Pisket buttercream glasur

Share on Facebook14Pin on Pinterest4Tweet about this on TwitterEmail to someone

Det er ingen hemmelighed at både min søster og jeg er helt tossede med frosting, især vanille buttercream frosting. Det er dog en ret tung frosting og jeg kan sagtens forstå at de, der ikke er helt så sukkerglade som os, synes det kan blive lidt for voldsomt.

Derfor bruger vi ofte nogle lettere glasurer, som for eksempel vanille cream cheese frosting og chokolade cream cheese frosting. Jeg har dog det lille problem, at jeg ikke kan tåle mælkeprodukter og derfor ikke kan tåle den flødeost, der skal i glasuren. Derfor har jeg eksperimenteret med at kombinere piskefløde (i mit tilfælde lavet på soja) med buttercream glasur for at få en lettere og luftigere glasur.

Resultatet er mildest talt fantastisk! Dette er min nye yndlingsglasur, som er let nok til at man kan sprøjte en større mængde på en cupcake uden at overvælde folk og kan holde formen nok til, at man kan sprøjte et mønster. Desuden minder den meget om cream cheese glasur og kan for eksempel erstatte flødeost glasur på en gulerodskage eller lignende.

Pisket buttercream glasur fra Bageglad.dk

Denne glasur består af flormelis, smør, piskefløde og en smagsgiver, for eksempel vanille og citron. Smørret gør, at glasuren kan holde formen når den sprøjtes og at den stivner når på køl. Piskefløden bidrager til at gøre glasuren let og luftig.

Glasuren kan røres på køkkenmaskine eller med en elpisker.

Pisket buttercream glasur fra Bageglad.dkPisket buttercream glasur fra Bageglad.dk

Denne glasur kan desuden laves på soja hvis man som jeg ikke tåler mælkeprodukter og bliver rigtig god. Man skal bruge sojapiskefløde som erstatning for piskefløden, for eksempel fra Alpro. Det kræver selvfølgelig at man kan tåle smør, men det kan de fleste der ikke tåler laktose eller mælkeprotein heldigvis.

Bruger man sojapiskefløde skal man undlade vanillen, da sojapiskefløde er sødere end almindelig piskefløde. 
Pisket buttercream glasur fra Bageglad.dk

Pisket buttercream glasur
Serves: Nok til glasur på 1 kage (Ø25cm) eller cirka 16 cupcakes
 
Ingredients
  • 3½ dl flormelis
  • 110 g blødt smør
  • 1 tsk vanillesukker
  • Saften fra ¼ citron
  • ¾ dl piskefløde
Instructions
  1. Pisk smør og flormelis med en elpisker til du får en krummelignende blanding. Tilsæt vanillesukker, citronsaft og piskefløde og pisk, indtil du får en luftig flødeskumslignende glasur.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rate this recipe: