Påskeæg med appelsin ganache

Share on Facebook3Pin on Pinterest52Tweet about this on TwitterEmail to someone

Har du lyst til at lave nogle påskeæg som for en gangs skyld er uden marcipan kan du overveje at lave ganache fyld. Jeg synes personligt at jo mere chokolade jo bedre, så jeg er stor fan af forskellige slags ganache fyld.

Denne appelsin ganache er virkelig nem at lave og er en ganache, der falder i de flestes smag. Du kan bruge appelsin ganachen som fyld til chokolader i en chokoladeform eller du kan forme den til påskeæg og overtrække den med mørk chokolade som vi har gjort her.

Påskeæg med appelsin ganache fra Bageglad

Der skal bruges både lys chokolade og mørk chokolade til disse appelsin påskeæg. Brug en god chokolade – det kan virkelig smages og du vil ikke fortryde det når først smager resultatet. Vi brugte Callebaut lys chokolade og Callebaut mørk chokolade.

Du bør også købe usprøjtede appelsiner, da der både skal appelsinskal og appelsinsaft i appelsin ganachen. Fintrevet skal og saft kommes i en lille gryde og koger ind til en koncentreret juice. Den varme juice hældes over den lyse chokolade og der skal røres rundt indtil chokoladen er helt smeltet og alle klumper er væk.

Når ganachen er stivnet natten over i køleskab kan du forme små påskeæg. Stil dem på køl igen inden de overtrækkes, så de holder formen helt.

Temperer den mørke chokolade, som du skal overtrække påskeæggene med. Det giver de flotteste påskeæg og det helt rigtige knæk til chokoladen. Dyp hvert påskeæg i den smeltede mørke chokolade og lad dem størkne på en bagerist eller et stykke bagepapir.

Hvis du vil pynte påskeæggene med krymmel skal du drysse det på inden chokoladen størkner. Vi brugte påskefarvet krymmel.

Appelsin chokolade ægPåskeæg med mørk chokolade

Resultatet bliver disse superlækre påskeæg, som er nogle af mine yndlings.

Du kan også prøve disse opskrifter på påskeæg:

Påskeæg med appelsin opskrift

 

Udskriv

Påskeæg med appelsin ganache opskrift

Mængde: 8 -10 påskeæg

Ingredienser

  • 100 g mælkechokolade i små stykker
  • 2 usprøjtede appelsiner
  • 150 g god mørk chokolade
  • Pynt (valgfrit)

Fremgangsmåde

  1. Riv skallen på de to appelsiner fint. Pres saften ud af appelsinerne ved hjælp af en citronpresser. Kom appelsinskal og appelsinsaft i en lille gryde og lad det koge op. Lad appelsinjuicen koge i 6-8 minutter, til den er blevet koncentreret. Hæld appelsinjuicen igennem en sigte.
  2. Hæld 2-3 spiseskefulde varm appelsinjuice over mælkechokoladen i en skål. Rør rundt indtil alle klumper er væk og chokoladen er helt smeltet. Hvis den ikke smelter helt kan du give den 5-10 sekunder i mikroovnen.
  3. Stil appelsin ganachen i køleskabet natten over.
  4. Del appelsin ganachen i mindre stykker og ælt det sammen, så du kan forme chokoladen til små påskeæg. Stil påskeæggene i køleskabet i 30 minutter før du overtrækker dem.
  5. Temperer den mørke chokolade til overtræk. Dyp påskeæggene i den mørke chokolade med en smeltegaffel og placér dem på en rist eller bagepapir. Pynt påskeæggene.

Indlægget indeholder affiliate links.
Chokoladen og påskekrymmelet brugt til disse påskeæg er sponsoreret af Bagetid.dk.

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *