Lakseroulade med spinat

Share on Facebook12Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail to someone

Min kærlighed til madlavning bunder helt klart i, at jeg elsker at have gæster. Lige siden jeg var lille og mine forældre stod i køkkenet hele dagen når de skulle have gæster om aftenen har jeg elsket processen – planlægningen, indkøb, forberedelserne og til sidst hyggen omkring bordet med gode venner eller familie.

Selvom det er et stort arbejde synes jeg stadig, at det er virkelig sjovt at kaste mig ud i avancerede tre-retters menuer. Tricket er, at sørge for at lave så meget som muligt i forvejen. Her får I en forret med laks der smager hamrende godt, ser festlig ud og kan laves i god tid.

Lakseroulade opskrift

Denne roulade er lavet med spinat, røget laks og cream cheese. For en større forret kan man også grille små stykker laks og servere til, med en dressing, som på billederne.

Laks med cream cheeseLaks forret opskrift

Lakserouladen kan laves som én stor, eller som to mindre roulader.

Lakseroulade

Lakseroulade opskrift
Udskriv

Opskrift: Lakseroulade med spinat

Mængde: 4 personer

Ingredienser

  • 300 g frisk spinat
  • 1 tsk olie
  • 2 spsk citronsaft
  • salt og peber
  • 4 æggehvider
  • 100 g flødeost
  • 1/2 dl creme fraiche
  • lidt dild
  • 200 g røget laks

Fremgangsmåde

  1. Kom spinaten i en lille gryde med en lille sjat olie og varm den op ved middelhøj varme under omrøring. Når spinaten har samlet sig tages den af varmen og køler af, før vandet vrides ud af den i et viskestykker eller vha. køkkenrulle.
  2. Kom spinaten i en skål og tilsæt citronsaft, salt og peber. Pisk æggehviderne sammen i en anden skål og kom dem så i skålen med spinat og rør godt rundt.
  3. Smør et stort, firkantet ovnfast fad eller beklæd det med bagepapir. Fordel spinatmassen i et jævnt lag. Bag spinaten i ovnen ved 200 grader i 8-10 min, til massen er fast men ikke tør. Tag spinaten ud og lad den køle af. Dæk den herefter med et fugtigt viskestykke i min. 4 timer, evt. til dagen efter.
  4. Læg spinatbunden på en stor flade beklædt med bagepapir.
  5. Kom flødeost, creme fraiche og hakket dild i en skål og rør det godt sammen. Smør flødeostmassen på spinatbunden (ikke helt ud til kanten, efter lad cirka 1,5 cm). Fordel den røgede laks på flødeosten. Rul nu spinatbunden sammen, så du får en stor roulade. Pak rouladen ind i bagepapir og stil den i køleskabet i min. 3 timer.
  6. Skær lakserouladen i skiver inden servering.

Noter

Tilpasset fra: Royal Greenland

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *