Naanbrød med hvidløg

Share on Facebook11Pin on Pinterest1Tweet about this on TwitterEmail to someone

Min kæreste er rigtig god til at lave indisk mad så det nyder jeg ofte godt af i weekenden. Han er især glad for indiske gryderetter og til dem hører naanbrød. Man kan naturligvis købe færdige naanbrød, men jeg synes de er lidt kedelige og tørre, så vi er begyndt at bage dem selv.

Det tager lidt tid at bage brødene, men det er det hele værd når man serverer de hjemmebagte lune brød til gryderetten!

Naanbrød opskrift fra Bageglad.dk

Dejen skal æltes og så hæve til dobbelt størrelse, hvilket tager cirka en time. Naanbrødene skal derefter rulles og pensles med hvidløgssmør. Hvis du vil lave naanbrød uden hvidløg undlader du bare at komme hvidløg i smørret.

Naanbrødene skal steges på panden enkeltvis, et par minutter på begge sider. Dermed skabes de karakteristiske bobler og gode konsistens.

Naanbrød dejNaanbrød på pande

Naanbrødene er bedst lune, så server dem straks eller varm dem kort i ovnen inden servering, hvis du først skal servere dem senere. Brødene holder sig lækre i to dage.

Se flere af vores gode opskrifter på brød.

Udskriv

Naanbrød med hvidløg opskrift

Mængde: 8 -10 stk

Ingredienser

 • 1 dl lunkent vand
 • 1 1/2 spsk honning
 • 40 g gær
 • 6 dl hvedemel
 • 1/4 dl yoghurt
 • 2 tsk salt
 • 1 æg
 • 20 g smør
 • 2 fed hvidløg

Fremgangsmåde

 1. Rør honning ud i lunkent vand. Tilsæt gær og rør dette ud i vandet.
 2. Tilsæt yoghurt, salt og æg og rør det ud i vandet.
 3. Tilsæt nu melet lidt ad gangen og ælt, indtil alt melet er tilsat og du får en glat og smidig dej. Dejen skal være lidt klistret.
 4. Læg et viskestykke over skålen og lad dejen hæve i 1 time et lunt sted.
 5. Pil og pres hvidløget. Smelt smørret på en pande. Tilsæt hvidløget og svits det i smørret i 1-2 minutter. Hæld hvidløgssmørret igennem en sigte ned i en lille skål, så hvidløget sies fra.
 6. Drys mel på bordet og læg dejen derpå. Skær dejen ud i 8 eller 10 lige store stykker. Rul hvert stykke fladt til 1/2 cms tykke aflange naanbrød med en kagerulle.
 7. Varm en stor pande op uden fedtstof. Pensl et naanbrød på begge sider med hvidløgssmørret og læg det direkte på den varme pande. Steg naanbrødet i ca. 2 minutter, indtil det har fået farve og der er luftbobler på overfladen. Vend naanbrødet og steg den anden side i ca. 2 minutter. Læg naanbrødet til afkøling på en tallerken. Gentag processen med alle naanbrødene.
 8. Server naanbrødene straks eller dæk dem til med plastikfilm hvis de skal serveres senere. Varm dem kort i ovnen inden servering.

Noter

Tilpasset fra: GimmeSomeOven

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *