Småkageskåle med is

Småkageskåle med is

  • 0-1 time
  • Middel

Mmmm, sommer! I dag har jeg foretaget mig absolut ingenting. Jeg har ligget og daset i solen, sovet eftermiddagslur og bare nydt min sidste weekend uden dårlig samvittighed over, at jeg ikke har næsen begravet i en bog. Om en uge går kandidatstudierne i gang for fuld sving!

Når det er varmt, vil jeg spise is. Især Oreo is, som er min favorit is! Skal der gøres lidt mere ud af det laver jeg disse nemme småkageskåle og serverer isen i.

Småkageskål til is fra Bageglad

Småkageskålene til is laves ved at forme en småkagedej omkring bagsiden af en muffinspande. Derved bliver de til små skåle, man kan servere is i. En nem og sød dessert!

Lav først småkagedejen. Du kan bruge en anden småkage-opskrift end denne, men det skal være en smidig dej der ikke hæver meget. Rul småkagedejen ud til cirka 0,5 cms tykkelse og udstik cirkler af dej, som kan dække bagsiden af muffinspanden.

SmåkagedejUdstikke småkager

Småkageskålene laves ved at bage småkagedejen på bagsiden af en muffinspande. Du kan bruge en almindelig muffinspande eller en med mønster. Sørg for at smørre bagsiden først.

Småkageskåle

Lad skåkageskålene køle fuldstændigt af på muffinspanden inden du tager dem af. Sidder de lidt fast kan du forsigtigt lirke dem fri med en kniv. Så kan småkageskålene serveres med is i.

Småkageskål til is

Småkageskål til is fra Bageglad

Småkageskåle med is opskrift

Mængde:: 20 stk (cirka)
Udskriv

Ingredienser

  • dl mel
  • 230 g blødt smør
  • dl sukker
  • 1 æg
  • tsk vanilleessens
  • ½ tsk mandelessens
  • Din favorit is

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader. Smør bagsiden af en muffinspande grundigt.
  2. Rør smør og sukker sammen i en køkkenmaskine eller med elektrisk mixer til det er let og luftigt. Tilsæt æg, vanilleessens og mandelessens. Rør nu melet i og rør godt rundt.
  3. Fordel dej på bagsiden af hver muffinsform med fingrene eller rul dejen ud og udstik cirkler og drapér dem henover muffinsformen - altefter hvor pæne du synes, de skal være.
  4. Bag småkageskålene i 11-13 minutter. Løsn forsigtigt småkageskålene fra muffinspanden og lad dem køle af på en bagerist.
  5. Kom et par kugler is i hver småkageskål og server straks.

Opskriftsnoter

Tilpasset fra Wilton

 

x (x)

19. august 2012 af Trine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Del med en ven