De perfekte vanille cupcakes

Jeg har længe ledt efter den perfekte opskrift på vanille cupcakes, da jeg ofte synes, at de enten bliver for tørre eller klistrer for meget i ganen når man spiser dem. Nogle gange er de også kvalmende søde. Jeg synes at en vanille cupcake skal være luftig, svampet og have en moderat smag af vanille.

Efter lang tids søgen har jeg endelig… ENDELIG!… fundet den: verdens bedste vanille cupcake opskrift!

Perfekte vanille cupcakes fra Bageglad.dk

Disse vanille cupcakes er luftige og lækre – men bliver bedst, når de røres på en køkkenmaskine. Ingredienserne røres sammen som anvist i opskriften.

Dej i røremaskine

MuffinsformDet kræver en muffinsform at bage gode cupcakes, da de ellers vil flade ud i ovnen. Jeg har for eksempel flere af denne muffinsform som jeg er utroligt glad for.

Når dejen kommes i formene kan de fyldes halvt op, hvis man ønsker en flad cupcake til frosting, og 3/4 op hvis man vil have top på.

 

Cupcake formeFyldte cupcake forme

4.7 from 7 reviews
Perfekte vanille cupcakes
Tilpasset fra: 
Mængde: ca. 12 cupcakes
 
INGREDIENSER
 • 125 g blødt usaltet smør
 • 175 g sukker
 • 2 tsk vaniljeessens eller korn fra 1 vaniljestang
 • 3 æg (stuetemperatur)
 • 225 g mel
 • 1½ tsk bagepulver
 • knivspids salt
 • 0,8 dl fløde (stuetemperatur)
FREMGANGSMÅDE
 1. Bland mel, bagepulver og salt i en skål og sæt til side.
 2. Rør smør og sukker luftigt i køkkenmaskine (brug kun lav-medium speed hele vejen igennem). Hvis man bruger vaniljekorn skal de i blandingen her.
 3. Tilsæt 1 æg ad gangen. Rør imellem og husk at skrab siderne.
 4. Tilsæt melblandingen sammen med fløden og vaniljeessens, hvis dette bruges. Rør til det lige er blandet, men ikke mere end det.
 5. Kom dejen i formene og bag i 30-35 min. ved 170˚C.
 6. Når de er bagt kan nogle have en "revne" i toppen. Hvis dette er tilfældet kan man presse ned på cupcaken med bagsiden af en ske, med det samme efter de er taget ud af ovnen.

Indlægget indeholder affiliate links
Pin It

38 kommentarer

 1. Skal måske bage dem de ser så lækre ud jeg vil spørger min mor om jeg må dele dem ud til min 9 år’s fødselsdag : ) : 0 er så overrasket nu siger jeg det igen de ser så lækre ud :o)

 2. hej.
  kan man godt lave disse som minimuffins ? i så fald hvormeget dej skal der så ca bruges når man skal bruge 40 mini muffins ?
  på forhånd tak :)
  mvh sussi

 3. Hi :) prøver denne opskrift For Første gang, men jeg er i tvivl om fløden der skal i… skal den være pisket eller flydende? :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Bedøm denne opskrift: