Risalamande uden mælkeprodukter

Risalamande uden mælkeprodukter
 

  • 4+ timer
  • Begynder
Risalamande uden mælkeprodukter - vegansk

Det er endelig sket. Efter flere års eksperimenter og skuffelser er det ENDELIG lykkes mig at lave risalamande helt uden mælkeprodukter, der smager som risalamande! Alt er rigtigt: konsistens, smag, udseende. Jeg er helt oppe at køre over min succes og kan slet ikke vente med at servere det juleaften!

Risalamande uden mælkeprodukter - vegansk

For flere år siden fandt jeg ud af, at jeg ikke kan tåle mælkeprotein, hvilket betyder at jeg skal holde mig helt fra mælkeprodukter. Jeg kan desværre ikke engang tåle laktosefri produkter, hvilket der jo ellers efterhånden findes et stort udvalg af og som man snildt kan bruge til risalamande uden at kunne smage forskel.

Jeg kan til gengæld klare mig med sojabaserede produkter, men de har en kraftig eftersmag og det er denne jeg har haft svært ved at overdøve i mine risalamande-eksperimenter. Jeg har forsøgt mig med flere metoder: risengrød lavet på sojamælk fra forskellige mærker, sojamælk med vanille, rismælk, mandelmælk og lige grimt smagte det alt sammen. Først da min farmor foreslog at jeg lavede risengrøden på vand som de gjorde da hun var barn fik jeg håbet tilbage og forsøgte mig med dette.


Jeg kogte risengrøden på vand med en vanillestang i. Alpro har lavet en god sojapiskefløde som ikke har den grimme sojasmag (fås i større supermarkeder) og tilsat vanillesukker giver det perfekt konsistens og smag til risalamanden. I med mandlerne og vupti – risalamande helt uden mælkeprodukter!

Denne mælkefri risalamande opskrift er til jer der slet ikke kan tåle mælkeprodukter eller gerne vil undgå mælkeprodukter. Har du problemer med laktose kan du med fordel bruge vores opskrift på almindelig risalamande og blot bruge laktosefri mælk og laktosefri piskefløde.

Glædelig jul!

Laktosefri risalamande opskrift

Risalamande uden mælkeprodukter - vegansk

Risalamande opskrift uden mælkeprodukter

Mængde:: 4 - 6 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 1 1/2 dl grødris
  • 1 liter vand
  • 1 vanillestang
  • 1-2 spsk sukker
  • 75 g mandler
  • 3-4 tsk vanillesukker
  • 350 ml soya piskefløde
  • 1/2 liter kirsebærsauce

Fremgangsmåde

  1. Kom grødris, vand og vanillestang i en gryde og kog op. Lad risengrøden koge ved lav til middel varme i 40-50 minutter til den tykner helt. Rør rundt indimellem. Når risengrøden er kogt færdig fjernes gryden fra varmen og sukker røres i så det opløses i grøden. Kom risengrøden i en skål og stil den tildækket i køleskabet i minimum 4 timer, gerne natten over.
  2. Smut mandlerne og hak dem groft - husk at gemme én hel til mandelgaven!
  3. Pisk soja piskefløden så meget som muligt med en elpisker. Vend forsigtigt piskefløden i den nu helt kolde risengrød uden at slå luften ud af den. Tilsæt vanillesukker lidt efter lidt - smag til hvor sød risalamanden skal være.
  4. Stil risalamanden i køleskabet i minimum 30 minutter inden servering. Til servering opvarmes kirsebærsaucen og serveres med risalamanden.

 


loading...
20. december 2015 af Trine Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


×

Del med en ven