Lad dem køle helt af på en bagerist.
  6. Lav glasuren ved at røre flormelis ud i æggehvide. Tilpas konsistensen så den kan sprøjtes i sprøjtepose - glasuren har den perfekte konsistens når en top der dannes af glasuren er 5-10 sekunder om at flyde ud i resten af glasuren.
  7. Kom glasuren i en sprøjtepose med tylle og pynt småkagerne.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *