Mini hindbærmazariner

Mini hindbærmazariner

11. marts 2018 af Trine
  • 2 - 3 timer
  • Middel
Små hindbærtærter fra Bageglad

Jeg er en af de der personer, som elsker alt i ministørrelse. Jeg synes, at små tærter ser så yndige og delikate ud – og så kan jeg godt lide, at jeg får en tærte helt for mig selv!

Disse små hindbærdrømme hælder mod at være en sommerlig dessert, men jeg spiser gerne friske økologiske hindbær hele året, så jeg lavede altså disse i snevejr og serverede dem for nogle gode venner fra Odense forleden.  Min forlovede er fra Odense og har et stort netværk derovre og selvom det kun er få timer væk i bil er det alligevel ikke så tit vi kan ses, så når de tager turen over til København skal de forkæles – og det blev de med lækker mad og disse skønne mini hindbærmazariner.

Små hindbær tærter fra Bageglad

Hvis man vil opnå perfekte ensartede kanter i sådan nogle små tærter er det nødvendigt at bruge perforerede tærteforme. Det er små tærteringe med huller i som gør, at dampen slipper ud og mørdejen ikke krymper eller hæver. Dermed bages tærtebundene præcis som du har formet dem og bliver helt sprøde og lækre.

Man kan få mange slags perforerede tærteforme. Dem uden bund eller med aftagelig bund er nemmest at arbejde med og giver mest fleksibilitet. Jeg bruger perforerede tærteforme udviklet af Valrhona École du Grand Chocolat (vist på billedet) som jeg har i forskellige størrelser.

Jeg bruger også en perforeret bageplade og en Silikomart Air Mat når jeg bager tærter, for så bliver bundene lige så sprøde som siderne og får samtidig et fint mønster i bunden fra måtten.

Både Valrhonas perforerede tærteforme, den perforerede bageplae og silikonemåtten kan købes hos Kunst og Køkkentøj, som har butikker i København og Århus.

Perforeret tærteformPerforeret bageplade og Silikomat

Til disse små hindbærmazariner fyldes mazarinfyld i tærterne inden de bages. Det giver et lækker marcipansmagende fyld som er en skøn kontrast til de syrlige hindbær.

MazarinbundeHindbær mazariner

Oven på de helt afkølede mazarintærter er der sprøjtet et tyndt lag pisket smørcreme, og så en stjerne af pisket smørcreme i midten af kagen inden den blev pyntet med friske hindbær og små mynteblade.

Små hindbærtærter opskrift fra Bageglad

Alternativt kan man bruge helt almindelig flødeskum, hvis man ikke ønsker at bruge pisket smørcreme.

Små hindbærtærter fra Bageglad

Mini hindbærmazariner

Mængde: 6 stk

Ingredienser

Tærtedej:

  • 50 g koldt smør
  • 40 g flormelis
  • 1 knivspids salt
  • 100-110 g mel
  • 15 g mandelmel
  • 1/2 pisket æg (cirka 25 g)

Mazarinfyld:

  • 25 g blødt smør
  • 25 g sukker
  • 25 g groftrevet marcipan
  • 1 spsk pisket æg (cirka 12 g)

Pisket smørcreme:

  • 3/4 dl flormelis
  • 1 knivspids vanillesukker
  • 30 g blødt smør
  • 1 tsk citronsaft
  • 3 spsk piskefløde
  • Alternativt kan almindelig flødeskum også bruges

Pynt:

  • 36 friske hindbær
  • Små mynteblade

Fremgangsmåde

Tærtedej:

  1. Kom flormelis i en mellemstor skål og hak smørret i små stykker ned i. Tilsæt salt, mel, mandelmel og æg, og ælt dejen sammen med fingrene indtil du får en jævn og kun let klistret mørdej. Hvis dejen er meget klistret skal der tilsættes en lille smule mere mel.
  2. Rul dejen ud imellem to stykker bagepapir indtil den er stor nok til at udstikke 6 cirkler dej, som passer til størrelsen på dine små tærteforme (husk at lægge et par centimeter til pga. kanterne).
  3. Kom dejen imellem bagepapiret i køleskabet i 30 minutter.
  4. Tænd ovnen på 200 grader (alm. ovn).
  5. Tag dejen ud og skær eller stik den ud til 6 portioner og beklæd de små tærteforme med dejen. Vi anbefaler små perforerede tærteforme med Ø7cm.

Mazarinfyld:

  1. Kom alle ingredienserne i en skål og rør det sammen med en gaffel.
  2. Fordel cirka 3 tsk mazarinfyld i bunden af hver af de 6 små tærteforme.
  3. Bag tærterne ved 200 grader (alm. ovn) i cirka 18 minutter, til kanterne er svagt gyldne. Lad dem køle helt af på en bagerist.

Pisket smørcreme:

  1. Kom flormelis, vanillesukker og blødt smør i en skål og pisk det sammen med en elpisker. Tilsæt citronsaft og piskefløde og pisk indtil smørcremen svulmer lidt op. Kom smørcremen i en sprøjtepose med en stjernetylle.

Pynt:

  1. Sprøjt et tyndt lag smørcreme i bunden af de bagte og helt afkølede tærter og smør det ud med en kniv, så du får et hvidt bundlag. Sprøjt en stor stjerne af smørcreme i midten af tærterne og pynt med friske hindbær og evt. små mynteblade.

Opskriftsnoter

Stil tærterne i køleskabet i minimum 15 minutter inden servering, så smørcremen kan sætte sig. Tærterne bør tages ud i god tid inden servering, så de ikke er køleskabskolde.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *