Luftige speltboller

Share on Facebook156Pin on Pinterest307Tweet about this on TwitterEmail to someone

Lige i øjeblikket føles det som om tiden går ufatteligt hurtigt, samtidig med at den slet ikke går hurtigt nok. Jeg har uhyggeligt travlt med eksamensopgaver, masser af arbejde, legatsøgning, rejseplanlægning og udlejning af min lejlighed samtidig med at jeg blot går og veeenter på at de næste to måneder går så jeg kan komme afsted til Australien!

Det er alligevel noget af et projekt at søge legater, søge forhåndsgodkendelse af fag, skaffe forsikringer, udleje lejlighed, finde flybilletter og søge visum – men jeg er sikker på at det bliver det hele værd når jeg først sidder i flyveren og kan slappe af i hele 25 timer før jeg lander i Brisbane.

Mens jeg venter på at tiden går og forsøger at holde tungen lige i munden med alle mine projekter kan I lige nyde disse fantastiske speltboller, som jeg især nød da jeg prøvede FODMAP diæten. Bollerne er fantastisk luftige og smager bare himmelsk! De kan bruges som fødselsdagsboller eller bare til en eftermiddag med hygge.

Speltboller opskrift fra Bageglad

Man får den lækreste, luftige dej ved at ælte denne speltdej på køkkenmaskine, men den kan også æltes i hånden. Placer små kugler af dej i en bageform beklædt med bagepapir.

Bolledej opskrift med speltNybagte boller

Når bollerne er bagt pensles de med lidt smeltet smør som suger ind i bollerne og giver dem en lækker overflade. Her kan bollerne drysses med lidt havregryn eller sesam.

Resultatet er fantastisk luftige fødselsdagsboller eller bare lækre boller til eftermiddagskaffen. Disse boller er så lækre og luftige at du sikkert spiser dem allesammen, men de kan også sagtens fryses.

Se også vores andre opskrifter på boller og brød.

Speltboller opskrift fra Bageglad

Speltboller opskrift fra Bageglad
4.91 fra 11 stemmer
Udskriv

Luftige speltboller opskrift

Mængde: 10 stk

Ingredienser

  • 2 1/2 dl lunkent vand
  • 75 g afkølet smeltet smør + lidt til pensling
  • 50 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 1 1/2 teske salt
  • 1 æg
  • 8 dl sigtet speltmel
  • evt. havregryn eller sesamfrø

Fremgangsmåde

  1. Kom vandet i en skål og rør gærret ud i det. Tilsæt nu afkølet smeltet smør og sukker samt æg og salt.
  2. Ælt nu melet i lidt efter lidt til du får en glat og smidig dej - det bedste og mest luftige resultat opnås ved at bruge en køkkenmaskine.
  3. Lad dejen hæve i minimum en halv time.
  4. Tænd ovnen på 200 grader. Form dejen til små kugler og placer dem ved siden af hinanden i et ovnfast fad eller bageform beklædt med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i cirka 15 minutter.
  5. Bag bollerne i 15-17 minutter til toppen er gylden. Tag dem ud af ovnen og pensl dem med lidt smeltet smør og drys evt. med havregryn eller sesamfrø.

37 kommentarer

  1. Hej, jeg bagte disse boller til min lillesøsters fødselsdag – de fik mange roser, så tænkte jeg lige ville give dem videre. En nem opskrift at følge, dejlige luftige boller og god smag – super opskrift!

  2. Jeg velgte denne dejlige opskrift i stedet for en opskrift på briocher! Min datter har fødselsdag i morgen (voksen), jeg vil jo helst bage med spelt, og det kan man altså sagtens få rigtig lækre “fødselsdagsboller” ud af, og ikke som altid de lidt grovere af slagsen. Jeg glæder mig til at smage især de sesamfrø der kommer på efter bagning, det er nyt for mig, men er selvfølgelig det eneste rigtige.
    De lugter himmelsk nu, og så smager de også sådan, ved jeg.
    Solveig

  3. sMAGER alt for meget af gær.
    50 gr til 10 boller.!
    vil prøve med 5-10 gr. næste gang, og lade dem hæve over længere tid og se om de stadig bliver så luftige

  4. Bedste boller jeg længe har smagt… Dejlig luftige og skøn smag. Det smager skønt med smør, ost og hjemmelavet brombærmarmeleade.. Mums.
    Glæder mig allerede til jeg skal bage dem igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *