De perfekte vanille cupcakes

Jeg har længe ledt efter den perfekte opskrift på vanille cupcakes, da jeg ofte synes, at de enten bliver for tørre eller klistrer for meget i ganen når man spiser dem. Nogle gange er de også kvalmende søde. Jeg synes at en vanille cupcake skal være luftig, svampet og have en moderat smag af vanille.

Efter lang tids søgen har jeg endelig… ENDELIG!… fundet den: verdens bedste vanille cupcake opskrift!

Vanille cupcakes

Disse vanille cupcakes er luftige og lækre – men bliver bedst, når de røres på en køkkenmaskine. Ingredienserne røres sammen som anvist i opskriften.

Dej i røremaskine

Når dejen kommes i formene kan de fyldes halvt op, hvis man ønsker en flad cupcake til frosting, og 3/4 op hvis man vil have top på.

Cupcake formeFyldte cupcake forme

4.6 from 5 reviews
Perfekte vanille cupcakes
 
Tilpasset fra:
Mængde: ca. 12 cupcakes
INGREDIENSER
  • 125 g blødt usaltet smør
  • 175 g sukker
  • 2 tsk vaniljeessens eller korn fra 1 vaniljestang
  • 3 æg (stuetemperatur)
  • 225 g mel
  • 1½ tsk bagepulver
  • knivspids salt
  • 0,8 dl fløde (stuetemperatur)
FREMGANGSMÅDE
  1. Bland mel, bagepulver og salt i en skål og sæt til side.
  2. Rør smør og sukker luftigt i køkkenmaskine (brug kun lav-medium speed hele vejen igennem). Hvis man bruger vaniljekorn skal de i blandingen her.
  3. Tilsæt 1 æg ad gangen. Rør imellem og husk at skrab siderne.
  4. Tilsæt melblandingen sammen med fløden og vaniljeessens, hvis dette bruges. Rør til det lige er blandet, men ikke mere end det.
  5. Kom dejen i formene og bag i 30-35 min. ved 170˚C.
  6. Når de er bagt kan nogle have en "revne" i toppen. Hvis dette er tilfældet kan man presse ned på cupcaken med bagsiden af en ske, med det samme efter de er taget ud af ovnen.
Pin It

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Bageglads nyhedsbrev og få opskrifter sendt direkte til din mail.

Kommentarer

  1. Birthen skriver:

    Jeg har prøvet med rabarber det smager rigtig godt(:

  2. Alberte skriver:

    Kan man putte rabarber i?

    • Trine skriver:

      Hej Alberte
      Det kan du sikkert, det har vi ikke prøvet. God fornøjelse

  3. trine skriver:

    Hej tror du den ville kunne bruges som kagebund? Den smager nemlig bare så godt…

    • Trine skriver:

      Hej Trine
      Vi har ikke prøvet, men vil gerne høre hvordan det går hvis du prøver :)

  4. Malene Marschall skriver:

    Hej
    Superlækre muffins, dog havde jeg et problem. Mine muffins blev enormt fedtede udenpå papiret, det var så slemt at det løb ned og da de kølede ordentligt af, var det stivnet som smør der havde været smeltet. Er sikker på jeg har fulgt opskriften til punkt og prikke, men det kan da ikke være meningen? Skulle smørret måske have været smeltet inden?
    På forhånd tak
    Mvh Malene

    • Trine skriver:

      Hej Malene
      Det lyder mærkeligt. Jeg har bagt disse cupcakes mange gange, sidst her i forrige uge og det har jeg ikke oplevet.
      Smørret skal ikke smeltes, men det skal være blødt og piskes længe (helst på køkkenmaskine) sammen med sukkeret.
      Hvilken type smør har du brugt til kagen?

  5. larissa skriver:

    Hej hvad svarer 0,8 dl. Ca til ?

    • Trine skriver:

      Hej Larissa,
      Det er en tredjedel af en kvart liter fløde, hvis du ikke har et decilitermål.

  6. kan man godt putte smarrties i bunden?
    kh :)

    • Trine skriver:

      Hej! Det ved jeg faktisk ikke – mon ikke de vil smelte og flyde ud?

  7. Den Nye Cupcake Prinsesse skriver:

    Hejsa! :)
    Tror i godt man kan putte smarties i bunden af dem?
    Kh :)

  8. Den Nye Cupcake Prinsesse skriver:

    Hej! :)
    Tror du godt man kan putte nogle smarties i bunden? Og kunne det ikke være lidt lækkert? Skal bage dem til min klasse! :)

  9. Lone Frelle skriver:

    Hej!
    Kan det godt passe at dejen er relativ tyk?
    Vh. Lone

  10. Mark skriver:

    Varmluft eller alm ovn?

    • Mette skriver:

      Det er alm. ovn!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Bedøm denne opskrift: