Bløde grissini brødstænger

Jeg fik nogle venner på besøg til at se Voice finalen på TV2 og lavede derfor denne snack, som jeg ved er populær. Disse bløde grissini bliver altid spist og er der ekstra er de også gode dagen efter.

Så hvis du skal have gæster til middag eller blot se Paradise Hotel med veninderne er disse hjemmelavede grissini perfekte. De er bløde og lækre, smager fantastisk og så kan de laves i forvejen.

Grissini brødstænger fra Bageglad

Dejen æltes og rulles tyndt ud, enten på et melet bord eller direkte på en bageplade beklædt med bagepapir. Derefter skæres grissinierne ud i lange strimler og pensles med en smør-olieblanding inden de sættes i ovnen. Jeg skærer mine brødstænger ud i halvanden centimeters bredde, men de kan selvfølgelig også skæres smallere.

BrøddejUdrulle dejBrødstænger dej

Efter bagningen pensles grissinierne med smør blandet med tørrede krydderier, for eksempel oregano og basilikum. Til sidst skæres de over i mindre stykker.

Brødstænger opskrift fra Bageglad

Server grissinierne med dip, for eksempel guacamole, cremefraiche dip eller salsa.

Grissini opskrift fra Bageglad

Krydrede grissini
Tilpasset fra: 
Mængde: 20 grissini
 

INGREDIENSER
  • 3½ dl mel plus drys til bordet
  • 1 teske groft salt
  • 1½ teske bagepulver
  • 2 dl mælk
  • 45 gram smør
  • 1 spiseske olivenolie
  • Tørret krydderi (f.eks. basilikum eller oregano) eller frø (f.eks. sesam)

FREMGANGSMÅDE
  1. Tænd ovnen på 200 grader. Bland mel, groft salt og bagepulver i en skål. Tilsæt mælk lidt efter lidt og ælt, til det danner en glat dej.
  2. Rul dejen ud til cirka en halv centimeters tykkelse, enten på et melet bord eller direkte på en bageplade beklædt med bagepapir – gerne så firkantet som muligt. Skær dejen ud i 10 lange strimler.
  3. Smelt en tredjedel af smøret med 1 spiseske olivenolie. Pensl blandingen på grissinierne og bag dem i ovnen i 10-12 minutter. Lad grissinierne blive på bagepladen. Smelt nu de resterende to tredjedele af smøret. Rør et krydderi i, fx basilikum og oregano. Pensl nu krydderi-smørblandingen over de færdigbagte grissini.
  4. Lad grissinierne køle af i 20 minutter før de skæres i halve.

Skriv kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Bedøm denne opskrift: