Sesam laks med ris og grønt

Share on Facebook11Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail to someone

Det er lækkert med mad, der er kræset for. Vi spiser lige så meget med øjnene som med munden og er maden flot og farvestrålende stiger vores appetit. Japanerne er eksperter i, at få selv simple retter til at se flotte og indbydende ud, selv almindelig hverdagsmad, og jeg lader mig inspirere meget af deres madkultur.

Denne ret med laks, ris og grøntsager er for eksempel supernem og hurtig at lave, men bruger man et par ekstra minutter på at anrette det pænt stiger appetitten bare ekstremt meget.

Laks med ris og grønt

‘Donburi’ betyder skål med ris og er en enkel japansk ret, som basalt set bare er ris med grøntsager og eventuelt fisk eller kød serveret i en skål. Det kan laves med en lang række ingredienser men ens for dem alle er altså risene og et udvalg af grøntsager.

I denne version er basen af ris toppet med både friske og dampede grøntsager samt stegt laks med sesam. Der er desuden en let asiatisk sauce som prikken over i’et. Nem, sund og lækker hverdagsmad!

Laks med ris og grønt

Sesam laks med ris og grønt
Mængde: 2 personer
 
INGREDIENSER
  • 2-3 dl ris, f.eks. jasmin
  • 2 laksesteaks
  • olie til stegning
  • 100 g squash
  • 1 moden avocado
  • 1 stor gulerod
  • 75 g løse edamamebønner
  • 100 g broccoli
  • 2 spsk sesamfrø
  • 1 spsk soya
  • 1 spsk limesaft
  • 1 dl teriyaki sauce
FREMGANGSMÅDE
  1. Kog risene efter anvisning på pakken og lad dem stå under låg, så de holder sig varme.
  2. Skræl gulerodden og riv den groft på et rivejern. Skyl squashen og skær den i små stykker.
  3. Skyl broccolien og skær den i små buketter. Kom broccoli og edamamebønnerne i en lille gryde (hold dem adskilt hvis du vil lave adskilt servering) med lidt vand og lad vandet koge. Damp grøntsagerne i 2-3 minutter, til de har den konsistens du kan lide.
  4. Opvarm lidt olie på en pande og brun laksesteaksene på hver side ved høj varme. Skru ned til middellav varme. Pisk soya, teriyaki sauce og limesaft sammen i en lille skål og hæld det over laksen. Steg laksen, til den er gennemstegt. Tilsæt eventuelt lidt vand til saucen, hvis du ønsker mere sauce. Kom laksesteaksene på et spækbræt og skær det ud i mindre stykker. Drys med sesamfrø.
  5. Fordel risene i to skåle eller på to tallerkener. Anret halvdelen af hhv. gulerod, squash, edamamebønner, og broccoli oven på hver skål ris. Halvér avocadoen og skær den i både. Fordel halvdelen af avocadobådene på hver portion.
  6. Fordel halvdelen af laksen på hver skål og hæld saucen over. Server straks.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften: