De perfekte vanille cupcakes

Jeg har længe ledt efter den perfekte opskrift på vanille cupcakes, da jeg ofte synes, at de enten bliver for tørre eller klistrer for meget i ganen når man spiser dem. Nogle gange er de også kvalmende søde. Jeg synes at en vanille cupcake skal være luftig, svampet og have en moderat smag af vanille.

Efter lang tids søgen har jeg endelig… ENDELIG!… fundet den: verdens bedste vanille cupcake opskrift!

Vanille cupcakes

Disse vanille cupcakes er luftige og lækre – men bliver bedst, når de røres på en køkkenmaskine. Ingredienserne røres sammen som anvist i opskriften.

Dej i røremaskine

Når dejen kommes i formene kan de fyldes halvt op, hvis man ønsker en flad cupcake til frosting, og 3/4 op hvis man vil have top på.

Cupcake formeFyldte cupcake forme

4.6 from 5 reviews
Perfekte vanille cupcakes
 
Tilpasset fra:
Mængde: ca. 12 cupcakes
INGREDIENSER
  • 125 g blødt usaltet smør
  • 175 g sukker
  • 2 tsk vaniljeessens eller korn fra 1 vaniljestang
  • 3 æg (stuetemperatur)
  • 225 g mel
  • 1½ tsk bagepulver
  • knivspids salt
  • 0,8 dl fløde (stuetemperatur)
FREMGANGSMÅDE
  1. Bland mel, bagepulver og salt i en skål og sæt til side.
  2. Rør smør og sukker luftigt i køkkenmaskine (brug kun lav-medium speed hele vejen igennem). Hvis man bruger vaniljekorn skal de i blandingen her.
  3. Tilsæt 1 æg ad gangen. Rør imellem og husk at skrab siderne.
  4. Tilsæt melblandingen sammen med fløden og vaniljeessens, hvis dette bruges. Rør til det lige er blandet, men ikke mere end det.
  5. Kom dejen i formene og bag i 30-35 min. ved 170˚C.
  6. Når de er bagt kan nogle have en "revne" i toppen. Hvis dette er tilfældet kan man presse ned på cupcaken med bagsiden af en ske, med det samme efter de er taget ud af ovnen.
Pin It

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Bageglads nyhedsbrev og få opskrifter sendt direkte til din mail.

Kommentarer

  1. TaMara skriver:

    Hi :) prøver denne opskrift For Første gang, men jeg er i tvivl om fløden der skal i… skal den være pisket eller flydende? :)

Trackbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Bedøm denne opskrift: