Poke bowl med laks

18. februar 2018 af Trine

Har du hørt om poke bowls? Ikke poke, som I prikke, eller som det du gør på Facebook, men “på-keh”. En ret som stammer fra Hawaii, som især i USA stiger i popularitet og som også er begyndt så småt at komme til Danmark.

Jeg stiftede først bekendtskab med poke bowls i L.A. for et par år siden og jeg forelskede mig fuldstændigt i den lille kabinestørrelse takeaway restaurant som tilbød fire-fem slags poke bowls. Konceptet er simpelt: poke betyder at skære på hawaiiansk og refererer til de firkantede stykker rå fisk som er hovedingrediensen.

Det rå fisk serveres oftest marineret på en skål af ris med grøntsager og fås i et hav af forskellige varianter. Jeg er især begejstret for varianterne med laks og tun og vil dele en favorit opskrift på en poke bowl med laks her.

Poke bowl opskrift med laks

Som med det meste andet mad, så får man kvalitetsmæssigt hvad man betaler for. Det her er ikke en ret, hvor du bør spare på kvaliteten af laksen. Køb god sushilaks som er parasitfri, og gerne et halestykke som er særligt velegnet til at spise råt.

Poke bowls kan laves med lige de grøntsager du har lyst til. Vi lavede vores med teriyaki gulerødder, edamame bønner, rød spidskål, agurk og ananas.

Sushi laksGrøntsager

Det er nemt at hurtigt at lave sine egne poke bowls. Man koger blot risene og anretter så fyldet oven på risene – og så er der serveret!

Poke bowls med laks

 

Poke bowl opskrift med laks
Udskriv

Poke bowls med laks

Mængde: 4 personer

Ingredienser

Laks:

  • 200-350 g sushilaks f.eks. laksehale (cirka)
  • 1 dl soya
  • 2 spsk risvineddike
  • 1 tsk sesamolie
  • 1 spsk flydende honning
  • 1 fed presset hvidløg
  • 1/2 spsk fintrevet ingefær

Poke bowl:

  • 6 dl sushiris eller jasminris
  • 9 dl vand
  • 2 gulerødder
  • 2 spsk teriyakisauce
  • Vegetabilsk olie til stegning
  • 400 g frisk ananas
  • 50 g agurk
  • 100 g rød spidskål
  • 2 modne avocado
  • 100 g edamamebønner uden skal
  • 2 spsk sorte sesamfrø

Fremgangsmåde

Laks:

  1. Fjern skinnet fra laksen og skær det ud i små firkantede stykker. Kom det i en frysepose sammen med de resterende ingredienser til laksen og lad det ligge i marinaden i minimum 30 minutter inden servering.

Poke bowl:

  1. Kom ris og vand i en gryde og kog risene efter anvisning på pakken.
  2. Skræl gulerødderne og skær dem julienne. Svits gulerødderne i lidt olie på en pande ved høj varme. Tilsæt teriyakisauce og lad dem stege i 2-3 minutter, til de er møre men stadig har bid. Kom gulerødderne på en tallerken og stil dem til side.
  3. Skær ananas ud i små stykker. Skyl og skær agurk ud i skiver og halvér dem. Skyl og skær den røde spidskål ud i små stykker.
  4. Halvér avocadoerne, fjern stenene og skær dem ud i både.
  5. Lige inden servering fordeles risene i fire store skåle. Tag laksen op af marinaden og fordel den oven på risene. Hæld lidt af marinaden over risene i hver skål, men ikke for meget for så kan risene ikke spises med pinde, hvis de ikke længere klistrer.
  6. Pynt så dine pokebowls med grøntsagerne og frugten og drys til sidst sesamfrø over. Server straks.

 

Share on Facebook7Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail to someone

Om bloggen

Mette & Trine

Vi er to søstre fra København der på denne blog deler vores oplevelser med mad, kager og desserter. Mette er biolog med en særlig passion for kagedekoration. Trine er digital konsulent og elsker mere end alt andet at servere lækker mad og desserter for dem hun holder af. Læs mere

FÅ SENESTE OPSKRIFTER DIREKTE I DIN INBOX