Kyllingefrikadeller

Kyllingefrikadeller

  • 0-1 time
  • Begynder

Japansk mad, gourmet hovedretter og italienske retter er fantastiske, men i ny og næ kan jeg nu også godt lide god gammeldags dansk mad. Kyllingefrikadeller og nye kartofler – what’s not to like?

Jeg bliver hurtigt træt af svinekød, især fordi det er favoritten i kantinen på mit arbejde, så kyllingefrikadeller er blevet et hit herhjemme. Det er nemt at smugle revne grøntsager i (uden at eventuelle børn opdager det) og det er med til at give dem smag. På den måde bliver de også sundere og mindre fede.

Kyllingefrikadelle-farsen indeholder derfor løg og revne grøntsager. Hakket kylling smger ikke af så meget i sig selv, så det er nødvendigt for at give dem god smag og fylde.


Kender du det med, at man kan lugte at man har stegt almindelige frikadeller i flere dage efter? Det slipper man for med kyllingefrikadellerne, så de er bare et godt alternativ hvis du skal lave rigtig mange frikadeller til et arrangement. De er lynhurtige at lave og resterne kan nemt gemmes til madpakken dagen efter.

Hjemme hos os er der stor diskussion om hvordan frikadeller skal steges – min kærestes mormor steger nemlig altid frikadeller på tre sider så det foretrækker han, mens jeg foretrækker at stege dem på to sider, så de er nemmere at flække til en rugbrødsmad. Denne gang styrede jeg altså kyllingefrikadelle-panden og fik min vilje. Det er trods alt mig der skal tage billederne 😉

Kyllingefrikadeller opskrift fra Bageglad

Kyllingefrikadeller

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Samlet tid: 30 minutter
Mængde:: 20 stk (cirka)

Disse kyllingefrikadeller er fyldt med (skjulte) revne grøntsager som giver god smag og fylde. De er hurtige at lave og resterne kan gemmes til madpakken dagen efter. 

Udskriv

Ingredienser

  • 450 g hakket kyllingekød
  • 1 æg
  • 1 løg
  • 2 spsk mel
  • 2 spsk havregryn
  • 1 dl mælk
  • salt og peber
  • fintrevne grøntsager (valgfrit, f.eks. 1 gulerod og 1/4 squash)

Fremgangsmåde

  1. Riv eller hak løget og rør det i det hakkede kyllingekød i en skål. Tilsæt mel, havregryn og æg. Riv en gulerod og/eller et stykke squash (valgfrit) og rør det i sammen med mælk, salt og peber.

  2. Kom 1 stor spsk kyllingefrikadelle-fars på panden og steg alle kyllingefrikadellerne i 5-6 minutter per side.

Opskriftsnoter

Kyllingefrikadellerne er fryseegnede.

 


9. september 2012 af Trine

Kommentarer (14)

  • Dorthe N lissau Svar

    Skal man stege bacon først inden de kommer i frikadellerne

    1. marts 2016 at 11:14
    • Peter Bastholm Svar

      Nej, nej – hæld blot 750 gram rå baconskiver direkte i frikadellefarsen. Jeg har med fordel også tilføjet 25 gram ekstra salt. Fremhæver virkelig smagsnuancerne

      13. juni 2017 at 14:01
  • Rebecca Svar

    Har i gode ideer til tilbehøt til kyllingefrikadeller ?:)

    12. september 2015 at 11:03
  • CaMilla Svar

    Har lavet disse mange gange. De er virkelig gode. Meget bedre end alm frikadeller. Skal lave dobbelt portion idag til gæster og har opdaget jeg ikke har æg. Kan de undlaDes? Skal de erstattes af noget andet?

    26. februar 2015 at 12:18
    • Trine Svar

      Hej Camilla
      Godt at høre, at du kan lide opskriften. Jeg kan også bedre lide disse kyllingefrikadeller end almindelige frikadeller.
      Æg binder farsen og de andre ingredienser sammen. Du kan dog erstatte æg med hørfrøslim, hvis du har nogle hørfro – se hvordan her: http://www.bageglad.dk/erstat-aeg-med-horfro/
      Ellers er du nok nødt til at få købt nogle æg. God fornøjelse 🙂

      26. februar 2015 at 13:23
  • Jette Svar

    Hej.her en kommentar til kyllingefrikadeller.
    Jeg synes ikke det er en god ide med spinat.
    Tænk hvis du skal varme frikadellerne dagen efter! Det er vist ikke så
    sundt med spinat.
    Nej ser du? jeg har en super opskrift hvor der kommer små stykker
    røget bacon i farsen. Det smager bare så godt.
    prøv det!!
    Hilsen og velbekomme
    Jette

    29. juli 2014 at 21:07
  • Per Larsen Svar

    Er det muligt at udskifte gulerødderne med spinat?

    29. juli 2014 at 18:25
  • Maja E. Svar

    God opskrift!
    Valgte at rive en lille gulerod og et par buketter broccoli sammen med de revne løg. Gav en super frisk – og sprødhed!

    21. november 2013 at 21:08
  • Jette Jørgensen Svar

    Mine forslag til kyllingefrikadeller må gerne offentliggøres Det er en god ide at der er bacon i farsen.
    De smager rigtig godt.
    Hilsen Jette

    21. oktober 2013 at 22:42
  • Jette Svar

    Tak for opskriften på kyllingefrikadeller.
    Skal stege dem til min 70 års fødselsdag, havde en opskrift, men pist er den væk.
    Jeg synes det er den samme som den er er beskrevet her,men der var vist små baconstykker i farsen,
    men det kan jeg jo bare komme i, men det er jo ikke nødvendigt.
    Jeg bruger den opskrift, jeg har fået her.
    Tusinde tak, nu skal jeg ikke lede mere.
    mvh Jette

    14. oktober 2013 at 14:21
    • Mette Svar

      Hej Jette, tak for din kommentar. Og god ide med små baconstykker i farsen – det må jeg prøve næste gang!

      21. oktober 2013 at 16:24
      • Dorthe N lissau Svar

        Skal man stege bacon først

        1. marts 2016 at 11:15

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Del med en ven