Påskeæg med marcipan og karamelfyld

Share on Facebook9Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail to someone

Så er der kun én dag tilbage, før jeg tager til Thailand med min søde kæreste! Jeg glæder mig helt vildt til sol, varme, hav og alle de fantastiske oplevelser vi skal have på Similanøerne.

Det bliver en uge i dykningens tegn og meget lidt tid på land, så det bliver ikke til meget påskehygge i år. Til gengæld er jeg snydt og startet tidligt med de lækre lakrids påskeæg jeg delte med jer forleden og nu også disse skønne marcipan æg med karamelfyld.

Marcipan påskeæg med karamel

Jeg er pjattet med karamel og jeg har lavet mange varianter gennem tiden. Denne flydende flødekaramel som sprøjtes inde i disse marcipanæg er en af de bedste, jeg nogensinde har lavet. Jeg havde mest lyst til at tømme indholdet af sprøjteposen i munden i stedet for i æggene – men jeg fortrød bestemt ikke at jeg styrede mig da jeg så fik lov til at sætte tænderne i de overtrukne marcipanæg overtrukket med chokolade!

Karamelfyldet skal laves først, så det kan nå at køle helt af inden det sprøjtes i marcipanen. Det kan med fordel laves dagen før og sættes på køl. Det kan i øvrigt holde sig i op til 1 måned, så vær ikke ked af, at der bliver karamel til overs – jeg spiste resten som karamelsauce på vanilleis og jeg var i himlen!

Når karamellen er kold kan æggene formes af marcipan og karamellen sprøjtes i midten med hakket hasselnød, så man får lidt knas når man bider i ægget. Æggene overtrækkes med mælkechokolade, som skal være tempereret rigtigt, så det bliver blankt og får det rigtige knæk. Jeg pyntede æggene med lidt hasselnød krokant.

Påskeæg med chokolade

Det er en fuldstændig fantastisk kombination med den flydende karamelmidte som har lidt knas, samt det tynde mælkechokolade overtræk. Glæd jer til at sætte tænderne i disse æg – og hav en rigtig dejlig påske!

Karamel påskeæg

Påskeæg med chokolade
Udskriv

Påskeæg opskrift med marcipan og karamelfyld

Mængde: 8 -10 stk

Ingredienser

Flydende karamel:

  • 1/2 dl vand
  • 120 g sukker
  • 1 knivspids salt
  • 1 dl piskefløde
  • 1 vanillestang

Marcipan æg:

  • 100 g marcipan
  • 1 spsk hakket hasselnød eller hasselnød krokant
  • 150 g god lys chokolade
  • evt. hakket hasselnød eller hasselnød krokant til pynt

Særligt udstyr:

Fremgangsmåde

Flydende karamel:

  1. Kom vand, sukker og salt i en mellemstor gryde med tyk bund. Lad blandingen koge op under høj varme - det tager cirka 4 minutter. Rør lidt undervejs med en grydeske.
  2. Skru ned på middelhøj varme og lad nu blandingen simre uden at røre, men vip og drej gerne gryden lidt så det bliver en jævn farve, indtil du får en honningfarvet sirup - det tager cirka 6 minutter.
  3. Lad karamellen simre videre indtil siruppen bliver gylden - cirka 1 minut yderligere. Skru ned på middellav varme og tilsæt straks piskefløden. Rør konstant med en grydeske for at forhindre skum. Lad karamellen simre indtil den når 110 grader, som måles med sukkertermometeret - det tager cirka 3-5 minutter.
  4. Hæld karamellen i en skål. Karamellen vil være meget flydende, men den bliver tykkere når den køler af. Rør kornene fra vanillestangen i. Lad karamellen køle helt af. Når karamellen er kølet helt af kommes den i en sprøjtepose eller frysepose.

Marcipan æg:

  1. Del marcipanen i det ønskede antal æg, cirka 8-10 æg. Tril hvert stykke marcipan til en kugle og lav en fordybning i kuglen. Klip et lille hul i sprøjteposen med karamel og sprøjt en lille mængde karamelfyld i fordybningen. Drys lidt hakket hasselnød eller hasselnød krokant i.
  2. Saml forsigtigt marcipanen rundt om karamelfyldet så karamelfyldet er i midten af kuglen. Form derefter marcipanen til et æg. Gentag processen med alt marcipanen.
  3. Smelt og temperer mælkechokoladen. Følg eventuelt vores [a href="http://www.bageglad.dk/chokolade-temperering"]guide til temperering af chokolade. Kom påskeæggene på en smeltegaffel og dyp hvert æg i den tempererede chokolade.
  4. Bank den overskydende chokolade af og sæt ægget til at størkne på en rist. Drys eventuelt med lidt hakket hasselnød eller hasselnød krokant til pynt.

Noter

Der vil være karamel til overs, men det er lettest at lave denne mængde karamel ad gangen. Gem resten af karamellen til at komme på is eller lign. Karamellen kan holde sig i op til 1 måned i en lufttæt beholder.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *