Perfekte vanille cupcakes

Share on Facebook131Pin on Pinterest110Tweet about this on TwitterEmail to someone

Jeg har længe ledt efter den perfekte opskrift på vanille cupcakes, da jeg ofte synes, at de enten bliver for tørre eller klistrer for meget i ganen når man spiser dem. Nogle gange er de også kvalmende søde. Jeg synes at en vanille cupcake skal være luftig, svampet og have en moderat smag af vanille.

Efter lang tids søgen har jeg endelig… ENDELIG!… fundet den: verdens bedste vanille cupcake opskrift!

Vanille cupcakes opskrift fra Bageglad.dk

Disse vanille cupcakes er luftige og lækre – men bliver bedst, når de røres på en køkkenmaskine. Ingredienserne røres sammen som anvist i opskriften.

Det kræver en muffinsform at bage gode cupcakes, da de ellers vil flade ud i ovnen. Jeg har for eksempel flere af denne muffinsform som jeg er utroligt glad for.

Når dejen kommes i formene kan de fyldes halvt op, hvis man ønsker en flad cupcake til at komme glasur ovenpå eller 3/4 op hvis man vil have rund top på kagerne.

Bage vanille cupcakes

Jeg elsker disse cupcakes fordi de er så alsidige. Man kan spise dem som de er, eller man kan tilsætte lækkerier til dejen, f.eks. hakket chokolade, Daim eller M&Ms, eller man kan sprøjte en lækker glasur ovenpå.

Se alle vores glasuropskrifter.

Se også alle vores andre cupcake opskrifter.

Perfekte vanille cupcakes fra Bageglad.dk

4.7 from 7 reviews
Perfekte vanille cupcakes
Author: 
Serves: ca. 12 cupcakes
 
Ingredients
  • 125 g blødt usaltet smør
  • 175 g sukker
  • 2 tsk vaniljeessens eller korn fra 1 vaniljestang
  • 3 æg (stuetemperatur)
  • 225 g mel
  • 1½ tsk bagepulver
  • knivspids salt
  • 0,8 dl fløde (stuetemperatur)
Instructions
  1. Bland mel, bagepulver og salt i en skål og sæt til side.
  2. Rør smør og sukker luftigt i køkkenmaskine (brug kun lav-medium speed hele vejen igennem). Hvis man bruger vaniljekorn skal de i blandingen her.
  3. Tilsæt 1 æg ad gangen. Rør imellem og husk at skrab siderne.
  4. Tilsæt melblandingen sammen med fløden og vaniljeessens, hvis dette bruges. Rør til det lige er blandet, men ikke mere end det.
  5. Kom dejen i formene og bag i 30-35 min. ved 170˚C.
  6. Når de er bagt kan nogle have en "revne" i toppen. Hvis dette er tilfældet kan man presse ned på cupcaken med bagsiden af en ske, med det samme efter de er taget ud af ovnen.

Indlægget indeholder affiliate links

38 kommentarer

  1. Skal måske bage dem de ser så lækre ud jeg vil spørger min mor om jeg må dele dem ud til min 9 år’s fødselsdag : ) : 0 er så overrasket nu siger jeg det igen de ser så lækre ud :o)

  2. hej.
    kan man godt lave disse som minimuffins ? i så fald hvormeget dej skal der så ca bruges når man skal bruge 40 mini muffins ?
    på forhånd tak :)
    mvh sussi

  3. Hi :) prøver denne opskrift For Første gang, men jeg er i tvivl om fløden der skal i… skal den være pisket eller flydende? :)

  4. Hej
    Superlækre muffins, dog havde jeg et problem. Mine muffins blev enormt fedtede udenpå papiret, det var så slemt at det løb ned og da de kølede ordentligt af, var det stivnet som smør der havde været smeltet. Er sikker på jeg har fulgt opskriften til punkt og prikke, men det kan da ikke være meningen? Skulle smørret måske have været smeltet inden?
    På forhånd tak
    Mvh Malene

    1. Hej Malene
      Det lyder mærkeligt. Jeg har bagt disse cupcakes mange gange, sidst her i forrige uge og det har jeg ikke oplevet.
      Smørret skal ikke smeltes, men det skal være blødt og piskes længe (helst på køkkenmaskine) sammen med sukkeret.
      Hvilken type smør har du brugt til kagen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rate this recipe: