Rabarbercrumble

Rabarbercrumble

1. juni 2014 af Mette
  • 0 - 1 time
  • Begynder
Rabarbercrumble opskrift

På denne første officielle sommerdag skal I have en rigtig god sommeropskrift og hvad siger mere sommer end rabarber?

Lige i øjeblikket er der en masse dejlige rabarber rundt omkring. Jeg har ikke den store erfaring med at bruge dem, men da vi har en masse nede i haven tænkte jeg, at nu skulle det være. Jeg besluttede mig for denne lækre crumble da rabarberne er dejlig søde og så får man det lækre crunch fra selve crumblen. Servér enten med creme fraiche eller vanilleis til.

Rabarbercrumble opskrift

Begynd med at rense rabarberstilkene godt for jord. Hvis man vil undgå den tråede fornemmelse rabarber nogle gange godt kan give, kan man pille det yderste lag af stilken af. Det gjorde jeg dog ikke og jeg synes faktisk ikke, at man kunne fornemme trådene. Stilkene skæres ud i små stykker, kommes i et ovnfast fad og der hældes sukker over.

Bland blødt smør, mel, sukker og vanillestænger indtil du får en smuldret dej. Det er nemmest at bruge fingrene til dette. Herefter smuldres dejen over de rabarberne og den bages i ovnen. Tip: Da jeg brugte et lidt for lille fad dryppede der rabarbersaft ud over kanten i ovnen. Hvis dit fad også er lige på grænsen, husk at læg bagepapir under eller sæt fadet på en bageplade så du ikke får klistret saft ned i ovnen.

Rabarbercrumble opskrift

Mængde: 6 personer

Ingredienser

  • 1 kg rabarber (cirka)
  • 200 g sukker

Crumble:

  • 250 g blødt smør
  • 250 g sukker
  • 400 g hvedemel
  • korn af 2 vanillestænger

Fremgangsmåde

  1. Skyl og rens rabarberne godt. Hvis du vil undgå den tråede fornemmelse, fjern det yderste lag af stilkene. Skær dem i små stykker, kom i et ovnfast fad og hæld sukker over.
  2. Bland det bløde smør, sukker, mel og vanillekorn med fingrene indtil det bliver til en smuldret dej. Smuldre dejen henover rabarberne.
  3. Sæt i ovnen (hvis dej og rabarber fylder hele fadet så læg bagepapir under fadet, så undgår du saft der løber ud i ovnen!) og bag i ca. 30 min. ved 180˚C. Det kan være nødvendigt til sidst at skrue op for varmen for at give det lidt farve.

Opskriftsnoter

Tilpasset fra: Politiken

 

Kommentar (1)

  • Shm Svar

    Mmm elsker crumble!
    Kan anbefale at putte havregryn i dejen også, istedet for noget af melet. Det giver en lækker tekstur

    1. juni 2014 at 17:48

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *