Oreo påskeæg

Share on Facebook19Pin on Pinterest52Tweet about this on TwitterEmail to someone

Min søster og jeg laver påskeæg til familien hvert år. Sidste år lavede vi blandt andet påskeæg med appelsin ganache og påskeæg med lime og hvid chokolade. Igen i år var der gang i chokoladeproduktionen – jeg kastede mig nemlig ud i at lave disse lækre Oreo påskeæg!

Jeg havde set diverse opskrifter på Pinterest hvor folk brugte knuste Oreo småkager blandt med cream cheese. Jeg kan ikke tåle mælkeprodukter og kan derfor ikke spise cream cheese, så jeg tog udfordringen op og forsøgte at skabe lækre Oreo påskeæg på en anden måde. Resultatet blev disse Oreo påskeæg hvor knust Oreo er rørt med piskefløde (jeg brugte soya piskefløde).

Oreo påskeæg fra Bageglad.dkOreo påskeæggene er meget nemme at lave. Man hakker Oreos groft og kommer dem i en hakler eller food processor, og blender dem til grove krummer. Man tilsætter lidt piskefløde så det kan æltes sammen til en dej, som derefter stilles i køleskabet.

Hakke OreosOreo æg

Når dejen er kold kan den formes til påskeæg. Påskeæggene skal derefter i køleskabet igen til de er helt kolde. Så kan de overtrækkes med chokolade. Læs vores guide til at temperere chokolade hvis du ikke har prøvet det før, så chokoladen bliver blank og får det rigtige knæk.

Oreo påskeæg chokoladeOreo påskeæg

Oreo chokoladerne dyppes og stivner – og så er der serveret påskeæg!

Oreo påskeæg opskrift

Oreo påskeæg
Mængde: Cirka 8 stk
 
INGREDIENSER
  • 1 pakke Oreos (12 stk)
  • 2 spsk piskefløde
  • cirka 150 g mørk chokolade til overtræk
FREMGANGSMÅDE
  1. Kvas Oreos’ene og kom dem i en hakler (både kiks og creme). Blend småkagerne i hakleren, til du får grove krummer.
  2. Kom krummerne i en skål og tilsæt piskefløde. Ælt det sammen til en dej. Stil dejen i køleskabet i en halv time.
  3. Tril kugler eller påskeæg af dejen. Stil dem i køleskabet i minimum 2 timer.
  4. Smelt og temperer den mørke chokolade. Dyp Oreo påskeæggene i chokoladen med en chokoladegaffel og bank den overskydende chokolade af. Lad dem størkne på en bagerist.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften: