Alle, Brød og boller, Fødselsdag

Luftige speltboller

1. maj 2013

af //

37 Kommentarer

Share on Facebook157Pin on Pinterest407Tweet about this on TwitterEmail to someone

Hop til:  Opskriften  //  Kommentarer

Lige i øjeblikket føles det som om tiden går ufatteligt hurtigt, samtidig med at den slet ikke går hurtigt nok. Jeg har uhyggeligt travlt med eksamensopgaver, masser af arbejde, legatsøgning, rejseplanlægning og udlejning af min lejlighed samtidig med at jeg blot går og veeenter på at de næste to måneder går så jeg kan komme afsted til Australien!

Det er alligevel noget af et projekt at søge legater, søge forhåndsgodkendelse af fag, skaffe forsikringer, udleje lejlighed, finde flybilletter og søge visum – men jeg er sikker på at det bliver det hele værd når jeg først sidder i flyveren og kan slappe af i hele 25 timer før jeg lander i Brisbane.

Mens jeg venter på at tiden går og forsøger at holde tungen lige i munden med alle mine projekter kan I lige nyde disse fantastiske speltboller, som jeg især nød da jeg prøvede FODMAP diæten. Bollerne er fantastisk luftige og smager bare himmelsk! De kan bruges som fødselsdagsboller eller bare til en eftermiddag med hygge.

Speltboller opskrift fra Bageglad

Man får den lækreste, luftige dej ved at ælte denne speltdej på køkkenmaskine, men den kan også æltes i hånden. Placer små kugler af dej i en bageform beklædt med bagepapir.

Bolledej opskrift med speltNybagte boller

Når bollerne er bagt pensles de med lidt smeltet smør som suger ind i bollerne og giver dem en lækker overflade. Her kan bollerne drysses med lidt havregryn eller sesam.

Resultatet er fantastisk luftige fødselsdagsboller eller bare lækre boller til eftermiddagskaffen. Disse boller er så lækre og luftige at du sikkert spiser dem allesammen, men de kan også sagtens fryses.

Se også vores andre opskrifter på boller og brød.

Speltboller opskrift fra Bageglad

4.92 fra 12 stemmer
Udskriv

Luftige speltboller opskrift

Mængde: 10 stk

Ingredienser

  • 2 1/2 dl lunkent vand
  • 75 g afkølet smeltet smør + lidt til pensling
  • 50 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 1 1/2 teske salt
  • 1 æg
  • 8 dl sigtet speltmel
  • evt. havregryn eller sesamfrø

Fremgangsmåde

  1. Kom vandet i en skål og rør gærret ud i det. Tilsæt nu afkølet smeltet smør og sukker samt æg og salt.
  2. Ælt nu melet i lidt efter lidt til du får en glat og smidig dej - det bedste og mest luftige resultat opnås ved at bruge en køkkenmaskine.
  3. Lad dejen hæve i minimum en halv time.
  4. Tænd ovnen på 200 grader. Form dejen til små kugler og placer dem ved siden af hinanden i et ovnfast fad eller bageform beklædt med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i cirka 15 minutter.
  5. Bag bollerne i 15-17 minutter til toppen er gylden. Tag dem ud af ovnen og pensl dem med lidt smeltet smør og drys evt. med havregryn eller sesamfrø.
Share on Facebook157Pin on Pinterest407Tweet about this on TwitterEmail to someone

Om bloggen

Mette & Trine

Vi er to søstre fra København der på denne blog deler vores oplevelser med mad, kager og desserter. Mette er biolog med en særlig passion for kagedekoration. Trine er digital konsulent og elsker mere end alt andet at servere lækker mad og desserter for dem hun holder af. Læs mere

FÅ SENESTE OPSKRIFTER DIREKTE I DIN INBOX