Mørdej til kager og tærter

Mørdej til kager og tærter

26. juli 2012 af Trine
  • 0-1 time
  • Begynder
Mørdej tærtebunde fra Bageglad

Jeg er helt klar til at gå i gang med lækre sommertærter med bær i det dejlige vejr! Der er ikke noget mere dansk end jordbærtærter og hindbærtærter og det minder mig om sommer, sol og hygge i haven.

Til sådanne frugttærter skal ofte bruges en god mørdej. Jeg har gennem tiden afprøvet mange forskellige mørdeje, men Mette Blomsterbergs opskrift på mørdej er og bliver den bedste og min absolutte favorit.

Mørdej tærtebunde fra Bageglad

Mørdej kan bruge til alt muligt lækkert, for eksempel jordbærtærte, hindbærtærte og blåbærtærte.

Mørdej opskrift

Mængde: 2 store tærter

Ingredienser

  • 300 g hvedemel
  • 150 g smør (stuetemperatur)
  • 100 g flormelis
  • 1 æg

Fremgangsmåde

  1. Rør mel og flormelis sammen i en skål. Smuldr smørret ned i melblandingen. Saml til sidst dejen med ægget og ælt det, til du får en smidig mørdej.
  2. Stil mørdejen i køleskabet i 1/2 time før den rulles ud.

Opskriftsnoter

Tilpasset fra: Mette Blomsterberg

 


Kommentarer (4)

  • Sara Sommer Svar

    Godaften <3 Hvor langt tid skal dejen ha' i ovnen? Just asking 🙂

    8. marts 2013 at 22:52
  • Cecilie Hansen Svar

    Hej, vil rigtig gerne bage dine tærter. De ser bare så lækre ud! Men kan man godt bruge margarine til mørdejen? Eller skal det være med smør? 🙂

    5. marts 2013 at 07:13
    • Trine Svar

      Hej Cecilie,
      Du kan sagtens bruge margarine. God fornøjelse!

      5. marts 2013 at 08:33

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *