Påskeæg med appelsin ganache

Har du lyst til at lave nogle påskeæg som for en gangs skyld er uden marcipan kan du overveje at lave ganache fyld. Jeg synes personligt at jo mere chokolade jo bedre, så jeg er stor fan af forskellige slags ganache fyld.

Denne appelsin ganache er virkelig nem at lave og er en ganache, der falder i de flestes smag. Du kan bruge appelsin ganachen som fyld til chokolader i en chokoladeform eller du kan forme den til påskeæg og overtrække den med mørk chokolade som vi har gjort her.

Påskeæg med appelsin ganache - Opskrift fra Bageglad.dk

Der skal bruges både lys chokolade og mørk chokolade til disse appelsin påskeæg. Brug en god chokolade – det kan virkelig smages og du vil ikke fortryde det når først smager resultatet. Vi brugte Callebaut lys chokolade og Callebaut mørk chokolade.

Du bør også købe usprøjtede appelsiner, da der både skal appelsinskal og appelsinsaft i appelsin ganachen. Fintrevet skal og saft kommes i en lille gryde og koger ind til en koncentreret juice. Den varme juice hældes over den lyse chokolade og der skal røres rundt indtil chokoladen er helt smeltet og alle klumper er væk.

Når ganachen er stivnet natten over i køleskab kan du forme små påskeæg. Stil dem på køl igen inden de overtrækkes, så de holder formen helt.

Påskeæg af ganache - Opskrift fra Bageglad.dk

Temperer den mørke chokolade, som du skal overtrække påskeæggene med. Det giver de flotteste påskeæg og det helt rigtige knæk til chokoladen. Dyp hvert påskeæg i den smeltede mørke chokolade og lad dem størkne på en bagerist eller et stykke bagepapir.

Hvis du vil pynte påskeæggene med krymmel skal du drysse det på inden chokoladen størkner. Vi brugte påskefarvet krymmel.

Mørk chokolade påskeæg med krymmel - Opskrift fra Bageglad.dk

Resultatet bliver disse superlækre påskeæg, som er nogle af mine yndlings.

Du kan også prøve disse opskrifter på påskeæg:

Appelsin chokolade påskeæg - Opskrift fra Bageglad.dk


 

Indlægget indeholder affiliate links.
Chokoladen og påskekrymmelet brugt til disse påskeæg er sponsoreret af Bagetid.dk.

Pin It

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Bedøm denne opskrift: