Kanelbrød med glasur

Share on Facebook159Pin on Pinterest21Tweet about this on TwitterEmail to someone

Det er januar og de fleste prøver at holde den slanke linie. Men jeg synes faktisk jeg har fortjent noget lækkert og sødt efter min løbetur på de isglatte veje i morges. Og det er jo lørdag…

Jeg har altid elsket de kanelbrød, man kan købe hos bageren. Høje, søde, luftige kanelbrød man kan brække fra hinanden og spise i store stykker. I skoletiden kan jeg huske at vi talte småpengene sammen så vi havde til at købe et halvt kanelbrød til deling (6,25 kroner kostede det dengang!).

Jeg har gjort bagerne kunsten efter og bagt et himmelsk kanelbrød, højt og lækkert med glasur på toppen – og hvis jeg selv skal sige det, så er det bedre end dem hos bageren!

Kanelbrød opskrift fra Bageglad.dk

Den letteste måde at lave kanelbrød på er at lave kanelsnegle, rulle dem flade og mase dem ned i en brødform. På denne måde bliver kanelfyldet fordelt igennem hele kanelbrødet og det kan brækkes fra hinanden, når det er færdigbagt.

Flade kanelsnegleSamle kanelbrød

Kanelbrødet skal hæve efter det er samlet, da sneglene så bliver tæt pakket i brødformen. Når kanelbrødet bages bliver det til ét brød, der kan brækkes fra hinanden og får den karakteristiske overflade man kender.

Kanelbrød i formKanelbrød i form

Hold fingrene fra kanelbrødet til det er kølet helt af på en bagerist (ja, jeg ved godt det er svært!) før du kommer glasur på. Mums!!!

Kanelbrød opskrift fra Bageglad.dk

Kanelbrød med glasur
Serves: 1 kanelbrød (4-6 personer)
 
Ingredients
Dej:
  • 1 dl lunken mælk
  • 50 g gær
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk salt
  • 1 æg
  • 80 g blødt smør
  • 300-350 g mel
Fyld:
  • 150 g blødt smør
  • 150 g brun farin
  • 3 tsk kanel
Bagning:
  • 20 g smeltet smør
  • smør til formen
Glasur:
  • 150 g flormelis
  • 1 æggehvide
Instructions
  1. Rør gær ud i mælken i en stor skål. Tilsæt sukker, salt og æg og rør godt rundt. Tilsæt blødt smør og melet lidt ad gangen og ælt, til du får en glat og smidig dej. Lad dejen hæve i en halv time.
  2. Rør ingredienserne til fyldet sammen i en skål. Rul dejen ud til en stor rektangel. Smør fyldet på den udrullede dej.
  3. Rul dejen og skær skiver på halvanden cm ud. Læg skiverne på et stykke bagepapir og læg et andet stykke bagepapir ovenpå. Rul skiverne flade med en kagerulle. Gentag processen med alle skiverne.
  4. Pensl alle skiverne med smeltet smør. Stabel skiverne oven på hinanden og læg dem i en smurt brødform. Lad kanelbrødet efterhæve i 20 minutter.
  5. Bag kanelbrødet ved 190 grader i 15-20 minutter, til det er færdigbagt. Lad kanelbrødet køle helt af i formen.
  6. Rør glasuren og kom den på toppen af kanelbrødet.

 

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rate this recipe: