Hjemmelavede grissini

Jeg fik nogle venner på besøg til at se Voice finalen på TV2 og lavede derfor denne snack, jeg ved er populær. De bliver altid spist og er der ekstra kan de sagtens holde sig et par dage og stadig være gode.

Så hvis du skal have gæster til middag eller blot se Paradise Hotel med veninderne er disse hjemmelavede grissini perfekte. De er bløde og lækre, smager fantastisk og så kan de laves i forvejen.

Hjemmelavede grissini

Dejen æltes og rulles tyndt ud. Derefter skæres grissini ud i lange strimler og pensles med en smør-olieblanding inden de sættes i ovnen.

GrissinidejSkære grissiniPenslede grissini

Efter bagningen pensles grissinierne med smør blandet med tørrede krydderier, for eksempel oregano og basilikum. Til sidst skæres de over i mindre stykker.

Krydre grissiniSkære grissini

Server grissinierne med dip, for eksempel guacamole.

Grissini og guacamole

Krydrede grissini
Tilpasset fra: 
Mængde: 20 grissini
 

INGREDIENSER
  • 3½ dl mel plus drys til bordet
  • 1 teske groft salt
  • 1½ teske bagepulver
  • 2 dl mælk
  • 45 gram smør
  • 1 spiseske olivenolie
  • Tørret krydderi, fx basilikum eller oregano

FREMGANGSMÅDE
  1. Tænd ovnen på 200 grader. Bland mel, groft salt og bagepulver i en skål. Tilsæt mælk lidt efter lidt og ælt, til det danner en glat dej.
  2. Kom noget mel på bordet og rul dejen ud til cirka en halv centimeters tykkelse, gerne så firkantet som muligt. Skær dejen ud i 10 lange strimler.
  3. Smelt en tredjedel af smøret med 1 spiseske olivenolie. Pensl blandingen på grissinierne og bag dem i ovnen i 10-12 minutter. Lad grissinierne blive på bagepladen. Smelt nu de resterende to tredjedele af smøret. Rør et krydderi i, fx basilikum og oregano. Pensl nu krydderi-smørblandingen over de færdigbagte grissini.
  4. Lad grissinierne køle af i 20 minutter før de skæres i halve.

Skriv kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Bedøm denne opskrift: