Påskeæg med jordbær ganache

Share on Facebook7Pin on Pinterest31Tweet about this on TwitterEmail to someone

Vi elsker at arbejde med chokoladeforme, da chokoladerne bliver virkelig fine og det er desuden ret svært at få et dårligt resultat ud af. Vi afprøvede en påskeægsform og lavede påskeæg med superlækker jordbær ganache fyld.

Det her er en nem måde at lave flotte påskeæg på ved hjælp af en chokoladeform. Du kan fylde påskeæggene eller du kan lave hele chokoladeæg.

Chokolade påskeæg med jordbær

Vi valgte som sagt at lave en jordbærganache til at fylde i påskeæggene. Denne ganache skulle laves dagen før så den kunne nå at stivne ordentligt natten over i køleskabet. Vi kogte jordbærrene, pressede jordbærsaften gennem en sigte og hældte den varme saft over hvid chokolade.

Det kan virkelig betale sig at bruge en chokolade af god kvalitet når man laver chokolade derhjemme. Vi brugte hvid chokolade, lys chokolade og mørk chokolade fra Callebaut til hhv. jordbærganache og overtræk.

Vi brugte en påskeæg chokoladeform som laver halve æg. Man kan vælge at bruge halve chokoladeæg, som vi gjorde, eller man kan sætte to påskeæg halvdelen sammen med en lille smule chokolade, så man får et helt påskeæg. Begge dele er virkelig fine.

Påskeæg chokoladeformGlasur på påskeæg

Vi har nævnt dette mange gange før, men nu siger vi det igen: temperer din chokolade, så opnår du det bedste resultat. Vi har lavet en udførlig guide til at temperere chokolade og øvelse gør mester.

Vi fyldte tempereret chokolade i påskeægsformen og hældte overskydende chokolade fra, så vi endte med chokoladeskaller i lys og mørk chokolade.

Vi tog jordbærganachen ud af køleskabet en halv times tid før vi skulle sprøjte den, så den var en anelse blød. Vi fyldte den i en sprøjtepose, klippede et hul og fyldte så chokoladeskallerne med jordbærganache.

Så lavede vi chokoladelåg til formen og skrabede den overskydende chokolade fra. Da den var stivnet kunne vi nemt banke påskeæggene ud af skallerne.

Vi havde fået noget sjov jordbærchokolade, som vi tænkte ville passe perfekt til jordbærganachen. Vi smeltede lidt af jordbærchokoladen og sprøjtede striber over påskeæggene.

Resultatet blev disse anderledes og sjove chokolade påskeæg med jordbærfyld.

Jordbær påskeæg

Udskriv

Påskeæg med jordbær ganache opskrift

Mængde: 40 påskeæg (cirka)

Ingredienser

Fremgangsmåde

  1. Kom jordbærrene i en lille gryde med en lille smule vand i bunden. Frosne jordbær behøver ikke tøes op først. Kom låg på gryden og lad jordbærrene koge indtil de er helt bløde. Rør indimellem så de ikke brænder på.
  2. Pres jordbærmassen gennem en lille sigte, så du har ren jordbærsaft uden kerner tilbage. Hæld den varme jordbærsaft over den hakkede hvide chokolade i en skål. Rør indtil alle klumper er væk og chokoladen er helt smeltet.

  3. Stil jordbær ganachen i køleskabet natten over.
  4. Tag jordbær ganachen ud af køleskabet en halv times tid før den skal bruges.
  5. Temperer den lyse chokolade til overtræk. Hæld chokolade i din chokoladeform så formene er fyldte. Hæld så overskydende chokolade fra i en skål og skrab langs formen, så alt overskydende chokolade kommer af. Stil chokoladeformen koldt indtil chokoladeskallerne er stivnede.
  6. Kom jordbær ganachen i en sprøjtepose eller frysepose. Klip et lille hul - det er ikke nødvendigt at bruge en tylle. Sprøjt jordbær ganache i chokoladeskallerne.
  7. Temperer ny chokolade hvis den anden chokolade er blevet for kold (tjek det med et termometer). Fyld chokolade i resten af formens huller og skrab overskydende chokolade af formen.
  8. Stil chokoladeformen koldt indtil chokoladerne er helt stivnede. Få chokoladerne ud af formen ved at banke på bagsiden af formen.
  9. Gentag processen med den mørke chokolade.

Noter

Portionen giver cirka 400 ml jordbærfyld. Altefter størrelsen på din form kan hvert påskeæg indeholde 5-10 ml fyld.

 

Indlægget indeholder affiliate links.
Chokoladen, jordbærchokoladen og påskeægsformen er sponsoreret af Bagetid.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *